Ourlink U631 USB Wi-Fi-adapter: klein formaat, solide prestaties

Inhoudsopgave:

Ourlink U631 USB Wi-Fi-adapter: klein formaat, solide prestaties
Ourlink U631 USB Wi-Fi-adapter: klein formaat, solide prestaties
Anonim

Bottom Line

De Ourlink wifi-adapter pakt uit met betrouwbare internetsnelheden. Zorg er wel voor dat je hem dicht bij de router houdt en je hebt een geweldige internetdekking.

Ourlink U631 USB wifi-adapter

Image
Image

We hebben de Ourlink U631 USB Wi-Fi-adapter gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het vinden van een wifi-adapter die dual bands kan hosten maar de USB-poorten niet belast, kan een echte uitdaging zijn. De meeste zware dual-band adapters lijken immers zo groot als de Mount Everest. Niet alle hoop op een compacte adapter is echter verloren - de Ourlink U631 USB Wi-Fi-adapter beschikt over dual-bands met een snelheid van meer dan 400 Mbps (5 GHz-netwerk) en 150 Mbps (2,4 GHz-netwerk) down. Hoewel deze kleine adapter vijf jaar oud is, geven zijn snelheden nieuwere adaptermodellen een run voor hun geld en ontwerpen. Lees verder voor het vonnis.

Ontwerp: compact en gemakkelijk te missen

Met 0,75 x 0,5 x 0,3 inch (LWH) is de Ourlink Wi-Fi-adapter heel erg klein in de wereld van adapters. Het is gemakkelijk om je zorgen te maken dat je het laat vallen of ergens kwijtraakt, omdat het zo groot is als een pinkvingerbot. In werkelijkheid onderscheidt het zich van andere modellen. Immers, als je onderweg bent met een laptop en er een nodig hebt, kan deze eenvoudig in elke USB-poort worden gestoken. Het beste deel is dat je niet echt kunt zien dat het er is, en als je er tegenaan stoot, loop je niet het risico de USB-ingang te beschadigen - of erger nog, het te breken.

Naast de draagbaarheid betekent het compacte ontwerp ook dat je aangrenzende USB-poorten kunt gebruiken, wat geweldig is voor systemen met minimale poortruimte. De grootte maakt het ook nauwelijks merkbaar op een pc-systeem, vooral wanneer de meeste modellen op de markt in vergelijking veel groter zijn. Het kan echter lastig zijn om het van het ene systeem naar het andere te wisselen. Omdat het een nano-adapter is, is er geen echte plek om hem vast te pakken, dus het is lastig om hem uit de USB-poort te verwijderen.

Image
Image

Instelproces: heel eenvoudig

Het instellen van de Ourlink-adapter is eenvoudig. Bij de adapter wordt een cd geleverd. U moet dit in de schijf steken om de informatie te installeren. Er is een begeleidend boekje dat u door de informatie leidt. U moet eerst uw computertype kiezen (d.w.z. Linux, Windows, Mac) en vervolgens op de knop "Instellen" klikken. Van daaruit installeert de cd de benodigde software op de machine. De installatie duurde minder dan vijf minuten en toen het klaar was om verbinding te maken, vond ik handmatig het wifi-netwerk, typte ik het wachtwoord in en was ik verbonden.

Image
Image

Prestatie: Magisch van dichtbij

Mijn router bevindt zich in de kelder van een huis met drie verdiepingen, dus ik besloot te beginnen met een afstandstest door de adapter op een derde verdieping te plaatsen. Tijdens het testen kon het solide snelheden behalen over drie verdiepingen, met een gemiddelde van 3,92 Mbps. Toen ik het testte terwijl ik aan het jammen was naar Lizzo op Spotify en wat Mabel op YouTube, ondervond ik geen bufferproblemen. Op YouTube begon Mabel echter eerst wazig, alsof ik ernaar keek op een instelling van lage kwaliteit. Na ongeveer tien seconden sprong de videokwaliteit naar een helder, helder en kleurrijk beeld.

Als je van plan bent om ver van de router te gamen, zoek dan een andere adapter voor je game-behoeften op lange afstand.

Het blijkt echter dat dat de zwakte van de Ourlink is: bereik. Na wat vertraging en rubber-banding-problemen met Borderlands 2 en 7 Days to Die, realiseerde ik me dat 3,92 Mbps gewoon niet genoeg was op een bereik dat zo ver was. Er waren een aantal keren dat ik een rubberen band had en achterbleef in de gameplay, wat me gezondheid kostte en als gevolg daarvan waardevolle sluipschuttermunitie uitgaf. 7 Days to Die bleek schadelijker te zijn. Hoewel ik geen problemen had met het hosten, maakten mijn mede-overlevenden zo vreselijk mee dat het hen uiteindelijk hun leven kostte tijdens het spelen. Als je van plan bent om ver van de router te gamen, zoek dan een andere adapter voor je gamebehoeften op lange afstand.

Image
Image

Als je het echter dichter bij de adapter kunt krijgen, schijnt de Ourlink. Ik heb het op nog twee afstanden getest: een alles-in-één pc uit 2014, twee verdiepingen verwijderd van de router, en op een laptop uit 2019 in een ander huis, waar de router zich in een aangrenzende kantoorruimte bevond. Op de 2014 all-in-one sprong de snelheid met meer dan 20 Mbps naar 25,8 Mbps. Van dichtbij was de snelheid overweldigend. De snelheid sprong van 25.8Mbs tot maar liefst 209,7 Mbps.

Er waren een aantal keren dat ik een rubberband had en achterbleef in de gameplay, wat me gezondheid kostte en als gevolg daarvan waardevolle sluipschuttermunitie gebruikte.

Prijs: Perfect voor de prijs

Met ongeveer $ 13 is dit een van de meest budgetvriendelijke adapters op de markt. Er zijn tal van andere, duurdere opties voor surfen op het internet en zwaar gamen. Als u echter gewoon op zoek bent naar iets om u te helpen aan documenten te werken en dagelijkse internetgerelateerde taken uit te voeren, dan is dit de beste waar voor uw geld.

Als je gewoon op zoek bent naar iets om je te helpen aan documenten te werken en dagelijkse internetgerelateerde taken uit te voeren, dan is dit de beste waar voor je geld.

Ourlink U631 USB wifi vs. TP-Link N150 TL-WN725N USB wifi-adapter

Vanwege de gelijkenis in ontwerp en prijs is het logisch om de Ourlink U631 (zicht op Amazon) en de TP-Link N150 wifi-adapters te vergelijken. Zowel de Ourlink- als de TP-Link-adapter (view on Amazon) zijn nano-adapters, zo klein dat ze gemakkelijk in laptops kunnen worden gestoken zonder dat dit ten koste gaat van de draagbaarheid. Terwijl de Ourlink voor ongeveer $ 13 wordt verkocht, kost de TP-Link de helft daarvan, ongeveer $ 8.

Een van de grootste nadelen van de TP-Link is het bereik: naast de router nam ik 23,2 Mbps op - een enorm verschil met de meer dan 200 Mbps die de Ourlink opnam. Een andere belangrijke factor om te overwegen is of je dual bands wilt. De TP-Link N150 richt zich uitsluitend op de 2,4 GHz-band en heeft slechts een maximum van 150 Mbps down, terwijl de Ourlink beschikt over dual-bands en kan oplopen tot meer dan 400 Mbps op de 5 GHz-band.

Als surfen op internet het enige gebruik is voor de adapter, raden we aan om bij de TP-Link N150 te blijven. Als gamen echter je favoriete gebruik van internet is, raden we je aan die extra $ 4 te besteden aan de Ourlink.

Het beste voor uw budget

De grootte van de Ourlink U631 wifi-adapter weerspiegelt niet echt zijn kracht. Hoewel het een nano-USB-adapter is, is het geweldig voor standaard internet. Dat gezegd hebbende, maken lag-problemen tijdens 7 Days to Die en Borderlands 2 me wantrouwend om het aan te bevelen voor gamen, vooral bij lange afstanden. Als je dit alleen gebruikt voor standaard internetgebruik, zoals thuiswerken of scrollen door je verschillende sociale media-feeds, is het geweldig. Zoek anders naar iets dat meer indruk maakt.

Specs

  • Productnaam U631 USB Wi-Fi-adapter
  • Product Merk Ourlink
  • UPC FBA_LYSB011T5IF06-CMPTRACCS
  • Prijs $12.98
  • Gewicht 0,32 oz.
  • Productafmetingen 0,75 x 0,5 x 0,3 inch.
  • Verbindingsopties Wi-Fi
  • Snelheid 433 Mbps op 5,0 GHz-netwerk; 150 Mbps op 2,4 GHz-netwerk
  • Compatibiliteit Windows XP / VISTA / WIN 7 / 8.1 /10, Mac OS X 10.6-10.13
  • Firewall WPA-compatibel
  • MU-MIMO Nee
  • Aantal Attenas 0
  • Aantal banden 2
  • Aantal bedrade poorten 1 USB 3.0-poort
  • Bereik 100+ meter

Aanbevolen: