Hoe maak je een privéverhaal op Snapchat

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een privéverhaal op Snapchat
Hoe maak je een privéverhaal op Snapchat
Anonim

Wat te weten

  • Vanuit het tabblad Snap: foto of video opnemen/uploaden > Verzenden naar > +Nieuw verhaal > Privé verhaal (alleen ik kan posten).
  • Selecteer vervolgens de contacten die het verhaal kunnen bekijken. Tik op het vinkje om te posten.
  • Van profiel: Tik op +Nieuw verhaal > Privé verhaal > selecteer contacten > vinkje> bekijk opties > Verhaal maken.

Dit artikel legt de twee methoden uit voor het maken van een privéverhaal in de Snapchat-app. Instructies zijn van toepassing op recente versies van de Snapchat-app voor iOS of Android.

Een privéverhaal maken vanaf het tabblad Snap

Het tabblad Snap verwijst naar het gebied van de app waar de camera van uw apparaat is geactiveerd, zodat u een foto kunt maken of een video kunt opnemen. Om het te vinden, tikt u op de cirkel in het midden van een tabblad of door naar links of rechts te vegen vanaf het tabblad Gesprekken of het tabblad Ontdekken.

  1. Maak een foto of neem een video op in het tabblad Snap.

    U kunt ook een foto of video uploaden.

  2. Tik rechtsonder op Verzenden naar.
  3. Select +Nieuw verhaal > Nieuw privéverhaal.

    Image
    Image
  4. Je krijgt je lijst met beste vrienden, recenten, groepen en vrienden te zien. Selecteer de contacten waarvan u uw privéverhaal wilt bekijken.

    Geselecteerde vrienden/groepen hebben een blauw vinkje bij hun profielfoto. Voordat je doorgaat naar de volgende stap om je privéverhaal te posten, kun je op een geselecteerde vriend/groep tikken om ze te deselecteren als je van gedachten verandert.

  5. Tik op het vinkje om je privéverhaal te posten.

    Privéverhalen hebben een hangslotpictogram om ze te onderscheiden van Mijn verhalen. Vrienden die je privéverhalen kunnen bekijken, zien ze vermengd met Mijn verhalen (hoewel ze op sommige Android-apparaten afzonderlijk kunnen verschijnen).

Hoe maak je een privéverhaal van je profiel

Je kunt ook een nieuw Privéverhaal maken vanaf je profielpagina in plaats van het tabblad Snap. Hier is hoe:

  1. Tik in je profiel op +Nieuw verhaal.
  2. Tik op Privé verhaal.
  3. Blader door uw lijst met beste vrienden, recente berichten, groepen en vrienden om de mensen te selecteren die u uw privéverhaal wilt zien.
  4. Als je klaar bent met het toevoegen van mensen, tik je op het vinkje rechtsonder.

    Image
    Image
  5. Vanaf hier kunt u:

    • Tik op Private Story Name bovenaan om een naam voor je Private Story in te voeren.
    • Tik op Bekijk dit verhaal als je iemand wilt toevoegen die je misschien hebt weggelaten.
    • Schakel het Auto-Save to Memories-aanvinkvakje in of uit om het opslaan weg te laten of het opslaan van je privéverhaal in je herinneringen op te nemen.

    Je kunt Toevoegen aan dit verhaal niet selecteren, aangezien alle privéverhalen alleen kunnen worden toegevoegd door hun maker (jij).

  6. Tik op de blauwe Create Story knop om je Private Story te publiceren. Je kunt de naam van je nieuw aangemaakte Private Story onder je Stories-sectie op je profiel zien. Tik erop om toegang te krijgen tot het Snap-tabblad om je eerste foto te maken of je eerste video op te nemen.

    Je kunt ook iets toevoegen aan je privéverhaal wanneer je foto's maakt of opneemt. Tik op het hoofdtabblad Snap op Verzenden naar en tik vervolgens op Private Story-naam onder het Verhalen-label.

  7. Als je meer foto's en video's aan je privéverhaal wilt toevoegen, tik je op de drie verticale stippen rechts van de naam van het privéverhaal in je profiel en tik je vervolgens op Toevoegen aan verhaal.

    Image
    Image

Meer doen met privéverhalen

Als je ooit iets aan je privéverhaal wilt veranderen, kun je dat doen vanuit je profiel. Tik op de drie verticale stippen naast de naam. Vanaf hier kun je het verwijderen, de verhaalinstellingen wijzigen, de optie voor automatisch opslaan in- of uitschakelen of het verhaal handmatig opslaan in Herinneringen (als automatisch opslaan is uitgeschakeld).

Mijn verhalen versus privéverhalen in Snapchat

Als je een foto maakt of een video opneemt, wordt je verhaal openbaar gepost en kan het door al je vrienden worden bekeken (afhankelijk van je Snapchat-privacyinstellingen). Een privéverhaal houdt in dat je eerst een aangepast verhaal maakt. Zodra je er een hebt gemaakt, kun je deze privé maken.

In tegenstelling tot Mijn verhalen kun je met privéverhalen precies selecteren wie je je bericht wilt bekijken voordat je het publiceert. Niemand anders dan jij kan inhoud toevoegen aan je privéverhalen.

Aanbevolen: