Geplande verzending van Fastmail kan de druk van e-mail wegnemen

Inhoudsopgave:

Geplande verzending van Fastmail kan de druk van e-mail wegnemen
Geplande verzending van Fastmail kan de druk van e-mail wegnemen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Geplande verzending van Fastmail splitst het aanmaken en bezorgen van e-mail.
  • Gebruik het als herinnering of om stress van collega's in het weekend te voorkomen.
  • E-mail is de beste en slechtste manier om op het werk te communiceren.
Image
Image

Heb je ooit een e-mail opgesteld op zondagavond, aarzel dan voordat je op verzenden drukt. Geplande verzending zal helpen.

Veteraan privacy-eerste e-mailprovider Fastmail heeft zojuist Scheduled Send toegevoegd, een functie die al in sommige andere apps en e-mailservices wordt aangetroffen en die waarschijnlijk standaard zou moeten zijn voor alle e-mail. Het is een eenvoudige functie. U kunt een e-mail opstellen wanneer het u uitkomt en de verzending plannen op een tijdstip dat beter past bij de ontvanger.

"Ik hou er niet van om mensen op te dringen, maar soms werk ik liever laat of in het weekend. Zelfs als mensen rusten of vrij nemen, zullen ze je e-mail zien", freelance modestylist en fotograaf Nuria Gregori. "Het is misschien niet te verwachten dat je e-mails meteen beantwoordt, maar voor freelancers heb je vaak het gevoel dat het moet."

Later verzenden

Fastmail's Scheduled Send-implementatie zal je helemaal niet verbazen, wat geweldig is. U klikt gewoon op de pijl naast de verzendknop en kiest uit de vervolgkeuzelijst met voorinstellingen - later vandaag, vanavond, morgen, enzovoort. Als deze niet voor u werken, kunt u een exacte datum en tijd kiezen.

Het scheiden van het maken van een e-mail van de verzendtijd biedt verschillende leuke mogelijkheden. Zoals we hierboven zagen, kunt u op zondagavond een e-mail opstellen en deze tijdens meer reguliere kantooruren verzenden. Dit is niet alleen beter voor de ontvanger, maar het kan ook verhullen dat je in het weekend werkt, wat in de toekomst tot ongewenste verwachtingen kan leiden.

Er wordt misschien niet verwacht dat je e-mails meteen beantwoordt, maar voor freelancers heb je vaak het gevoel dat het wel moet.

Je kunt ook e-mails oproepen die op een bepaald tijdstip moeten worden verzonden, maar die mogelijk zijn wanneer je slaapt. Of je kunt een e-mail timen om in iemands inbox te komen wanneer ze op het werk aankomen, en het - hopelijk - bovenaan hun lijst te zetten.

Andere hacks zijn onder meer het sturen van getimede herinneringen naar jezelf, persoonlijke e-mails naar je vrienden houden tot de avond, of een e-mail naar je baas plannen voor vrijdagavond, en dan al je e-mails negeren tot maandag als je wilt.

Het gaat om controle. Door meer controle te hebben over uw communicatie, kunt u mentale overbelasting en stress verminderen.

Stressbuster

E-mail is misschien wel een van de grootste bronnen van stress in het moderne werk. Je hebt misschien een eindeloze stapel ongelezen berichten die je moet verwerken. Erger nog, een belangrijke e-mail kan door je aandacht glippen, verduisterd door alle Fwd: Fwd: Fwd junk die je inbox verstopt.

En dan zijn er nog de verwachtingen. Als je een e-mail ontvangt, denk je eraan. Zelfs als de afzender geen antwoord verwacht, voel je je waarschijnlijk verplicht om er eerder vroeger dan later een te geven, al is het maar om ermee om te gaan en het uit je hoofd te zetten.

Image
Image

En omdat e-mailplanning wordt bepaald door de afzender, d.w.z. iedereen kan op elk moment iets in je inbox plaatsen, heb je geen controle over.

“E-mails zijn nog steeds de beste manier om te communiceren op de werkplek. De meeste mensen hebben hun e-mails echter niet georganiseerd, "vertelde technologieverslaggever Radu Tyrsina via e-mail aan Lifewire. "Het is overal lawaaierig, en niemand van ons heeft het geduld om de rommel om de dag op te ruimen."

Daarom is zoiets als geplande verzending belangrijk, maar alleen als iedereen het gebruikt en gebruikt voor de krachten van het goede, niet het kwade. Werk-e-mailbeheer wordt naar de gebruiker gepusht wanneer meer verantwoordelijkheid bij de werkgever zou moeten liggen.

Het Duitse autobedrijf Daimler, eigenaar van Mercedes, heeft het juiste idee. Als medewerkers op vakantie gaan, gaat alle inkomende e-mail naar de prullenbak. Je komt niet terug van vakantie en je moet twee weken aan e-mail verwerken. Afzenders ontvangen een automatisch antwoord met de mededeling dat ze iets belangrijks opnieuw moeten verzenden nadat de werknemer op kantoor is teruggekeerd.

Dit is een goed voorbeeld van het wegnemen van de stress van e-mail, maar helaas ligt de meeste verantwoordelijkheid nog steeds bij ons, de gebruikers. Tools zoals Scheduled Send kunnen helpen, maar totdat we stoppen met het behandelen van e-mail als een puinhoop om dingen uit onze eigen inbox te krijgen, als een plek om onmiddellijke reacties te eisen, en als iets dat we onophoudelijk controleren, zal e-mail stressvol blijven.

Aanbevolen: