Mac-scherm delen met behulp van de Finder-zijbalk

Inhoudsopgave:

Mac-scherm delen met behulp van de Finder-zijbalk
Mac-scherm delen met behulp van de Finder-zijbalk
Anonim

Met Mac-schermdeling kun je contact opnemen en helpen bij het oplossen van een probleem, een familielid op afstand laten zien hoe een applicatie moet worden gebruikt of toegang krijgen tot een bron die niet beschikbaar is op de Mac die je momenteel gebruikt.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op apparaten met Mac OS X 10.5 en hoger.

Hoe Mac Schermdeling te gebruiken

Het gebruik van de zijbalk van de Finder om toegang te krijgen tot het delen van schermen heeft veel voordelen, waaronder het niet hoeven weten van het IP-adres of de naam van de externe Mac. In plaats daarvan wordt de externe Mac weergegeven in de lijst Gedeeld in de zijbalk van de Finder; toegang tot de externe Mac kost slechts een paar klikken.

  1. Scherm delen inschakelen in de Sharing voorkeuren op je Mac.

    Image
    Image
  2. Open Finder door het pictogram in het Mac Dock te selecteren.

    Image
    Image
  3. Als uw Finder-vensters momenteel de zijbalk niet weergeven, selecteert u Show Sidebar onder het View-menu van de Finder.

    Image
    Image

    De sneltoets om de zijbalk weer te geven is Command+ Option+ S. U moet een venster open hebben om toegang te krijgen tot deze optie.

  4. Selecteer Voorkeuren in het Finder-menu.

    Image
    Image

    De sneltoets is Command+, (komma).

  5. Klik op het Sidebar tabblad in de Finder-voorkeuren.

    Image
    Image
  6. Plaats in het gedeelte Gedeeld vinkjes naast Verbonden servers en Bonjour-computers.

    Image
    Image

    Je kunt ook Terug naar mijn Mac selecteren als je die service gebruikt.

  7. Sluit de Finder-voorkeuren.
  8. Selecteer Network in de zijbalk van de Finder om een lijst met gedeelde netwerkbronnen weer te geven, inclusief de doel-Mac. Selecteer de Mac in de netwerklijst.

    Image
    Image

    In nieuwere versies van macOS verschijnen ook andere computers onder de kop Network.

  9. Klik in het hoofdvenster van het Finder-venster op de knop Scherm delen.

    Image
    Image
  10. Afhankelijk van hoe je scherm delen hebt geconfigureerd, kan er een dialoogvenster worden geopend waarin om een gebruikersnaam en wachtwoord voor de gedeelde Mac wordt gevraagd. Voer de vereiste informatie in en klik vervolgens op Aanmelden of Verbinden.

    Image
    Image
  11. Het bureaublad van de externe Mac wordt geopend in een eigen venster op uw Mac.

    Je kunt nu de externe Mac gebruiken alsof je er recht voor zit. Beweeg uw muis naar het bureaublad van de externe Mac om met bestanden, mappen en toepassingen te werken. Je hebt toegang tot alles wat beschikbaar is op de externe Mac vanuit het venster voor schermdeling.

  12. Sluit het delen van schermen door het gedeelde venster te sluiten. Hierdoor wordt de verbinding met de gedeelde Mac verbroken en blijft de Mac in de staat waarin deze zich bevond voordat u het venster sloot.

Het nadeel van de gedeelde lijst in de zijbalk van de Finder is dat deze beperkt is tot lokale netwerkbronnen. U zult de Mac van een vriend of familielid die op afstand woont hier niet vinden.

Er is ook enige vraag over de beschikbaarheid van een Mac in de Gedeelde lijst. De lijst Gedeeld wordt gevuld wanneer u uw Mac voor het eerst inschakelt en opnieuw wanneer een nieuwe netwerkbron zich op uw lokale netwerk aankondigt. Wanneer een Mac echter is uitgeschakeld, wordt de lijst Gedeeld soms niet bijgewerkt om aan te geven dat de Mac niet langer online is. Mogelijk ziet u phantom Macs in de lijst waarmee u geen verbinding kunt maken.

Aanbevolen: