Hoe Alexa Hunches in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Alexa Hunches in te stellen en te gebruiken
Hoe Alexa Hunches in te stellen en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Hunches is standaard ingeschakeld, dus Alexa kan je vragen of je een voorgevoel wilt inschakelen. Zeg ja als je het in de toekomst gaat gebruiken, of nee als je het niet gaat gebruiken.
  • Alexa Hunches inschakelen om automatische acties uit te voeren: Alexa-app > More > Settings > Hunches en tik op acties die je wilt automatiseren.
  • Als je Alexa Hunches op elk moment wilt uitschakelen, zeg je: "Alexa, schakel Hunches uit."

Dit artikel legt uit hoe je Alexa Hunches instelt en gebruikt.

Wat zijn Alexa Hunches?

Alexa Hunches volgen je dagelijkse gewoonten en laten Alexa praktische taken uitvoeren met jouw toestemming. Met Hunches kan Alexa bijvoorbeeld de lampen in je woonkamer uitdoen nadat je 's avonds naar bed bent gegaan als je het vergeet.

Als Hunches ooit iets suggereert dat je niet wilt, heb je de mogelijkheid om de suggestie te bevestigen of te weigeren met een spraakopdracht. Je kunt Alexa ook instellen om automatisch acties uit te voeren op basis van Hunches als je niet elke suggestie handmatig wilt bevestigen of Hunches helemaal uitschakelen als je niet geïnteresseerd bent in de functie.

Hoe werken Alexa Hunches?

Alexa Hunches werkt door je dagelijkse gebruik van slimme apparaten voor thuisgebruik bij te houden, zoals slimme lampen, thermostaten en robotstofzuigers. Na verloop van tijd leert het wanneer je verschillende apparaten activeert en deactiveert, waardoor het nuttige suggesties kan doen als het een vermoeden heeft dat je iets bent vergeten te doen waarvan hij denkt dat het deel uitmaakt van je typische routine.

Hier is een voorbeeld van Alexa Hunches in actie:

  1. Na verloop van tijd doe je altijd de lichten in je huis uit voordat je naar bed gaat.
  2. Je activeert de doof de lichten als je slaapt voorgevoel, hetzij handmatig in de Alexa-app, of door akkoord te gaan wanneer Alexa het voorstelt.
  3. Op een avond vergeet je de lampen in de woonkamer uit te doen.
  4. Alexa Hunches schakelt de lichten automatisch uit.

    Als je geen automatische actie hebt geactiveerd, zal Alexa je vragen voordat je een Hunch-actie uitvoert, zoals het uitschakelen van je lichten of het aanpassen van je thermostaat.

Hoe stel je ingevingen in op Alexa?

De functie Hunches is standaard ingeschakeld, maar je kunt de gewenste Hunches handmatig instellen en degenen die je niet wilt uitschakelen. Het aantal beschikbare Hunches hangt af van het aantal slimme apparaten dat je in huis hebt en de hoeveelheid tijd die Alexa heeft gehad om je routines te leren.

Alexa kan je van tijd tot tijd vragen of je een voorgevoel wilt inschakelen, in welk geval je ja of nee kunt zeggen, afhankelijk van of je wilt dat het dat voorgevoel gebruikt. Je kunt ook zeggen: "Alexa, heb je vermoedens?" Als het vermoedens heeft, geeft het je de mogelijkheid om ze in te schakelen als je wilt.

Zo stel je Hunches in op Alexa:

  1. Open de Alexa-app op je telefoon.
  2. Tik op Meer.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Hunches.

    Image
    Image
  5. Tik op Intuïtie instellen.

    Als je deze optie niet ziet, heeft Alexa misschien nog geen tijd gehad om hunches te ontwikkelen. Gebruik Alexa en je slimme apparaten een paar dagen tot een paar weken en controleer het later opnieuw.

  6. Tik op een Hunch, d.w.z. Doe het licht uit als je slaapt.
  7. Tik op Volgende.

    Image
    Image
  8. Selecteer de slimme apparaten die je Alexa Hunches wilt laten bedienen met dit voorgevoel.

    Deze lijst zal relevante apparaten bevatten, zoals lampen voor een vermoeden gerelateerd aan lampen of je robotstofzuigers voor een vermoeden gerelateerd aan stofzuigers.

  9. Tik op Gereed.

    Image
    Image

Hoe meldingen van Alexa Hunches te voorkomen

Als je Alexa Hunches inschakelt, is de standaardinstelling dat Alexa je vraagt of een pushmelding stuurt voordat het reageert op een nieuw voorgevoel. Als u deze verzoeken of pushmeldingen liever niet ontvangt, kunt u ze uitschakelen.

Als je automatische acties hebt ingesteld met behulp van de hierboven beschreven methode, zal Alexa die ingevingen blijven uitvoeren zonder toestemming te vragen. De volgende instructies voorkomen alleen dat Alexa nieuwe vermoedens suggereert. Om in de toekomst nieuwe ingevingen mogelijk te maken, kun je handmatig in de Alexa-app op suggesties controleren.

Hier leest u hoe u kunt voorkomen dat Alexa Hunches meldingen verzendt:

  1. Open de Alexa-app op je telefoon.
  2. Tik op Meer.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Hunches.

    Image
    Image
  5. Tik op Instellingen (tandwielpictogram).
  6. Tik op Hunches-suggesties om meldingen uit te schakelen.

    Image
    Image

    Als je in plaats daarvan op Mobiele meldingen tikt, zal Alexa om toestemming vragen voordat ze naar een voorgevoel handelt, maar het stuurt geen pushmelding naar je telefoon.

Hoe stop je ingevingen over Alexa?

Als je geen ingevingen meer wilt gebruiken, kun je de functie op elk moment uitschakelen door te zeggen: "Alexa, schakel voorgevoelens uit." Je kunt ook individuele automatische acties uitschakelen als je niet wilt dat Alexa sommige ervan uitvoert, maar wel andere.

Je wilt bijvoorbeeld dat Alexa Hunches je lichten uitdoet als je het huis verlaat, maar je robotstofzuiger niet activeert.

Hier leest u hoe u individuele ingevingen over Alexa kunt stoppen:

  1. Open de Alexa-app op je telefoon.
  2. Tik op Meer.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tap Hunches.

    Image
    Image
  5. Tik op Instellingen (tandwielpictogram).
  6. Tik op een vermoeden in het gedeelte over automatische acties, bijv. vacuüms.
  7. Tik op de schakelaar om de automatische actie uit te schakelen.

    Image
    Image

    Herhaal deze stappen voor elke extra automatische actie die u wilt uitschakelen.

FAQ

    Hoe verbind ik Alexa met wifi?

    Om Alexa en een Alexa-apparaat met wifi te verbinden, tikt u op Alexa Menu (drie regels) > Instellingen > Nieuw apparaat toevoegen Selecteer je Alexa-apparaat, zoals een Echo, en kies het model. Ga vervolgens naar de Alexa-app en tik op Doorgaan Volg de aanwijzingen om het apparaat te verbinden met de wifi van je smartphone.

    Wat is de Super Alexa-modus?

    Super Alexa Mode is een Alexa "Easter Egg" gemaakt door de ontwikkelaar en uitgever van videogames Konami. Super Alexa heeft geen ander doel dan gamers aan het lachen te maken. Om de Super Alexa-modus te activeren, zeg je: "Alexa, omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, B, A, start."

    Waarom knippert Alexa groen?

    Als je Alexa-apparaat, zoals een Echo, groen knippert, betekent dit dat je in gesprek bent of een inkomende oproep hebt. Het apparaat blijft groen knipperen totdat het gesprek is beëindigd.

    Waarom knippert Alexa blauw?

    Als je Alexa-apparaat, zoals een Echo, blauw knippert, betekent dit dat je apparaat actief naar je luistert. Als het Alexa-apparaat je niet kan horen, probeer dan je wekwoord luid in de buurt van het apparaat te zeggen, en je zou de blauwe ring opnieuw moeten zien.

Aanbevolen: