De 9 beste tools voor het hosten van een podcast op WordPress

Inhoudsopgave:

De 9 beste tools voor het hosten van een podcast op WordPress
De 9 beste tools voor het hosten van een podcast op WordPress
Anonim

Je podcast is een essentieel onderdeel van je marketingtoolkit. Het kan u helpen uw merk te promoten waar uw klant zich ook bevindt: in de auto, woon-werkverkeer, thuis, enz. Maar om uw consumenten te bereiken, heeft u een plek nodig om uw podcast weer te geven en de aandacht te trekken.

Hoewel iTunes en andere podcast-hosts goed werk kunnen leveren, zijn ze over het algemeen moeilijk om hoog te scoren. In plaats daarvan moet je controle hebben over je promotie en zoekmachine ranking. Een van de beste manieren om dit te doen, is door een pagina op uw site te hebben waarop u uw podcast kunt integreren.

Als u een WordPress-site beheert, zijn er veel oplossingen. Hieronder vindt u een selectie van de beste.

Image
Image

YouTube

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer gemakkelijk voor snelle video's.
  • Veel gebruikers zijn bekend met YouTube.

Wat we niet leuk vinden

  • Moeilijk te implementeren voor lange video's.
  • Duur om video's te maken.

Als je een video bij je podcast hebt om te promoten op YouTube, kun je eenvoudig de URL van de YouTube-video gebruiken om je podcast op een WordPress-site te integreren. Het is relatief eenvoudig, snel en vereist beperkte technische vaardigheden van jouw kant.

De uitdaging is dat je dan een video moet maken en uploaden naar YouTube. Hoewel dit misschien eenvoudig klinkt, is het moeilijker dan je zou denken. Ten eerste zijn de meeste YouTube-accounts beperkt tot het uploaden van maximaal 15 minuten video per keer. Als je een langere podcast hebt, moet je deze opsplitsen, en dit verstoort de gebruikerservaring, hoewel er manieren zijn om de tijdsbeperking te omzeilen.

Ten tweede kunnen de kosten voor het maken van een video hoog zijn en kan de kwaliteit de impact van uw bericht verminderen.

Serieus eenvoudige podcasting

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Plaats de mediaspeler ergens op een webpagina.
  • Houd afleveringen georganiseerd vanuit één enkele interface.

Wat we niet leuk vinden

  • Werkt niet met sommige WordPress-thema's.
  • Geen aanpassingsopties.

Dit is een van de eenvoudigste oplossingen voor het publiceren van je podcastafleveringen op je WordPress-website, en het is gratis. Het biedt u de mogelijkheid om uw podcast te publiceren en te distribueren op de bestemmingspagina's van uw keuze. Het bevat een mediaspeler die boven of onder de inhoud die u op de pagina schrijft, kan worden ingevoegd.

De plug-in verzamelt de informatie van een RSS-feed die je mogelijk hebt op iTunes, Google Play of een andere podcast-hostingservice. Het voegt ook een nieuwe podcast- en serietaxonomie toe, zodat je eenvoudig je afleveringen en meerdere series kunt beheren via je dashboard.

Er lijkt echter weinig maatwerk te zijn. Er zijn ook klachten dat er onvoldoende ondersteuning is voor de WordPress-plug-in en dat sommige thema's mogelijk niet werken.

Libsyn Podcast-plug-in

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bestanden staan op Libsyn-servers, niet die van u.
  • Goede klant- en gemeenschapsondersteuning.

Wat we niet leuk vinden

  • Opslag beperkt door lidmaatschapsniveau.
  • Statistieken en mobiele app beschikbaar met duurdere lidmaatschappen.

Libsyn is een van de meest populaire podcast-hostingplatforms. Hun Wordpress-plug-in is een van de beste op de markt, omdat het een groot aantal functies biedt om je podcasting gemakkelijker te maken.

Ten eerste kunt u nieuwe afleveringen rechtstreeks vanaf uw website op uw Libsyn-account plaatsen. De RSS-feed wordt automatisch bijgewerkt en de podcast-audiobestanden worden opgeslagen op de servers van Libsyn, zodat u ruimte op uw server bespaart en de snelheid van uw website niet vertraagt.

Dit bespaart u tijd doordat podcastafleveringen vanaf iTunes en uw site kunnen worden bekeken zodra u publiceert.

Bovendien heb je de controle om nieuwe aangepaste berichten op je website te maken om je nieuwe afleveringen te promoten. Libsyn zal alleen de RSS afhandelen en op de achtergrond uploaden.

Blubrry PowerPress

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • One-stop-oplossing voor de meeste podcasting-behoeften.
  • Eenvoudige en geavanceerde modi.

Wat we niet leuk vinden

  • Bewerk CSS om de stijl te wijzigen.
  • Diepe statistieken alleen beschikbaar met betaald abonnement.

PowerPress is vaak een van de beste plug-ins die worden overwogen door beginnende podcasters met een WordPress-website. Het biedt alles wat je maar kunt bedenken om je podcast op te starten, te hosten en te beheren.

Met de plug-in kan uw WordPress-site rechtstreeks MP3-bestanden publiceren, waardoor uw site een podcast-host kan worden.

De plug-in genereert vervolgens de podcast-feed, waardoor luisteraars zich kunnen abonneren en op de hoogte blijven van de nieuwste afleveringen. De plug-in ondersteunt een aantal RSS-feeds, waaronder RSS2, iTunes, ATOM en BitTorrent RSS.

Als je wilt dat luisteraars rechtstreeks vanaf de website van je podcast kunnen genieten, kan dat eenvoudig via hun geïntegreerde HTML5-mediaspeler. Ten slotte kun je media van YouTube insluiten.

PowerPress geeft je podcast ook hulp bij het rangschikken van zoekresultaten. Het biedt handige SEO-instellingen waarmee je podcast beter kan worden gevonden in Google, Bing en de iTunes-directory.

Je kunt de podcastbewerkingstools gebruiken om je podcastafleveringen professioneler te laten klinken en migratietools gebruiken om van andere hosts/plug-ins te verhuizen. Ten slotte kun je zien hoeveel mensen interesse tonen in je podcast via hun gratis Blubrry Media Statistics.

Fusebox (voorheen: Smart Podcast Player)

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel functies voor podcasters en luisteraars.
  • Aantrekkelijke, onopvallende speler.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen gratis versie.
  • Ondersteunt alleen het MP3-formaat.

Een premium-oplossing die meer geschikt is voor grotere of commerciële podcasts, dit is een aantrekkelijke speler die op uw WordPress-site kan worden geïnstalleerd. De ontwikkelaars van de plug-in beloven je podcast-verkeer, downloads te versnellen en tools te bieden om de groei van abonnees te stimuleren.

De speler is mooi en past naadloos op een websitepagina. Dit kan worden aangepast en omdat het een premium plug-in is, is er aanzienlijke ondersteuning om te helpen. Het ondersteunt ook feeds van vele hosts, waaronder SoundCloud, LibSyn en anderen.

Voor promotie wordt de weergave van afleveringsbeschrijvingen professioneel weergegeven en kunt u een lijst met huidige en vorige afleveringen toevoegen aan de zijbalk.

Fusebox biedt ook een eersteklas gebruikerservaring. Luisteraars kunnen streamen vanaf je website of downloaden om later naar je podcast te luisteren, en nieuwe luisteraars hoeven zich niet te abonneren. Ze kunnen je afleveringen proeven en deze delen met hun volgers op sociale media.

Met de geavanceerde opties heb je een mobielvriendelijke versie, iets wat belangrijk is met de nieuwe regels van Google voor het rangschikken van webpagina's. Automatische updates zijn ook beschikbaar.

Eenvoudige podcastpers

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Updatet uw site automatisch wanneer u publiceert.
  • Mobielvriendelijke speler.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen gratis versie.
  • Duurder dan andere opties.

Zoals de naam al doet vermoeden, is Simple Podcast Press eenvoudig te configureren, maar de impact die het kan hebben op uw WordPress-website is krachtig. Om je podcast op je website in te stellen met deze plug-in, voer je eenvoudig je URL in vanuit iTunes of SoundCloud. De plug-in doet de rest.

Voor elke aflevering wordt een nieuwe, unieke pagina gemaakt met een mobielvriendelijke speler erin. Je volledige beschrijving van de aflevering wordt ook ingevoegd in je nieuwe podcastaankondigingspagina. Als er afbeeldingen in je podcastfeed staan, worden deze ook ingevoegd.

Dit betekent in feite dat wanneer u nieuwe afleveringen publiceert, uw site automatisch wordt bijgewerkt. Daarom zal deze krachtige kleine plug-in je helpen tijd te besparen.

Buzzsprout Podcasting

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Server-naar-server migratietool.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte ondersteuning.
  • Gratis versie beperkt tot twee uur inhoud per maand.
  • Inhoud wordt na drie maanden verwijderd.

Dit is een andere premium-oplossing voor podcast-hosting, maar er is een gratis WordPress-plug-in om je afleveringen online te delen. De eigenlijke websitesoftware biedt ondersteuning voor iTunes, HTML5-spelers en biedt statistieken.

Hun gratis abonnement staat twee uur aan podcastafleveringen per maand toe, maar afleveringen worden na slechts 90 dagen verwijderd. Als je wilt dat afleveringen eeuwig duren, moet je een maandelijks bedrag betalen.

De plug-in heeft een eenvoudige migratietool om je podcast van een andere server te verplaatsen en geeft krachtige inzichten met hun statistieken. Maar er is weinig dat u kan helpen de podcasts op uw site te gebruiken, behalve een HTML5-speler.

Podlove

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt hoofdstukken.
  • Volledige controle over styling en instellingen.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen optie om in bulk te uploaden.
  • Kan geen afleveringen downloaden van de server.

Podlove Podcast Publisher maakt het gemakkelijk om je podcastafleveringen toe te voegen aan je WordPress-website. Deze plug-in genereert efficiënte, correct opgemaakte podcast-feeds voor uw website. Je hebt gedetailleerde controle over hoe de client (bijvoorbeeld iTunes) de podcast zal laden en bedienen. Dit voorkomt dat je afleveringen verliest of een slechte weergave krijgt, wat kan gebeuren bij oudere klanten.

Er zijn ook een paar handige functies voor het publiceren van je podcasts, waaronder het toevoegen van hoofdstukken en flexibele sjablonen om je podcast aan te passen en hem echt uniek te maken.

Cincopa

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt een breed scala aan formaten.
  • Eenvoudig te gebruiken, maar volledig uitgerust.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte ruimte met gratis versie.
  • Onvoldoende sjablonen.

Dit is een complete service/software-oplossing voor het toevoegen van je podcasts aan je WordPress-site. Cincopa kan vele formaten media toevoegen aan elke website.

Voor WordPress geeft hun plug-in je een aanpasbare speler. Hoewel dit niet volledig klinkt, is er veel werk op de achtergrond. De service die ze bieden, is bedoeld om het publicatieproces van podcasts te stroomlijnen, zodat u gemoedsrust krijgt, zodat u zich kunt concentreren op waar u het beste in bent: podcastafleveringen maken.

Om via hun plug-in te publiceren, kiest u een vooraf ontworpen uiterlijk voor uw speler, uploadt u uw podcastafleveringsbestand naar uw account en gebruikt u vervolgens een gegenereerde code om deze in uw WordPress-site in te sluiten op een pagina naar keuze.

Deze plug-in, hoewel nuttig, is waarschijnlijk niet voor degenen die vaak podcasten, maar eerder een podcast produceren als en wanneer ze kunnen. Het betekent echter ook dat je SEO voor de podcast en je website volledig op jouw merites is, en dit kan je zoekrangschikking schaden.

Aanbevolen: