Gebruik van Microsoft Works Spreadsheets-formules

Inhoudsopgave:

Gebruik van Microsoft Works Spreadsheets-formules
Gebruik van Microsoft Works Spreadsheets-formules
Anonim

Je kunt spreadsheetformules gebruiken voor elementair rekenwerk, zoals optellen of aftrekken, en meer complexe berekeningen zoals looninhoudingen of het middelen van de testresultaten van een student. Als u de gegevens wijzigt, berekent MS Works het antwoord automatisch opnieuw zonder dat u de formule opnieuw hoeft in te voeren.

MS Works werd stopgezet in 2007 en wordt niet langer ondersteund door Microsoft. Schakel voor meer actuele functionaliteit over naar een actuele versie van Microsoft Excel of Google Spreadsheets.

De formule schrijven

Het schrijven van formules in een MS Works-spreadsheet is een beetje anders dan in de wiskundeles.

Een MS Works-formule begint met een gelijkteken (=) in plaats van ermee te eindigen.

Het gelijkteken komt altijd in de cel waar u het formuleantwoord wilt laten verschijnen.

Het gelijkteken informeert MS Works dat wat volgt deel uitmaakt van een formule en niet alleen een naam of een getal.

Een MS Works-formule ziet er als volgt uit:

=3 + 2

In plaats van:

3 + 2=

Celverwijzingen in formules

Hoewel de formule in de vorige stap werkt, heeft deze één nadeel. Als u de berekende gegevens wilt wijzigen, moet u de formule bewerken of herschrijven.

Een betere manier zou zijn om de formule te schrijven zodat u de gegevens kunt wijzigen zonder de formule zelf te hoeven veranderen.

Om dit te doen, typt u de gegevens in cellen en vertelt u vervolgens in de formule aan MS Works in welke cellen in de spreadsheet de gegevens zich bevinden. De locatie van een cel in de spreadsheet wordt de celverwijzing genoemd.

Als je een celverwijzing wilt vinden, kijk je naar de kolomkoppen om te zien in welke kolom de cel staat en aan de andere kant om te zien in welke rij deze staat.

De celverwijzing is een combinatie van de kolomletter en het rijnummer -- zoals A1, B3 ofZ345 . Bij het schrijven van celverwijzingen komt de kolomletter altijd eerst.

Dus, in plaats van deze formule in cel C1 te schrijven:

=3 + 2

Schrijf dit in plaats daarvan:

=A1+ A2

Als u in MS Works op een cel met een formule klikt (zie de afbeelding hierboven), verschijnt de formule altijd in de formulebalk boven de kolomletters.

De formules van MS Works-spreadsheets bijwerken

Wanneer u celverwijzingen gebruikt in een MS Works-spreadsheetformule, wordt de formule automatisch bijgewerkt wanneer de relevante gegevens in de spreadsheet veranderen.

Als u zich bijvoorbeeld realiseert dat de gegevens in cel A1 een 8 hadden moeten zijn in plaats van een 3, hoeft u alleen de inhoud van cel A1 te wijzigen.

MS Works werkt het antwoord in cel C1 bij. De formule zelf hoeft niet te veranderen omdat deze is geschreven met celverwijzingen.

U kunt de gegevens eenvoudig wijzigen.

  1. Selecteer cel A1
  2. Typ een 8
  3. Druk op de ENTER toets op het toetsenbord

Het antwoord in cel C1, waar de formule staat, verandert onmiddellijk van 5 in 10, maar de formule zelf blijft ongewijzigd.

Wiskundige operatoren in formules

Image
Image

Het maken van formules in een MS Works Spreadsheets is niet moeilijk. Combineer gewoon de celverwijzingen van uw gegevens met de juiste wiskundige operator.

De wiskundige operatoren die worden gebruikt in de formules van MS Works-spreadsheets zijn vergelijkbaar met die in de wiskundeles.

  • Aftrekken - minteken (- )
  • Toevoeging - plusteken (+)
  • Division - schuine streep (/)
  • Vermenigvuldiging - sterretje ()
  • Exponentiation - caret (^)

Volgorde van bewerkingen

Als er meer dan één operator in een formule wordt gebruikt, is er een specifieke volgorde die MS Works zal volgen om deze wiskundige bewerkingen uit te voeren. Deze volgorde van bewerkingen kan worden gewijzigd door haakjes aan de vergelijking toe te voegen. Een gemakkelijke manier om de volgorde van bewerkingen te onthouden, is door het acroniem te gebruiken:

BEDMAS

De volgorde van bewerkingen is:

Brackets

Exponents

Division

M ultiplicatie

A ddition

S aftrekking

Alle bewerking(en) tussen haakjes worden eerst uitgevoerd

Exponenten worden als tweede uitgevoerd.

MS Works beschouwt bewerkingen voor delen of vermenigvuldigen als even belangrijk en voert deze bewerkingen uit in de volgorde waarin ze van links naar rechts in de vergelijking voorkomen.

MS Works vindt optellen en aftrekken even belangrijk. Welke van de twee het eerst voorkomt in een vergelijking, optellen of aftrekken, is de bewerking die het eerst wordt uitgevoerd.

MS Works Spreadsheets Formula Tutorial: Stap 1 van 3 - Gegevens invoeren

Laten we een stap voor stap voorbeeld proberen. We zullen een eenvoudige formule in een MS Works-spreadsheet schrijven om de getallen 3 + 2. toe te voegen

Het is het beste om al uw gegevens in de spreadsheet in te voeren voordat u formules gaat maken. Op deze manier weet u of er lay-outproblemen zijn en is het minder waarschijnlijk dat u uw formule later moet corrigeren.

  1. Typ een 3 in cel A1 en druk op de ENTER toets op het toetsenbord.
  2. Typ een 2 in cel A2 en druk op de ENTER toets op het toetsenbord.

Bij het maken van formules in MS Works Spreadsheets, ALWAYS begin je met het typen van het gelijkteken. Je typt het in de cel waar je het antwoord wilt laten verschijnen.

  1. Selecteer cel C1(zwart omlijnd in de afbeelding) met je muisaanwijzer.
  2. Typ het gelijkteken in cel C1.
  3. Nadat u het gelijkteken in stap 2 hebt getypt, heeft u twee keuzes voor het toevoegen van celverwijzingen aan de spreadsheetformule.

    • Je kunt ze typen in of,
    • U kunt een MS Works-functie gebruiken genaamd aanwijzen. Door te wijzen kunt u met uw muis op de cel met uw gegevens klikken om de celverwijzing aan de formule toe te voegen.
  4. Selecteer cel A1 met de muisaanwijzer
  5. Typ een plusteken (+)
  6. Klik op cel A2 met de muisaanwijzer
  7. Druk op de ENTER toets op het toetsenbord
  8. Het antwoord 5 zou in cel C1 moeten verschijnen.

Aanbevolen: