Hoe spraakmemo's op iPhone op te nemen

Inhoudsopgave:

Hoe spraakmemo's op iPhone op te nemen
Hoe spraakmemo's op iPhone op te nemen
Anonim

Je stem opnemen op de iPhone is vrij eenvoudig met Apple's spraakmemo's, een gratis app waarmee je audio kunt opnemen op iPhone, iPad en Apple Watch. Deze spraakrecordertoepassing heeft een eenvoudig, gestroomlijnd ontwerp met opname- en bewerkingsfunctionaliteit en ondersteunt ook het exporteren van audio-opnames naar andere services voor back-up, delen of meer geavanceerde bewerking.

De Voice Memos-app is geïnstalleerd op alle iOS-apparaten, maar je kunt hem gratis opnieuw installeren vanuit de App Store als je hem hebt verwijderd.

Opnemen met de spraakmemo-app

Audio opnemen met de iPhone Voice Memos-app is vrij eenvoudig. Hier leest u hoe u spraak op de iPhone kunt opnemen.

  1. Open de app Spraakmemo's op je iPhone of een ander iOS-apparaat.
  2. Tik op de rode record knop onderaan het scherm om een nieuwe spraakopname te starten.

    Een snelle tik is prima. Je hoeft hem niet vast te houden.

  3. Tik op de kleine rode horizontale lijn terwijl je opneemt om meer opties te bekijken. U kunt de opname pauzeren en hervatten om meerdere opnames binnen hetzelfde geluidsbestand te houden op het scherm dat wordt geopend.
  4. Tik op de rode stop knop als je de opname wilt stoppen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Nieuwe opname bovenaan het scherm en typ een naam voor de opname. De opname wordt opgeslagen onder de naam die u typt.

    Image
    Image

Een spraakmemo op iPhone inkorten

Apple's Voice Memos-app bevat alleen basisbewerkingsfunctionaliteit. Hier leest u hoe u een spraakopname in de app kunt trimmen.

  1. Tik op de audio-opname die u wilt bewerken in het openingsscherm voor spraakmemo's.
  2. Tik op de ellipsis.
  3. Tik op Opname bewerken.

    Image
    Image
  4. Tik op het crop icoon.
  5. Sleep de gele hendels onder aan het scherm om het gedeelte van de opname dat u wilt behouden in te sluiten.
  6. Tik op Trim om een deel van de opname buiten de trimgrepen te verwijderen.
  7. Tik op Save om de wijzigingen te bevestigen.

    Image
    Image
  8. Als u een gedeelte van de audio wilt verwijderen, tikt u op het pictogram crop, kiest u een deel van de tijdlijn en tikt u op Delete. Tik ten slotte op Opslaan.

  9. Als je klaar bent met het maken van al je bewerkingen in het audiobestand, tik je op Gereed.

Hoe een iPhone-spraakmemo te verwijderen

Als je een audio-opname in de app Spraakmemo's wilt verwijderen, tik je op de opname en vervolgens op de prullenbak ernaast.

Image
Image

Je ontvangt geen bevestigingsprompt, maar je kunt deze terugkrijgen als je per ongeluk een opname verwijdert. Tik op de categorie Recent verwijderd, tik op de naam van het bestand en tik vervolgens op Herstellen > Opname herstellen.

Gesproken memo's verzenden op iPhone

Eenmaal opgenomen, kunt u audiobestanden in de app Spraakmemo's naar een breed scala aan apps en services sturen.

  1. Tik op het bestand dat u wilt verzenden.
  2. Tik op de ellipsis.
  3. Tik op Delen.

  4. Tik op een contact om het naar een contact te sturen of exporteer het naar een app.

    Image
    Image
  5. Je kunt ook naar beneden scrollen om een back-up te maken van de Apple Voice Memo-opname via een cloudopslagservice zoals Dropbox of op Opslaan in bestanden tikken om het op je apparaat op te slaan.

    Als je fouten tegenkomt bij het exporteren of het maken van een back-up van je opname, probeer het dan als e-mail naar jezelf te sturen, open het bestand op je computer en stuur het vervolgens naar je favoriete service of contact vanaf daar.

Spraakmemo's App Tips

De iPhone-app voor voicerecorder, spraakmemo's, kan handig zijn voor het voeren van interviews of het maken van aantekeningen. Je kunt het zelfs gebruiken om telefoongesprekken op te nemen.

Hier zijn enkele waardevolle tips om er het maximale uit te halen.

  • Controleer uw opslag: Hoewel spraakmemo's technisch gezien zo lang kunnen duren als u wilt, worden ze beperkt door de hoeveelheid vrije ruimte op uw apparaat. Indien nodig kunt u wat ruimte vrijmaken.
  • Doe een testopname: maak voordat je een belangrijk lang interview doet, een snelle testopname van 10 seconden om er zeker van te zijn dat alles goed werkt en dat er geen achtergrondgeluid is te luid.
  • Gebruik een microfoon: je hoeft geen microfoon te gebruiken, maar door er een op je iPhone aan te sluiten kan de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeteren. Houd er rekening mee dat u mogelijk een dongle nodig heeft.
  • Maak onmiddellijk een back-up van je opname: het is een goed idee om jezelf een kopie van de spraakopname te e-mailen zodra deze klaar is, of een back-up te maken naar een cloud service zoals OneDrive of Google Drive. Op deze manier gaat je essentiële audio niet verloren als je je iPhone verliest of breekt.

Aanbevolen: