Hoe Kindle-boeken te delen

Inhoudsopgave:

Hoe Kindle-boeken te delen
Hoe Kindle-boeken te delen
Anonim

Wist je dat er een andere manier is om Kindle-boeken gratis te krijgen, naast het doorlopen van lijsten met de nieuwste gratis Kindle-boeken? Hieronder leer je hoe je je Kindle-boeken kunt delen met je vrienden en familie en ontdek je hoe je hun Kindle-boeken gratis kunt lenen.

Bij het delen met vrienden kunnen boeken maximaal 14 dagen worden geleend. Als je je Kindle-boeken echter met je familie deelt, kunnen ze er zo lang als ze willen toegang toe hebben.

Hieronder vindt u gedetailleerde instructies voor het uitlenen van een Kindle-eBook aan een vriend of familielid, evenals instructies voor het downloaden van het gedeelde Kindle-boek naar hun apparaat.

Lees het gedeelte 'Uitleenbeperkingen' hieronder zodat je weet wat je wel en niet kunt doen bij het uitlenen van je Kindle-boeken.

Een Kindle-boek uitlenen aan iedereen

Image
Image

Er zijn twee manieren om een Kindle-boek aan iemand uit te lenen. Je kunt een van beide methoden kiezen, afhankelijk van wat voor jou het gemakkelijkst is, hoewel we je aanraden de eerste set instructies hieronder te volgen.

Welke methode je ook gebruikt, de ontvanger heeft zeven dagen om het boek te accepteren dat je hebt uitgeleend. Gedurende deze periode is het boek niet voor u beschikbaar.

Gebruik 'Je contacten en apparaten beheren' om een Kindle Book uit te lenen

Deze methode brengt je rechtstreeks naar je accountpagina met een lijst van alle Kindle-boeken die je hebt gekocht, waardoor het heel gemakkelijk is om je boeken te vinden en te delen.

  1. Bezoek het gedeelte Uw inhoud en apparaten beheren van uw Amazon-account.
  2. Selecteer de knop links van het boek dat u wilt uitlenen en kies vervolgens de link Deze titel uitlenen. Dit brengt je naar een nieuwe pagina.

    Image
    Image

    Als deze optie niet beschikbaar is, komt het boek niet in aanmerking voor uitleen. Op boeken die al uitgeleend zijn staat Uitlening ernaast.

  3. Voer het e-mailadres van de ontvanger in het vak met details in en schrijf uw naam in het vak Van. Je hebt ook de mogelijkheid om een bericht en de naam van de ontvanger toe te voegen.

  4. Selecteer Nu verzenden om je Kindle-boek uit te lenen.

    Image
    Image

Kindle-boeken lenen van de productdetailpagina

Een andere manier om Kindle-boeken met anderen te delen, is door het eerst te vinden via de Kindle Store.

  1. Bezoek de Kindle Store om het boek te vinden dat je wilt delen. Je moet het boek natuurlijk al in je bezit hebben voordat je het kunt delen.
  2. Zodra je de detailpagina van het Kindle-boek bekijkt, selecteer je de link in de zin bovenaan de pagina met de tekst Leen dit boek uit aan iedereen die je kiest.

    Image
    Image
  3. Er wordt een nieuw venster geopend. Voer het e-mailadres van de ontvanger en uw naam in de respectieve tekstvakken in.
  4. Selecteer Nu verzenden om je Kindle-boek uit te lenen.

    Image
    Image

Een geleend Kindle-boek downloaden

Als een vriend je een eBook heeft gestuurd om te lenen, volg je deze instructies om het te downloaden naar je Kindle-leesapp:

  1. Open de e-mail van de afzender en selecteer Ontvang uw geleende boek nu.

    Image
    Image

    De e-mail komt van Amazon.com met in de onderwerpregel dat iemand je een Kindle eBook heeft uitgeleend.

  2. Als je weet naar welk apparaat of welke leesapp je het Kindle-boek wilt sturen, selecteer je het nu en kies je Leenboek accepteren.

    Als je geen Kindle hebt of een app die Kindle-boeken kan lezen, selecteer je Leenboek accepteren toch, en volg je de instructies voor het downloaden van een gratis Kindle-leesapp.

    Mogelijk wordt u gevraagd om u aan te melden bij uw Amazon-account.

    Image
    Image

Uitleenbeperkingen

Niet alle Kindle-boeken kunnen worden uitgeleend. Alleen boeken die zijn gemarkeerd als in aanmerking komend voor uitleen, kunnen daadwerkelijk door anderen worden geleend.

Als je een boek eenmaal aan iemand hebt uitgeleend, kun je het in die periode niet meer lezen. Met andere woorden, een Kindle-boek kan door slechts één persoon tegelijk worden gelezen, wat betekent dat een boek dat van jou wordt geleend, alleen toegankelijk is voor de persoon die het leent.

De persoon aan wie je je Kindle-boek hebt uitgeleend, heeft het maximaal 14 dagen (deze periode wordt bepaald door de uitgever) voordat het naar je wordt teruggestuurd. Aangezien ze zeven dagen hebben om de lening te accepteren, ervan uitgaande dat ze een volledige week wachten om het boek eindelijk te lenen, en aangezien je geen toegang hebt tot je boek vanaf het moment dat je begint met het uitleenproces, zou je het Kindle-boek kunnen missen voor in totaal 21 dagen.

Je kunt een bepaald boek maar één keer uitlenen, wat betekent dat als één persoon een specifiek Kindle-boek van je heeft geleend, je hetzelfde boek niet meer kunt uitlenen aan dezelfde persoon of iemand anders.

Verbinding maken met anderen die Kindle-boeken willen delen

Als je een Kindle-boek wilt lenen dat je vriend niet heeft, zijn er bepaalde websites waarmee je in contact kunt komen met andere mensen die Kindle-boeken willen delen. Hier zijn een paar van onze favorieten:

  • Lendle: als je een boek van iemand op deze site wilt lenen, kun je er gemakkelijk naar zoeken via de website of met behulp van de bookmarklet, waarmee je snel in Lendle kunt zoeken naar boeken die je op Amazon's eigen site vindt. U kunt de resultaten sorteren op het aantal leners en op het aantal leenaanvragen.
  • BookLending.com: zoek naar een boek dat u wilt lenen van alle andere BookLending.com-gebruikers. Zodra het boek beschikbaar is, ontvang je een e-mail van Amazon.
  • Goodreads: deze website kan binnen enkele seconden verbinding maken met je Amazon-account om het delen van Kindle-boeken heel eenvoudig te maken. Volg de instructies op hun website om te leren hoe je gratis boeken kunt delen met andere Goodreads-leden.

Kindle-boeken delen met je gezin

Een andere manier waarop je Kindle-boeken kunt delen, is met je familie. Dit maakt gebruik van de gezinsbibliotheekfunctie van Amazon, waarmee twee volwassenen en vier kinderen hun Kindle-boeken, apps en audioboeken met elkaar kunnen delen op een apparaat of app met gezinsbibliotheek.

Als je Amazon Prime hebt, worden er meer voordelen gedeeld met je gezinsleden, zoals gratis verzending binnen twee dagen, Prime Video en meer.

Familiebibliotheek is anders dan de bovenstaande manier om Kindle-boeken te delen, omdat de beperkingen in die methode hier niet bestaan. Dit betekent dat de volwassene met wie je je Kindle-boeken deelt, niet beperkt is tot een leenperiode van 14 dagen, en dat je allebei hetzelfde boek tegelijkertijd kunt lezen.

Het enige dat u hoeft te doen om Kindle-boeken met uw gezin te delen, is door een andere volwassene en de kinderen te definiëren die toegang moeten hebben tot uw account.

  1. Bezoek Amazon Household.
  2. Selecteer Volwassene toevoegen.

    Image
    Image
  3. De tweede volwassene moet inloggen met zijn eigen inloggegevens of een nieuw account maken als hij die niet heeft. Mogelijk moeten ze hun account verifiëren door op een link te klikken die naar hun telefoon is verzonden.
  4. Ga akkoord met de vraag dat u betalingsinformatie met elkaar deelt, zodat u voordelen kunt delen, en kies vervolgens Huishouden maken.
  5. Beslis wat je met de andere volwassene wilt delen: Apps/Games, Audiobooks en/ofeBooks en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image

Een kind toevoegen aan uw account is net zo eenvoudig als stap 1 en 2 opnieuw volgen, maar deze keer kiest u Een tiener toevoegen of Een kind toevoegen.

Alleen apparaten die Amazon FreeTime ondersteunen, hebben toegang tot kinderaccounts.

Een Kindle-boek downloaden uit de gezinsbibliotheek

Zodra jij en een andere volwassene in je huishouden elkaar volledige toegang hebben gegeven tot de Kindle-boeken van de andere persoon, is het gemakkelijk om de gedeelde boeken te krijgen: ga naar het gedeelte Je inhoud en apparaten beheren van je Amazon-account, kies welke boeken moeten worden afgeleverd op uw apparaat en selecteer Deliver om een apparaat te kiezen.

Aanbevolen: