Je Mac kan hallo tegen je zeggen

Inhoudsopgave:

Je Mac kan hallo tegen je zeggen
Je Mac kan hallo tegen je zeggen
Anonim

Onze lijst met Terminal-trucs is een mix van zaken en plezier. Sommige dienen als functionele verbeteringen aan de ervaring van het gebruik van een Mac, en andere zijn gewoon voor de lol, zoals het "say"-commando.

"Say" is een Terminal-commando dat de Mac opdracht geeft om alles uit te spreken wat je daarna typt. Probeer het uit door Terminal (Finder > Applications > Utilities) te starten en het volgende in te typen de opdrachtregel:

zeg hallo

Deze opdracht zorgt ervoor dat je Mac het woord "hallo" of wat je ook typt na het eerste "zeg"-commando uitspreekt.

Image
Image

Je kunt ook specificeren welke stem je Mac moet gebruiken wanneer hij spreekt met behulp van het -v attribuut. Bijvoorbeeld:

zeg -v fred hallo

In dit geval wordt de stem met de naam "Fred" gebruikt om het ingevoerde commando uit te spreken.

Mac's Many Voices

De Mac heeft veel stemmen die hij kan gebruiken voor spraakopdrachten. Momenteel zijn er meer dan 100 stemmen beschikbaar in verschillende talen en stijlen. Als u de volledige lijst met stemmen wilt scannen en uitproberen, kunt u dat doen in Terminal of in de Mac-systeemvoorkeuren.

Toegang tot stemmen in systeemvoorkeuren

  1. Start Systeemvoorkeuren door het Dock-pictogram of de Systeemvoorkeuren optie te selecteren in het Apple-menu.
  2. Selecteer Toegankelijkheid in het scherm Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het linkerdeelvenster Spraak. (In eerdere versies van het besturingssysteem selecteert u Dictation > Open Dictation & Speech Preferences en kiest u de Text to Speechtabblad in plaats daarvan.)

    Image
    Image
  4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu System Voice Customize.

    Image
    Image

    Een pop-upvenster toont alle beschikbare stemmen die je Mac kan gebruiken.

    Je zult merken dat sommige spraakkeuzevakken zijn gemarkeerd en andere niet. De aangevinkte stemmen worden weergegeven in het vervolgkeuzemenu Systeemstem. Gebruik dit menu om een stem te selecteren die je wilt uitproberen en selecteer vervolgens de Play-knop om de stem een paar zinnen te horen uitspreken.

Toegang tot stemmen in Terminal

Een alternatieve methode om alle beschikbare stemmen te bekijken, is door de volgende opdracht in Terminal in te voeren:

zeg -v ?

Terminal geeft alle beschikbare stemmen weer.

Gebruik bij het specificeren van een stem in Terminal alle kleine letters. Als de naam een spatie bevat, zoals Slecht nieuws, plaats deze dan tussen aanhalingstekens, zoals deze:

zeg -v 'slecht nieuws' hallo

Tijd voor Terminal om te zingen

Het Say-commando kan zo lang spreken als een enkele regel toestaat. Als u op de return-toets drukt, wordt de opdracht uitgevoerd, dus de gemakkelijkste manier om lange toespraken te produceren, is door ze eerst in een teksteditor te typen en ze vervolgens te kopiëren en in Terminal te plakken. Het Say-commando begrijpt enkele interpunctie, inclusief de punt en de komma, die beide een korte pauze inlassen bij het uitspreken van de tekst.

Met de juiste combinatie van woorden kun je zelfs het Say-commando laten zingen.

zeg -v 'pijporgel' Dum dum dee dum dum dum dum dee Dum dum dee dum dum dum dum dee dum dee dum dum dum de dum dum dum dee dum dee dum dum dee dummmmmmmmmmmmmmmm

Er zijn een paar verschillende stemmen die kunnen worden gebruikt om te zingen, allemaal in het gedeelte Nieuwigheid van het Dictation & Speech voorkeurenpaneel. Het vermogen van deze stemmen om te zingen komt niet voort uit het tekstcommando, maar uit het karakter van de stem. Hier zijn nog enkele voorbeelden:

In de hal van de bergkoning

De stemintonatie van de cello is op de melodie van In the Hall of the Mountain King. Dit werkt met elke tekstreeks. Voer het volgende in Terminal in om het te horen:

zeg -v cello's Doo da doo da dum dee dee doodly doo dum dum dum doo da doo da doo da doo da doo dad doo da doo

Pomp en omstandigheden

Probeer het volgende Terminal-commando voor een beetje pracht op de afstudeerdag:

zeg -v 'goed nieuws' di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di di

Aanbevolen: