Hoe Photoshop Frames te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Photoshop Frames te gebruiken
Hoe Photoshop Frames te gebruiken
Anonim

Frames in Photoshop CC zijn gespecialiseerde maskers die worden gebruikt voor het vasthouden van andere afbeeldingen. Frames kunnen worden getekend of gemaakt van vormen. Als je eenmaal weet hoe je een kader maakt in Photoshop, kan het een afbeelding van je lokale harde schijf of een Adobe Stock-zoekopdracht bevatten.

Image
Image
Getty Images / Yifan Li / EyeEm

Bottom Line

Photoshop-professionals weten misschien dat hetzelfde kan worden bereikt met laagmaskers en slimme objecten. Frames bereiken in wezen hetzelfde doel, maar met een iets flexibeler systeem. Afbeeldingen in Frames kunnen bijvoorbeeld standaard binnen het frame worden verplaatst en getransformeerd. Frames maken het ook gemakkelijker om afbeeldingen te wijzigen en tijdelijke aanduidingen in te stellen. Laagmaskers werken natuurlijk nog steeds, maar met de tool Frame wordt de klus iets sneller geklaard.

Hoe maak je een frame met behulp van de Frame Tool

  1. Open een nieuw of bestaand Photoshop-bestand. Selecteer het gereedschap Frame in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm of druk op de toets K.

    Image
    Image
  2. Kies een rechthoekig of elliptisch kader uit de gereedschapsopties bovenaan. Standaard is de rechthoekige optie geselecteerd.

    Image
    Image
  3. Sleep het kader over het canvas om de grootte van de ingevoegde afbeelding in te stellen.

    Image
    Image
  4. Gebruik in het Eigenschappen paneel het menu onder Inzet Afbeelding om de afbeelding te selecteren die u in het kader wilt plaatsen. U kunt ervoor kiezen om een afbeelding vanaf uw computer in te voegen, als ingesloten bestand of als gekoppeld bestand. en zoek naar een afbeelding in de Adobe Stock-database.

    Je kunt een afbeelding ook van je computer naar het frame slepen en neerzetten.

    Image
    Image

    Als een gekoppelde afbeelding van je computer wordt verplaatst of verwijderd, wordt de link verbroken en is het bestand niet langer toegankelijk. Wanneer u een ingesloten afbeelding invoegt, slaat Photoshop een kopie van de afbeelding op in het document dat de afbeelding bevat. Dit vergroot de bestandsgrootte, maar zorgt ervoor dat de ingesloten afbeelding altijd verbonden is met het bestand.

  5. Om de afbeelding in het frame te vergroten of te verkleinen, dubbelklikt u op de afbeelding op het canvas (of selecteert u de miniatuur van de afbeelding, niet het frame, in het deelvenster Lagen). Kies het gereedschap Verplaatsen en gebruik de handvatten op de afbeelding om de afbeelding aan te passen.

    Image
    Image
  6. Om een rand aan de afbeelding toe te passen, selecteert u de Stroke sectie van het Properties paneel. Kies een kleur, dikte en positie voor de streek.

    Image
    Image
  7. Klik op het object om het resultaat te zien.

    Image
    Image

Hoe maak je Photoshop Frames van Shapes

Frames kunnen ook worden gemaakt in de vorm van elke selectie die u kunt maken met de vormgereedschappen.

  1. Selecteer met een geopend Photoshop-bestand het gereedschap Vorm in de werkbalk of druk op de toets U.

    Image
    Image

    Frames kunnen niet worden toegepast op normale selecties of op paden. Als u een selectie of een pad naar een vormlaag wilt converteren, klikt u met de rechtermuisknop op de selectie of het pad, selecteert u Define Custom Shape en gebruikt u de Custom Shapetool om die vorm precies bovenop je selectie te tekenen.

  2. Stel de vulling en lijn in op geen. Teken vervolgens een vorm met een van de Vormopties op de plaats waar u de inhoud van het kader wilt laten verschijnen.

    Image
    Image
  3. Plaats of wijzig het formaat van de vorm door erop te slepen totdat het de gewenste grootte en plaats heeft.

    Image
    Image
  4. Selecteer de laag met de vorm in het Layer deelvenster en kies Converteren naar frame in het menu Laag.

    Image
    Image
  5. Geef het frame een naam of selecteer OK om de standaardinstelling te bevestigen.
  6. Sleep een afbeelding op het frame of gebruik Inset Image in het Properties paneel om de afbeelding te vinden.

    Image
    Image
  7. Verplaats of verklein de afbeelding indien nodig om het effect te voltooien. Standaard wordt de afbeelding geschaald om in het kader te passen.

    Image
    Image

    De afbeelding wordt ingevoegd als een slim object en kan niet-destructief worden geschaald met het gereedschap Vrije transformatie.

Andere manieren om afbeeldingen in frames in te voegen

Je kunt op een paar extra manieren afbeeldingen aan een Frame toevoegen.

  • Drag/Drop asset: Sleep een asset van Adobe Stock of het deelvenster Bibliotheken naar het frame in het canvas. Standaard plaatst Photoshop een gesleepte afbeelding als een ingesloten slim object. Om de afbeelding als een gekoppeld slim object te plaatsen, houdt u de Option/Alt-toets ingedrukt terwijl u sleept.
  • Drag/Drop van computer: Sleep een afbeelding van de lokale opslag van uw computer naar de werkruimte met het geselecteerde frame. Hierdoor wordt de gesleepte afbeelding in het frame geplaatst als een ingebed slim object. Om de gesleepte afbeelding in te voegen als een gekoppeld slim object, houdt u Option/Alt ingedrukt terwijl u sleept.
  • Bestand gebruiken > Plaats: Selecteer met een frame gekozen File >Place Linked of File > Place Embedded en selecteer vervolgens een afbeelding met de bestandskiezer. De geselecteerde afbeelding wordt in het kader geplaatst en automatisch geschaald om binnen de kaders te passen.
  • Pixellaag slepen: Sleep een pixellaag naar een leeg frame. De laag wordt geconverteerd naar een slim object en in het frame geplaatst.

Frames kunnen ook leeg worden gelaten als tijdelijke aanduidingen. Maak een frame over een lege laag en het frame blijft leeg. Inhoud kan aan het frame worden toegevoegd met een van de bovenstaande methoden wanneer het item is gekozen en goedgekeurd.

Aanbevolen: