Sea Tech externe USB Blu-ray-schrijver Review: vlekkerige prestaties

Inhoudsopgave:

Sea Tech externe USB Blu-ray-schrijver Review: vlekkerige prestaties
Sea Tech externe USB Blu-ray-schrijver Review: vlekkerige prestaties
Anonim

Bottom Line

Deze goed gebouwde, draagbare Blu-ray-brander zou een geweldige koop kunnen zijn, maar door de vlekkerige prestaties en het gebrek aan documentatie kunnen we hem niet aanbevelen.

Sea Tech aluminium externe USB Blu-ray-schrijver

Image
Image

We hebben de Sea Tech Aluminium externe USB Blu-ray-schrijver gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Bijna iedereen is overgestapt van fysieke media zoals Blu-ray- of dvd-schijven naar digitale opslag. Veel mensen bewaren hun muziek niet eens fysiek op hun telefoon of computer, maar er zijn nog steeds veel goede redenen om schijven te gebruiken om een back-up van uw gegevens te maken.

Er is een heel scala aan draagbare Blu-ray-branders op de markt voor mensen die veilige, langdurige opslag willen. We hebben de Sea Tech Aluminium externe USB Blu-ray Writer Super Drive getest om te zien of deze boven de concurrentie uitsteekt.

Bekijk onze kopersgids voor meer informatie over waar u op moet letten bij een optische drive.

Documentatie: er is geen

Sea Tech is een van die Amazon-bedrijven zonder onafhankelijke aanwezigheid op het web, dus we hebben lang geprobeerd de gebruikershandleiding en specificaties voor deze schijf op te sporen. Na een uur onze beste Google-ninja-vaardigheden te hebben gebruikt, gaven we het op en belden we het nummer van Sea Tech in de snelstartgids. Het telefoonnummer gaat niet naar de klantenservice van Sea Tech, maar naar een man genaamd Robert. Het is zijn mobiele telefoon. De e-mail van de klantenservice? Ook een persoonlijke e-mail op earthlink.net. Dat betekent dat u een-op-een service kunt krijgen, maar het wekt geen vertrouwen dat er professionals zijn die het bedrijf ondersteunen.

We vroegen hem of er documentatie was en hij zei dat er niets was opgeschreven. Hij bood aan om contact op te nemen met de ingenieurs in Taiwan. Op het moment van schrijven hebben we nog steeds niets van hen vernomen. Robert heeft wel een specificatieblad gestuurd voor een ouder model van dezelfde schijf, maar deze heeft niet dezelfde interne werking.

Het telefoonnummer gaat niet naar de klantenservice van Sea Tech, maar naar een man genaamd Robert. Het is zijn mobiele telefoon.

Uiteindelijk kwamen we erachter dat het lef van de Sea Tech Aluminium External USB Blu-ray Writer Super Drive een MATSHITA BD-MLT UJ272 is, gemaakt door Panasonic. Panasonic maakt deze schijf helaas niet meer, dus we konden geen documentatie van hen vinden over de specificaties. Lang verhaal lang, alle specificaties die we noemen komen van sites van derden of van de Amazon-winkel. Sea Tech wekt geen vertrouwen in de kwaliteit van hun schijf als ze ons niet eens kunnen vertellen welke formaten het ondersteunt.

Image
Image

Ontwerp: Mooi geborsteld aluminium

De schijf wordt niet geleverd in een doos met de aanduiding Sea tech. De merknaam is Archgon en het model is Stream USB 3.0 Blu-ray-drive. Eerst dachten we dat ze de verkeerde schijf hadden gestuurd, maar toen we de streepjescode controleerden, stond er "Sea Tech Aluminium External USB Blu-ray Writer Super Drive". Toen maakten we de doos open en in de snelstartgids stonden de contactgegevens van Seatech, Inc., dus het lijkt erop dat de schijf is vervaardigd door Archgon en verkocht door Sea Tech.

De schijf zelf is van prachtig geborsteld aluminium met afgeronde zijkanten die vooral opvallen in vergelijking met de brutaal rechthoekige schijven die we gewend zijn te zien. De onderkant is gemaakt van hetzelfde geborsteld aluminium met vier rubberachtige, zwarte voetjes om te voorkomen dat hij verschuift. De meegeleverde USB-kabel splitst zich in een dubbele USB-A.

Bottom Line

Zowel MacOS als Windows ondersteunen Blu-ray-drives zoals deze, dus het installatieproces voor de Sea Tech-drive was net zo eenvoudig als het aansluiten op onze computer. De tweede USB-A-connector zit op een 16-inch snoer, dat net lang genoeg was om aan beide kanten van onze MacBook Pro aan te sluiten, maar we moesten het snoer wel over het toetsenbord laten lopen om het te laten werken. De schijf werkt wel zonder die tweede USB-A.

Compatibiliteit: Werkt met alle systemen en formaten behalve ultra HD

De schijf is plug-and-play met zowel MacOS- als Windows-besturingssystemen, dus het werkt met beide, direct uit de doos. Het werkt ook met het brede scala aan Blu-ray-, dvd- en cd-schrijfbare formaten, behalve Ultra HD Blu-rays.

Er zijn enkele problemen opgetreden bij het proberen de Sea Tech een schijf te laten uitwerpen. Nadat we op de uitwerpknop op de schijf hadden gedrukt en in de software zonder resultaat, moesten we uiteindelijk de USB-kabel eruit trekken en weer aansluiten om de schijf de schijf te laten uitspugen. Dit gebeurde meer dan eens tijdens het testen.

Image
Image

Prestaties: Inconsistente prestaties

We hebben de leessnelheid van Sea Tech getest door een kopie van Die Hard te rippen, een Blu-ray-bestand van 37 GB. Met MakeMKV duurde het 74 minuten om het hele ding te kopiëren, wat ongeveer dezelfde prestatie is als de meeste draagbare Blu-ray-branders die we hebben getest.

We hebben geprobeerd de schrijfsnelheden te testen, maar aanvankelijk werkte het niet. Met behulp van de MacOS-native brandprogramma's kregen we steeds deze foutmelding: "De schijf kan niet worden gebrand omdat de communicatie tussen de computer en het schijfstation is mislukt (foutcode 0x80020022)." Nadat we de meegeleverde USB-kabel hadden verwisseld voor een van een ander apparaat, ging het meteen van start. Daarna duurde het iets meer dan 40 minuten om de 13 GB fotobibliotheek te schrijven. Vreemd genoeg probeerden we het snoer dat bij de Sea Tech-drive werd geleverd op een andere Blu-ray-brander en het werkte zonder problemen.

Toen de schijf goed werkte, presteerde hij bewonderenswaardig met ongeveer dezelfde snelheden als de rest van het dunne Blu-ray-branderveld, maar we moeten hem dokken voor de vele keren dat hij niet presteerde.

Beeldkwaliteit: Uitstekend voor een optische drive

We hebben een paar Blu-rays bekeken via de Sea Tech-drive, zowel op alleen de Mac als aangesloten op een HDTV via de HDMI-poort van de Mac. Beiden hadden een geweldige foto. Toen we naar de Blu-ray op de tv keken, vertelde de tv ons dat deze in 768p-definitie speelde, niet het soort FHD dat een speciale Blu-ray-speler zou bieden, maar goed voor een optische drive die minder dan $ 100 kost.

Toen de schijf goed werkte, presteerde hij bewonderenswaardig … maar we moeten hem dokken voor de vele keren dat hij niet werkte.

Bottom Line

Een van de beste voordelen die Blu-ray heeft ten opzichte van dvd, is de geluidskwaliteit. We houden van scherpe beelden en coole achtervolgingsscènes in HD, maar het geluid maakt films echt meeslepend. De geluidskwaliteit via de kleine Mac-luidsprekers was beter dan de lossy MP3's die we soms afspelen, maar het leed nog steeds. Toen we het echter op de tv sloten, klonk het net als elke andere Blu-ray-speler. Het leverde al het high-end en low-end geluid dat het formaat doet schitteren.

Prijs: vergelijkbaar met andere slanke Blu-ray-branders

Er zijn niet veel prijsschommelingen op de markt voor slanke, draagbare Blu-ray-branders. Je kunt de meeste modellen ergens tussen $ 75 en $ 100 vinden, en de Sea Tech Aluminium externe USB Blu-ray Writer Super Drive is niet anders, meestal verkocht voor ongeveer $ 85.

De buitenkant van geborsteld metaal en de solide constructie zijn leuke eigenschappen voor een draagbare Blu-ray-brander, maar het werkt vaak niet zoals bedoeld en heeft vreselijke documentatie en ondersteuning. Het is de betrouwbaarheidsproblemen niet waard als er zoveel vergelijkbare concurrenten op de markt zijn.

Concurrentie: vlekkerige prestaties en gebrek aan documentatie

Pioneer BDR-XD05B 6x slanke draagbare USB 3.0 Blu-ray-brander: De BDR-XD05B is Pioneers nieuwste model externe Blu-ray-branders. Het heeft een clamshell-behuizing, wat betekent dat de bovenkant openklapt, zodat u de Blu-ray in de schijf kunt plaatsen. De schijf is zwart en heeft een veegmagneet, dus hij ziet er niet zo mooi uit of voelt niet zo stevig aan als de Sea Tech. Beide schijven kosten ongeveer hetzelfde, ongeveer $ 100 online, maar de vlekkerige prestaties en het gebrek aan documentatie of professionele klantenservice maken het Sea Tech-model een te groot risico.

Verbatim Slimline Blu-ray-schrijver: De meeste slanke, draagbare Blu-ray-drives hebben ongeveer dezelfde specificaties, en de Verbatim-drive is niet anders. Het leest en schrijft met ongeveer dezelfde snelheden als de Sea Tech, maar de adviesprijs is veel hoger, rond de $ 210. Dat gezegd hebbende, je kunt het soms voor bijna $ 100 online vinden. De Sea Tech-brander ziet er veel beter uit dan de Verbatim, maar de vlekkerige prestaties en het gebrek aan documentatie maken deze schijf een te groot risico om aan te bevelen.

Onbetrouwbaarheid zinkt het

Als we deze schijf alleen zouden beoordelen op zijn stijl en specificaties, zouden we hem ten zeerste aanbevelen, maar een mooie Blu-ray-brander die niet betrouwbaar werkt, is nutteloos. Voeg de ontbrekende documentatie en eenmansklantenondersteuningslijn toe, en de Sea Tech is een zeer moeilijke verkoop.

Specs

  • Productnaam Aluminium externe USB Blu-ray-schrijver
  • Product Merk Sea Tech
  • Prijs $85,00
  • Gewicht 13.5 oz.
  • Productafmetingen 6 x 5,75 x 0,5 inch.
  • Kleur Zilver
  • Afmetingen in doos 8 x 7,5 x 1,75 inch.
  • Poorten USB 3.0 micro-B-poort
  • Ondersteunde formaten BD-R, BD-R DL, BD-R TL, BD-R QL, BD-R (LTH), BD-RE, BD-RE DL BD-RE TLH; DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW, DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW, DVD-RAM; CD-R, CD-RW
  • Maximale schrijfsnelheden Blu-ray: 4x - 6x afhankelijk van het formaat; DVD: 3x - 8x afhankelijk van formaat; CD: 24x
  • Maximale leessnelheden Blu-ray: 2x - 6x afhankelijk van formaat; dvd: 8x; CD: 24x

Aanbevolen: