Hoe favorieten op Mac toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe favorieten op Mac toe te voegen
Hoe favorieten op Mac toe te voegen
Anonim

Uw Mac-computer wordt geleverd met twee productiviteitstools waarmee u snel de toepassingen, bestanden en mappen die u het vaakst gebruikt, kunt vinden en openen. Een hulpmiddel is het deelvenster Favorieten in Finder. Het tweede hulpmiddel is het Dock, een smal paneel aan de rand van het scherm dat snelkoppelingspictogrammen naar deze items bevat. Hier leest u hoe u favorieten op de Mac kunt toevoegen met deze twee tools.

Favorieten toevoegen aan Mac Finder

Finder helpt je snel een app, bestand, map of webpagina te vinden die is opgeslagen op je Mac en iCloud Drive. Er is een zijbalk in Finder met een sectie voor Favorieten, waar je snelkoppelingen kunt toevoegen om de tijd die je nodig hebt om je meest gebruikte mappen, bestanden en apps te vinden te versnellen. Zo voegt u uw favorieten toe aan Finder.

  1. Klik op Finder in het Dock.

    Image
    Image
  2. Je ziet een lijst met bestanden. Zoek de toepassing, het bestand of de map die u wilt toevoegen in de lijst met bestanden.
  3. Klik op het item in de lijst en sleep het naar het gedeelte Favorieten van de Finder-zijbalk. Er verschijnt een rode lijn die de locatie van het item aangeeft.

    Image
    Image

    Om een applicatie aan het Favorieten-paneel toe te voegen, houdt u de Command-toets ingedrukt terwijl u het applicatiebestand naar het Favorieten-paneel sleept.

  4. Nadat je het item op de juiste locatie hebt, laat je het item los van de muis.
  5. Om een item uit het Favorieten-paneel te verwijderen, sleept u het gewoon weg.

Favorieten toevoegen aan het Dock

Het Dock is een handige tijdsbesparing, omdat elk pictogram een snelkoppeling is waarmee je snel apps, bestanden of webpagina's kunt openen. Uw Mac wordt al geleverd met pictogrammen op het dock, in een specifieke volgorde van links naar rechts:

  • De Vinder
  • Favoriete app-snelkoppelingen
  • Momenteel actieve apps, aangegeven door een kleine zwarte stip aan de onderkant van het pictogram
  • Favoriete bestanden of mappen
  • Prullenbak

Apps toevoegen aan het Dock op uw Mac

Het Dock toont maximaal drie recent gebruikte apps die nog niet in het Dock staan en een map voor items die u van internet downloadt. Er zijn verschillende manieren om het uiterlijk van het dock te wijzigen. U kunt het aanpassen door pictogrammen toe te voegen, pictogrammen te verwijderen en de volgorde van de pictogrammen te wijzigen.

  1. Klik op Launchpad in het dock.

    Image
    Image
  2. Selecteer en sleep een applicatie naar keuze naar het dock.
  3. De pictogrammen die al in het dock staan, maken ruimte voor de app om ertussen te schuiven. Sleep het pictogram naar de positie die u wilt hebben op het dock.

    Image
    Image
  4. Zodra je de app op de gewenste positie loslaat, wordt deze toegevoegd aan het Dock.

Een website toevoegen aan uw Mac Dock

Als je een webpagina hebt die je vaak bezoekt, kun je een snelkoppeling maken om toe te voegen aan het Dock, zodat je de pagina snel kunt laden.

  1. Open de webpagina in elke browser, inclusief Safari, Chrome of Firefox.
  2. Haal de pagina open en markeer de URL in de adresbalk van de browser.
  3. Sleep het kleine pictogram aan de linkerkant van de URL naar het dock en plaats het links van het prullenbakpictogram, maar vóór de verticale lijn die het prullenbakpictogram scheidt van de rest van de apps. In sommige gevallen moet u mogelijk de volledige URL naar het Dock slepen.

    Image
    Image
  4. Laat de muis los om het webpaginapictogram aan het Dock toe te voegen.

    Image
    Image
  5. Klik op het webpaginapictogram in het Dock om die pagina te openen.

Hoe bestanden of mappen aan het Dock toe te voegen

Als je een bestand of map in een applicatie hebt die je snel wilt openen, kun je deze toevoegen aan het Dock, zodat de map altijd bovenaan je bureaublad staat.

  1. Start Finder om het bestand of de map te vinden die u wilt opslaan.
  2. Sleep het bestand of de map naar het dock en zet het links van het prullenbakpictogram neer, maar rechts van de verticale lijn.

    Image
    Image
  3. Afhankelijk van de applicatie kan het pictogram het uiterlijk van de applicatie aannemen. Word-documenten geven bijvoorbeeld "DOCX" weer. Klik op het pictogram om de bijbehorende toepassing en de map te openen.

Hoe de positie van de pictogrammen in het Dock te herschikken

Terwijl het Dock vooraf in een specifieke volgorde is geladen, kun je aanpassen welke applicaties in het dock verschijnen, en de locatie of volgorde van de applicaties. De Finder- en Prullenbakpictogrammen kunnen niet worden verplaatst, maar u kunt de positie van andere app-snelkoppelingen verplaatsen en toevoegen of verwijderen om aan uw voorkeuren te voldoen.

Image
Image

Het enige wat je hoeft te doen is het pictogram van de app die je wilt verplaatsen te selecteren en het naar een nieuwe positie in het Dock te slepen. De andere pictogrammen in het Dock worden geplaatst rond het pictogram dat u verplaatst, zodat alles gelijkmatig op het Dock is verdeeld.

Items in het Dock verwijderen

Als je dock te vol is of je het Dock wilt opruimen, kun je pictogrammen verwijderen en je Dock wat ademruimte geven.

  1. Klik op een pictogram dat u wilt verwijderen.
  2. Sleep het pictogram omhoog (of over, afhankelijk van de locatie van uw Dock) naar het midden van het scherm.
  3. Het woord "Verwijderen" verschijnt.

    Image
    Image
  4. Laat de muis los en het pictogram wordt uit het Dock verwijderd.

De locatie van het dok wijzigen

Op je Mac bevindt het Dock zich standaard horizontaal onder aan het scherm. U kunt het Dock verplaatsen zodat het verticaal naar de linker- of rechterkant van uw scherm wordt weergegeven, samen met andere aanpassingsfuncties, waaronder het Genie-effect. Hier is hoe:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de verticale lijn in het Dock in de buurt van het prullenbakpictogram.

    Image
    Image
  2. Klik op Dock-voorkeuren in het pop-upmenu dat verschijnt.

    Image
    Image
  3. Er wordt een nieuw venster geopend met de mogelijkheid om de positie van het Dock, de grootte van het Dock en het Genie-effect te wijzigen.

    Image
    Image

Aanbevolen: