Problemen oplossen met draadloze netwerken op iOS-apparaten

Inhoudsopgave:

Problemen oplossen met draadloze netwerken op iOS-apparaten
Problemen oplossen met draadloze netwerken op iOS-apparaten
Anonim

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u veelvoorkomende problemen met draadloze verbindingen op de Apple iPhone en andere iOS-apparaten kunt oplossen (of voorkomen).

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 12 of hoger, maar zouden moeten werken op oudere versies van iOS.

Update iOS om de wifi-connectiviteit te verbeteren

iPhone-bezitters hebben geklaagd over problemen met de wifi-verbinding sinds de beroemde controverse over de doodgrip van de iPhone 4. Apple biedt oplossingen voor het verbindingsprobleem door middel van fixes voor de firmware van de telefoon. Installeer een iOS-upgrade als er een beschikbaar is wanneer u problemen met de Wi-Fi-verbinding op uw iPhone ondervindt.

Om de versie te controleren en iOS te upgraden, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

Image
Image

LTE uitschakelen

Apple heeft LTE-mogelijkheden aan de iPhone toegevoegd, te beginnen met de iPhone 5. Met LTE kan een apparaat sneller gegevens verzenden en ontvangen via mobiele verbindingen dan oudere netwerkprotocollen. Dit zijn enkele van de nadelen van LTE:

  • LTE genereert radio-interferentie waardoor een iPhone het signaal van digitale televisies en andere huishoudelijke elektronica verstoort.
  • LTE verkort de levensduur van de batterij op sommige locaties.
  • LTE-overdrachten met hoge snelheid gebruiken een grotere hoeveelheid gegevens en kunnen ertoe leiden dat u de datalimieten van uw abonnement overschrijdt.

Het opgeven van de snelheidsvoordelen in ruil voor het vermijden van deze problemen kan een waardevolle afweging zijn. Om uw netwerkinstellingen in iOS te wijzigen, opent u Settings en gaat u naar Cellular > Mobiele gegevensopties.

Vergeet een wifi-netwerk

Apple iOS kan automatisch verbinding maken met netwerken waarmee u eerder verbinding hebt gemaakt. Deze functie is handig voor thuisnetwerken, maar kan ongewenst zijn op openbare locaties. iOS bevat een Vergeet dit netwerk-functie die ervoor zorgt dat het apparaat niet automatisch verbinding maakt met bepaalde netwerken.

Als u de automatische verbinding voor een netwerk wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > Wi-Fi en selecteert u de Informatie (i) pictogram voor het betreffende netwerk en kies vervolgens Vergeet dit netwerk.

Je kunt alleen een netwerk vergeten waarmee het apparaat momenteel is verbonden.

Image
Image

Netwerkinstellingen resetten

Als de iPhone problemen heeft om verbinding te maken met een netwerk, heeft de beheerder mogelijk onlangs de netwerkconfiguratie-instellingen gewijzigd. De iPhone onthoudt instellingen zoals de draadloze beveiligingsopties die hij eerder gebruikte voor Wi-Fi, VPN en andere verbindingstypen.

Om dit probleem op te lossen, moet u de afzonderlijke netwerkinstellingen op de telefoon bijwerken zodat ze overeenkomen met de nieuwe netwerkconfiguratie. Als netwerkverbindingen nog steeds niet goed werken, biedt de iPhone een optie om de netwerkinstellingen van de telefoon te wissen en met een nieuwe installatie te beginnen.

Om de iOS-netwerkinstellingen te resetten, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Reset en selecteer Netwerkinstellingen resetten.

Configureer de draadloze netwerken waarmee u verbinding wilt maken opnieuw nadat de netwerkinstellingen zijn gereset.

Image
Image

Bluetooth uitschakelen als u het niet gebruikt

Bluetooth verbindt je iPhone of iPad met een draadloos toetsenbord, muis of een ander randapparaat. Een paar apps van derden maken ook Bluetooth-bestandsoverdracht tussen iOS-apparaten mogelijk. Behalve in deze speciale situaties brengt het ingeschakeld houden van Bluetooth enkele veiligheidsrisico's met zich mee en vermindert het de levensduur van de batterij.

Om Bluetooth op iOS uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Bluetooth en schakelt u Bluetooth uittuimelschakelaar. Of, om Bluetooth uit te schakelen vanuit het iPhone Control Center, veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm en tik op het Bluetooth pictogram.

Aanbevolen: