Hoe draag je je Fitbit

Inhoudsopgave:

Hoe draag je je Fitbit
Hoe draag je je Fitbit
Anonim

Dus je hebt een Fitbit gekocht omdat je je stappen wilt volgen, of je hartslag, of misschien beide, en het kan zelfs zijn omdat je de smartwatch-functionaliteit van de Fitbit Versa en Versa 2 leuk vindt. Ongeacht de reden, hoe je je Fitbit draagt, kan grote invloed hebben op de informatie die het verzamelt. Hier leest u hoe u uw Fitbit op de juiste manier draagt, zodat deze nauwkeurig gegevens verzamelt.

Een Fitbit-tracker dragen voor dagelijkse activiteiten

Er zijn verschillende soorten Fitbit-trackers, waaronder de Charge-, Inspire-, Versa- en Ionic-lijnen, en de sleutel om het meeste uit deze fitnesstrackers te halen, is door ze te dragen. Als het even kan, altijd. En nog belangrijker, je moet ze correct dragen, zodat het apparaat je bewegingen en andere statistieken zoals hartslag nauwkeurig kan volgen.

Image
Image

Fitbit heeft ook een Ace-lijn die speciaal is ontworpen voor kinderen. Veel van dezelfde tips die hier worden gegeven voor volwassenen die Fitbit-apparaten dragen, zijn ook van toepassing op kinderen.

Wat je doet, kan bepalen hoe je je apparaat moet dragen. Hier leest u hoe een Fitbit gedragen moet worden tijdens normale dagelijkse activiteiten.

  1. Plaats de Fitbit om je pols, met de voorkant naar boven.
  2. Plaats de Fitbit zo dat hij ongeveer één vingerbreedte boven je polsbeen zit.

  3. Maak de band vast zodat de Fitbit goed aansluit, maar niet zo strak dat hij niet een beetje kan bewegen.

    Als je je Fitbit zo draagt, zorg je ervoor dat de hartslagmeter of andere sensoren aan de onderkant van het apparaat in contact blijven met je huid, zonder dat het apparaat zo strak komt te zitten dat het irriteert.

Hoe draag je je Fitbit tijdens het sporten

Als je aan het trainen bent, kan het hebben van je Fitbit te laag om je pols leiden tot interferentie met de hartslagmeter (als die er is). Dit komt omdat sommige oefeningen, zoals push-ups doen of gewichtheffen, ervoor kunnen zorgen dat je je pols meer in een rechte hoek buigt, waardoor de bloedstroom naar het gebied rond de Fitbit kan worden afgesneden.

Als je aan het trainen bent, moet je de Fitbit op je arm omhoog bewegen, zodat hij twee tot drie vingerbreedtes boven je polsbeen is. Hierdoor worden de sensoren op een afstand geplaatst die ver genoeg van de buiging in uw pols verwijderd is, zodat de bloedstroom gemakkelijker kan worden gecontroleerd.

Hoe u uw Fitbit kunt dragen als u hem niet om uw pols kunt dragen

Soms is het niet mogelijk om een apparaat in horlogestijl te dragen. Om veiligheidsredenen vereisen sommige banen bijvoorbeeld dat werknemers niets op hun armen tussen hun vingertoppen en ellebogen dragen. Als je de trackingmogelijkheden niet wilt verliezen terwijl je de Fitbit niet op je arm kunt hebben, kun je hem in een voorvak stoppen.

Helaas kan de hartslagmeter in je voorzak je hartslag niet volgen, maar de Fitbit zou je stappen nauwkeurig in je zak moeten bijhouden. Als u de hartslagmeter niet gebruikt, kunt u deze uitschakelen om de levensduur van de batterij te verlengen.

Hoe je je Fitbit niet moet dragen

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je je Fitbit draagt.

De eerste is dat geen enkel Fitbit-model is ontworpen om op je enkel te worden gedragen. Veel mensen kopen aftermarket-bandjes die zijn ontworpen om je Fitbit om je enkel te laten dragen, en sommige gebruikers stoppen het apparaat zelfs gewoon in hun sokken, maar Fitbit-apparaten zijn speciaal ontworpen om om de pols te worden gedragen. Als je er een om je enkel of in je sok draagt, zal dit leiden tot onnauwkeurige tracking.

Daarnaast volgen hier nog enkele andere tips om in gedachten te houden bij het dragen van je Fitbit.

  • Draag hem niet te strak: Als je je Fitbit te strak aandraait, kan dit leiden tot een verminderde doorbloeding. Zorg ervoor dat de riem altijd comfortabel zit.
  • Draag de Fitbit niet te los: Als u hem te los om uw pols houdt, zodat hij rondschuift en geen contact met uw huid houdt, zal dit resulteren in onnauwkeurige metingen tijdens uw bewegingen en voor uw hartslag.
  • Draag je Fitbit niet als het bandje nat is: Als je van plan bent je Fitbit in het water te gebruiken of als het bandje nat wordt van het zweet, doe het dan af zoals zodra u klaar bent met uw activiteit en de band droogt. Dit voorkomt dat de natte band je huid irriteert.
  • Gebruik een polymeerband als je in het water bent of aan het sporten bent: Als je je Fitbit in het water draagt of aan het sporten bent en je weet dat je zwaar zult zweten, doe dat dan niet t gebruik een band (zoals nylon of leer) die het vocht opneemt en niet snel droogt. Gebruik in plaats daarvan de polymeerband die bij het apparaat is geleverd.

Aanbevolen: