Hoe handleidingen in te stellen in Adobe InDesign

Inhoudsopgave:

Hoe handleidingen in te stellen in Adobe InDesign
Hoe handleidingen in te stellen in Adobe InDesign
Anonim

Het gebruik van niet-afdrukbare liniaalhulplijnen in Adobe InDesign-documenten houdt de verschillende elementen uitgelijnd en in de juiste posities terwijl u werkt. U kunt liniaalhulplijnen in InDesign op een pagina of plakbord plaatsen, waar ze worden geclassificeerd als paginahulplijnen of spreadhulplijnen. Paginahulplijnen worden alleen weergegeven op de pagina waar u ze maakt, terwijl hulplijnen voor verspreiding alle pagina's van een spread met meerdere pagina's en het plakbord beslaan.

Dit artikel is van toepassing op InDesign voor Creative Cloud, hoewel de regelgids-tool op vrijwel dezelfde manier heeft gefunctioneerd sinds de begindagen van Creative Suite, bijna twee decennia geleden.

Handleidingen instellen

Om hulplijnen voor een InDesign-document in te stellen, moet u zich in de normale weergavemodus bevinden, die u instelt op View > Schermmodus > Normaal.

Als de linialen niet zijn ingeschakeld aan de boven- en linkerkant van het document, zet u ze aan met View > Show Rulers.

Als u in lagen werkt, selecteert u een specifieke laagnaam in het deelvenster Lagen om alleen een hulplijn op die laag te plaatsen.

Maak een liniaalgids

Plaats de cursor op de boven- of zijliniaal en sleep deze naar de pagina. Wanneer u de gewenste positie bereikt, laat u de cursor los om de paginagids vrij te geven.

Door de cursor en de hulplijn naar het plakbord te slepen in plaats van naar een pagina, wordt een spreidingsgids gemaakt. De kleur van de gids is standaard lichtblauw.

Verplaats een liniaal Gids

Als de positie van de hulplijn niet precies is waar je hem wilt hebben, selecteer je de hulplijn en sleep je deze naar een nieuwe positie. Of voer de X- en Y-waarden ervoor in het Configuratiescherm in om het te verplaatsen.

Om een enkele hulplijn te selecteren, gebruikt u het gereedschap Selecteren of Direct selecteren en klikt u op de hulplijn. Om meerdere hulplijnen te selecteren, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u het gereedschap Selectie of Direct selecteren kiest.

Image
Image

Nadat je een hulplijn hebt geselecteerd, verplaats je deze in kleine hoeveelheden door er met de pijltjestoetsen tegenaan te duwen. Om een hulplijn uit te lijnen op een maatstreepje op een liniaal, drukt u op Shift terwijl u de hulplijn sleept.

Om een gespreide hulplijn te verplaatsen, sleept u het deel van de hulplijn dat zich op het plakbord bevindt. Als u op een spread hebt ingezoomd en het plakbord niet kunt zien, drukt u op Ctrl in Windows of Command in macOS terwijl u de spread-gids van binnenuit sleept de pagina.

Gidsen kunnen van de ene pagina worden gekopieerd en op een andere in een document worden geplakt. Als beide pagina's hetzelfde formaat en dezelfde richting hebben, wordt de hulplijn in dezelfde positie geplakt.

Lock liniaal gidsen

Als je de hulplijnen hebt geplaatst zoals je wilt, ga je naar Bekijken > Grids & Guides > Vergrendel hulplijnen om te voorkomen dat de hulplijnen per ongeluk worden verplaatst terwijl u werkt.

Om de liniaalhulplijnen op een geselecteerde laag te vergrendelen of te ontgrendelen in plaats van op het hele document, gaat u naar het deelvenster Lagen en dubbelklikt u op de naam van de laag. Schakel Lock Guides in of uit en selecteer OK.

Het vergrendelen van laaghulplijnen weerhoudt u er niet van om nieuwe aan de werkruimte toe te voegen.

Verberg gidsen

Om de liniaalhulplijnen te verbergen, klikt u op Bekijken > Rasters en hulplijnen > Hide Guides. Wanneer je klaar bent om de gidsen weer te zien, keer je terug naar dezelfde locatie en klik je op Show Guides.

Klikken op het Preview Mode icoon onderaan de toolbox verbergt de hulplijnen en andere niet-afdrukbare elementen in het document.

Verwijder gidsen

Selecteer een individuele hulplijn met de Selectie of Directe selectie tool en sleep deze naar een liniaal om deze te verwijderen of druk op Delete Om alle hulplijnen op een spread te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop in Windows of houdt u Ctrl ingedrukt en klikt u in MacOS op een liniaal. Klik op Verwijder alle gidsen op Spread

Als u een hulplijn niet kunt verwijderen, bevindt deze zich mogelijk op een stramienpagina of een vergrendelde laag.

Aanbevolen: