Gids voor het configureren van de update-instellingen in Mozilla Firefox

Inhoudsopgave:

Gids voor het configureren van de update-instellingen in Mozilla Firefox
Gids voor het configureren van de update-instellingen in Mozilla Firefox
Anonim

Deze tutorial is alleen bedoeld voor gebruikers die de Firefox-webbrowser gebruiken op Linux-, Mac OS X- en Windows-besturingssystemen.

Het is erg belangrijk om uw Firefox-browser up-to-date te houden met de nieuwste en beste beschikbare versie. Hier zijn twee belangrijke redenen voor, en deze hebben betrekking op beveiliging en functionaliteit. Ten eerste worden er veel browserupdates uitgebracht om beveiligingsfouten in de vorige versie of versies te corrigeren. Het is absoluut noodzakelijk dat u de laatste update van Firefox onderhoudt om blootstelling aan mogelijk schadelijke kwetsbaarheden te minimaliseren. Ten tweede bevatten sommige browserupdates nieuwe of verbeterde functies waarvan u ten volle wilt profiteren.

Update-instellingen configureren in Mozilla Firefox

Firefox heeft een geïntegreerd updatemechanisme en de instellingen kunnen naar wens worden geconfigureerd. Updateconfiguratie kan in een paar eenvoudige stappen worden bereikt, en deze tutorial leert u hoe dit moet.

  1. Selecteer eerst het Firefox-hoofdmenu dat wordt weergegeven door drie horizontale lijnen en zich in de rechterbovenhoek van het browservenster bevindt.

    Image
    Image
  2. Wanneer het pop-out menu verschijnt, selecteer Options of Preferences. De opties/voorkeuren-interface van Firefox zou nu in een nieuw tabblad moeten worden weergegeven.

    Image
    Image
  3. Blijf op het tabblad Algemeen en scrol omlaag totdat je Firefox Updates ziet. Gebruik de beschikbare opties onder Firefox Updates om Firefox te configureren om updates af te handelen zoals u dat wilt. Firefox controleert standaard automatisch op updates en installeert deze.

    Image
    Image

Twee opties

De tweede, en belangrijkste, sectie in de Update sectie, gelabeld Firefox updates, bevat twee opties, elk vergezeld van een keuzerondje. Ze zijn als volgt.

  • Updates automatisch installeren: Deze instelling is standaard ingeschakeld en zorgt ervoor dat Firefox up-to-date blijft zonder enige handmatige tussenkomst. Als een van uw bestaande add-ons wordt uitgeschakeld door een browserupdate, wordt u vooraf gewaarschuwd. Als u deze waarschuwingen wilt uitschakelen, verwijder dan het vinkje naast Waarschuw me als dit een van mijn add-ons zal uitschakelen door er één keer op te klikken.
  • Controleer op updates, maar laat me kiezen of ik ze wil installeren: Indien ingeschakeld, zal Firefox altijd controleren of er een browserupdate beschikbaar is. Het zal deze updates echter niet installeren tenzij u dit specifiek toestaat.

Direct boven deze opties bevindt zich een knop met het label Updategeschiedenis weergeven Als u op deze knop klikt, wordt gedetailleerde informatie weergegeven over alle belangrijke updates die in het verleden op uw browser zijn toegepast. Er is nog een andere optie om handmatig Controleren op updates

Achtergrondservice

In Windows, het laatste gedeelte op dit scherm, met het label Gebruik een achtergrondservice om updates te installeren, stelt de browser in staat om een nieuwe service op de achtergrond op te starten om automatische updates af te handelen. Dit zorgt ervoor dat u de update niet elke keer handmatig hoeft goed te keuren wanneer er een wordt geïnstalleerd. Om de achtergrondservice in te schakelen, plaatst u er gewoon een vinkje naast door het vakje één keer te selecteren. Om het tegenovergestelde gedrag te configureren, verwijdert u het bijbehorende vinkje.

Aanbevolen: