Een Smart TV verbinden met een mobiele hotspot

Inhoudsopgave:

Een Smart TV verbinden met een mobiele hotspot
Een Smart TV verbinden met een mobiele hotspot
Anonim

Wat te weten

  • U kunt een smart-tv verbinden met een hotspot-apparaat of een telefoon die wordt gebruikt als mobiele hotspot.
  • Om de twee te verbinden, sluit je vanaf je tv aan op het wifi-netwerk dat is aangesloten op je hotspot.
  • Wees voorzichtig met limieten voor hotspotgegevens. Streaming met hoge resolutie kan snel gegevens opeten.

Dit artikel legt uit hoe je een smart-tv verbindt met een mobiele hotspot.

Hoe verbind ik mijn Smart TV met een hotspot?

Voordat we hier te ver op ingaan, moet je ervoor zorgen dat je een tv hebt die verbinding kan maken met wifi en een werkende mobiele hotspot.

Zodra je zeker weet dat de mobiele hotspot werkt, duurt het maar enkele ogenblikken om hem op je smart-tv aan te sluiten.

  1. Kies eerst een goede locatie voor je mobiele hotspot. Test de ontvangst op je telefoon om er zeker van te zijn dat de door jou gekozen locatie een behoorlijke dekking heeft en zorg ervoor dat deze niet te ver van je tv verwijderd is.
  2. Zorg ervoor dat u de Wi-Fi-netwerknaam en het wachtwoord van uw mobiele hotspot bij de hand hebt, aangezien u deze informatie op uw Smart TV moet invoeren om verbinding te maken met het netwerk.
  3. Zet je tv aan en open het Instellingen menu. Navigeer naar de Netwerkinstellingenpagina van uw tv, die soms Internetinstellingen, Wi-Fi-instellingen kan worden genoemd, of iets in deze richting.

  4. Zoek naar wifi-netwerken waarmee je verbinding kunt maken met je tv, en selecteer in de lijst met beschikbare netwerken het netwerk van je hotspot. Voer vervolgens het wachtwoord in om verbinding te maken.
  5. Eenmaal verbonden, probeer een programma op je tv te streamen om te controleren of alles werkt. Afhankelijk van uw mobiele ontvangst in uw specifieke gebied, kunnen snelheden goed zijn voor het streamen van video-inhoud of kunnen ze extreem traag zijn. Uw persoonlijke kilometerstand zal variëren.

Waarom maakt mijn Smart TV geen verbinding met mijn mobiele hotspot?

Eerst moet je ervoor zorgen dat je hotspot en je tv compatibel zijn. Zorg ervoor dat andere apparaten verbinding kunnen maken met uw hotspot en zorg ervoor dat uw tv verbinding kan maken met andere netwerken. Dit zal je helpen te identificeren waar het probleem zich eigenlijk bevindt: de hotspot, je tv of de verbinding tussen beide.

Image
Image

Ten tweede, controleer of je hotspot niet zonder data zit. Afhankelijk van uw data-abonnement heeft u mogelijk geen onbeperkte hotspot-gegevens en is het mogelijk dat uw gegevens sneller opraken dan u verwacht.

Ten derde: test de snelheden van je hotspot. Probeer een telefoon of computer op de hotspot aan te sluiten en een eenvoudige internetsnelheidstest uit te voeren. Als je een heel slechte verbinding hebt op je specifieke locatie, vind je het misschien moeilijk of frustrerend om films en tv-programma's te streamen. Overweeg om de hotspot naar een andere locatie te verplaatsen.

FAQ

    Hoe sluit ik een telefoon aan op een smart-tv?

    Je kunt meestal een telefoon aansluiten op een smart-tv (bijvoorbeeld voor schermcasting) door een snoer tussen de twee te leggen; smart-tv's hebben meestal USB-poorten. Je kunt ook een draadloze optie gebruiken, zoals Apple's AirPlay of een app.

    Hoe verbind ik Alexa met een smart-tv?

    Sommige Samsung- en LG-tv's hebben Alexa-functionaliteit ingebouwd. Voor degenen die dat niet doen, kun je de Alexa-app samen met de bijbehorende app van je tv gebruiken om de twee platforms met elkaar te laten communiceren.

Aanbevolen: