Zeg hallo tegen de toetsenbordmodificatietoetsen van je Mac

Inhoudsopgave:

Zeg hallo tegen de toetsenbordmodificatietoetsen van je Mac
Zeg hallo tegen de toetsenbordmodificatietoetsen van je Mac
Anonim

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat deze Mac-modificatiesymbolen in verschillende applicatiemenu's verschijnen. Sommige zijn gemakkelijk te begrijpen omdat hetzelfde symbool op een toets op het toetsenbord van je Mac staat. Veel van de menusymbolen zijn echter niet aanwezig op het toetsenbord, en als u een Windows-toetsenbord gebruikt, is het waarschijnlijk dat geen van deze symbolen wordt weergegeven.

De Mac-modificatietoetsen zijn belangrijk. Ze worden gebruikt om toegang te krijgen tot speciale functies, zoals het besturen van het opstartproces van de Mac, het kopiëren van geselecteerde items, inclusief tekst, het openen van vensters en zelfs het afdrukken van het momenteel geopende document. En dat zijn slechts enkele van de veelvoorkomende functies.

Image
Image

Naast sneltoetsen voor algemene systeemfuncties, zijn er ook sneltoetsen die worden gebruikt door afzonderlijke programma's, zoals de Mac Finder, Safari en Mail, evenals de meeste apps van derden, waaronder games, productiviteitsapps, en nutsvoorzieningen. Sneltoetsen zijn een belangrijk onderdeel om productiever te worden; de eerste stap om vertrouwd te raken met sneltoetsen is het begrijpen van de sneltoetssymbolen en welke toetsen eraan zijn gekoppeld.

Symbool Mac-toetsenbord Windows-toetsenbord
Opdrachttoets Windows/Start-toets
Optietoets Alt-toets
Control-toets Ctrl-toets
Shift-toets Shift-toets
Caps Lock-toets Caps Lock-toets
Verwijder sleutel Backspace-toets
Esc-toets Esc-toets
fn Functietoets Functietoets

Nu de menusymbolen zijn uitgesorteerd, is het tijd om je nieuwe toetsenbordkennis aan het werk te zetten. Hier zijn lijsten met enkele van de meest voorkomende Mac-sneltoetsen:

Bottom Line

Je bent waarschijnlijk gewend om gewoon op de aan/uit-knop te drukken om je Mac op te starten, maar er zijn een aantal speciale opstartstatussen die je Mac kan gebruiken. Velen zijn ontworpen om u te helpen bij het oplossen van problemen; bij sommige kun je speciale opstartmethoden gebruiken waarmee je de opstartschijf, een netwerkschijf of zelfs opstart vanaf de externe servers van Apple. Er is een behoorlijke lijst met opstartopties beschikbaar.

Toetsenbordsnelkoppelingen voor Finder Windows

De Finder, inclusief het bureaublad, is het hart van je Mac. De Finder is de manier waarop u omgaat met het bestandssysteem van Mac, toegang krijgt tot toepassingen en met documentbestanden werkt. Bekendheid met de snelkoppelingen van de Finder kan u productiever maken terwijl u met OS X en het bijbehorende bestandssysteem werkt.

Bottom Line

Safari is de meest gebruikte internetbrowser voor Mac-gebruikers. Met zijn snelheid en ondersteuning voor tabbladen en meerdere vensters, heeft Safari een aantal mogelijkheden waarvan je moeilijk gebruik zou kunnen maken als je alleen maar het menusysteem zou gebruiken. Met deze sneltoetsen kunt u de Safari-webbrowser overnemen.

Bedien Apple Mail met sneltoetsen op het toetsenbord

Apple Mail is waarschijnlijk uw primaire e-mailclient, en waarom niet; het is een sterke concurrent, met veel geavanceerde functies. Als u veel tijd besteedt aan het gebruik van Mail, zult u waarschijnlijk merken dat de vele sneltoetsen uiterst nuttig zijn voor zowel alledaagse taken, zoals het verzamelen van nieuwe e-mails van de verschillende e-mailservers die u gebruikt, of het lezen en archiveren van uw vele berichten, en de interessantere, zoals het uitvoeren van e-mailregels of het openen van het activiteitenvenster om te zien wat er met Mail gebeurt wanneer het berichten verzendt of ontvangt.

Voeg sneltoetsen toe voor elk menu-item op uw Mac

Soms is er geen sneltoets aan uw favoriete menuopdracht toegewezen. Je zou de ontwikkelaar van de app kunnen vragen om er een toe te wijzen in de volgende versie van de app, maar waarom zou je wachten op de ontwikkelaar als je het zelf kunt doen.

Met een beetje zorgvuldige planning kun je het voorkeurenpaneel Toetsenbord gebruiken om je eigen sneltoetsen te maken.

Aanbevolen: