Is de Fitbit Versa waterdicht?

Inhoudsopgave:

Is de Fitbit Versa waterdicht?
Is de Fitbit Versa waterdicht?
Anonim

De Fitbit Versa is waterdicht, dus je zou geen problemen moeten hebben om hem te dragen tijdens het sporten of zelfs onder de douche. Dat gezegd hebbende, zijn er enkele beperkingen aan de waterbestendigheid.

Is de Fitbit Versa waterdicht of waterbestendig?

De Fitbit Versa, Versa 2 en Versa Lite zijn allemaal waterdicht tot een diepte van 50 meter. Met andere woorden, u kunt heel diep zwemmen (dieper dan u waarschijnlijk zonder speciale uitrusting wilt gaan) zonder dat er water in het horloge komt. Technisch gezien is waterbestendigheid echter niet hetzelfde als waterdicht.

Een waterdichte gadget zou echt ongevoelig zijn voor water. Je zou het in elke situatie met water kunnen meenemen zonder het te vernietigen. Maar voor vrijwel alle elektronica, inclusief de Fitbit Versa, is een beetje water dat binnenkomt voldoende om het te doden.

Waterbestendigheid maakt een apparaat niet ondoordringbaar voor water, maar het helpt wel om water weg te houden van de gevoelige elektronica binnenin. In het geval van de Fitbit Versa is het chassis goed afgesloten om te voorkomen dat zelfs water onder hoge druk binnendringt.

Image
Image

Fitbit Versa waterdruklimieten

Hoeveel druk kan de Fitbit Versa weerstaan? Het soort druk dat je 50 meter diep in water zou vinden, of vijf atmosfeer waard. Als je dieper gaat met de Fitbit Versa, kan de steeds toenemende druk door de afdichtingen duwen. Eenmaal binnen kan het de elektronica kortsluiten en de smartwatch doden.

Diepte is slechts één manier om naar waterdruk te kijken. Er zijn nog tal van andere dingen die water onder hoge druk kunnen maken, zoals een douchekop of een hogedrukreiniger. Elektronica met een lichte waterbestendigheid is misschien bestand tegen wat motregen, maar de waterstraal van een hogedrukreiniger kan de binnenkant snel overstromen. In het geval van de Fitbit Versa is 50 meter weerstand een behoorlijk hoog bedrag. Het moet veilig zijn om baantjes te trekken, te douchen en je handen te wassen in de gootsteen.

Er is één geval waarbij je extra voorzichtig moet zijn: duiken. Wanneer je tijdens het duiken het water raakt, kan de snelheid waarmee je het water ingaat een hogere druksituatie creëren, waardoor er water in je apparaat kan komen. Daarom is het het beste om je Fitbit af te doen voordat je gaat duiken, waterskiën of van de hoge duik springt.

Als je de band op je Fitbit Versa verwisselt, is deze mogelijk niet waterbestendig. Je bent veilig met de siliconen banden die bij het apparaat worden geleverd, maar als je overstapt op een stoffen of leren band, zijn deze mogelijk niet bestand tegen het water.

Fitbit Versa waterbestendigheid in de loop van de tijd

Als rubberen pakkingen kapot gaan en afdichtingen worden uitgerekt, kunnen alle waterbestendige apparaten na verloop van tijd wat weerstand verliezen. Hoewel je Fitbit Versa nog onder de garantie v alt, kun je erop rekenen dat hij voldoet aan de nominale waterbestendigheid. Na een paar jaar wil je misschien wat voorzichtiger zijn met aan hoeveel water je het blootstelt.

Volgens Fitbit vallen de meeste trackers met waterschade niet onder de garantie. Als je garantie is verlopen, kun je proberen je Fitbit zelf te repareren.

Aanbevolen: