Slim zoeken beheren in Safari voor Mac

Inhoudsopgave:

Slim zoeken beheren in Safari voor Mac
Slim zoeken beheren in Safari voor Mac
Anonim

Het slimme zoekveld bovenaan de Safari-browser werkt als een adresveld en een zoekveld. Voer een webpaginanaam of URL in om naar een webpagina te gaan, of voer een woord of woordgroep in om een zoekopdracht te starten.

Wanneer u tekst in dit veld invoert, doet Safari suggesties op basis van de invoer. Het wijzigt aanbevelingen terwijl u doorgaat met typen. Elke suggestie is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder uw browse- en zoekgeschiedenis, favoriete websites en Apple Spotlight. Zo beheer je deze bronnen.

Informatie is dat dit artikel van toepassing is op macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12), OS X El Capitan (10.11), OS X Yosemite (10.10), OS X Mavericks (10.9) en OS X Mountain Lion (10.8).

Beheer de Safari Smart Search Default Search Engine

Je kunt de bronnen aanpassen die Safari gebruikt om zijn suggesties te doen, evenals de standaardzoekmachine van de browser.

  1. Open de Safari browser door het pictogram in het Dock te selecteren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Safari in de menubalk bovenaan het scherm. Wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt, selecteert u Voorkeuren.

    Image
    Image
  3. Selecteer het tabblad Zoeken bovenaan het scherm dat wordt geopend om de zoekvoorkeuren van Safari in twee secties weer te geven: zoekmachine en slim zoekveld.

    Image
    Image
  4. Selecteer het Zoekmachine vervolgkeuzemenu en kies uit Google, Bing, Yahoo of DuckDuckGo om uw favoriete zoekmachine op te geven. De standaardoptie is Google.

    Image
    Image
  5. Als u niet geïnteresseerd bent in de standaardzoekmachine die suggesties biedt, die Safari opneemt in de resultaten van het Smart Search-veld, schakelt u deze functie uit door de Suggesties voor zoekmachines opnemen te wissen doos.

    Image
    Image

    Beheer Safari Smart Search Field Preferences

    De Slim zoekveld sectie biedt de mogelijkheid om aan te geven welke gegevenscomponenten de browser gebruikt bij het doen van suggesties. Elk van de vier suggestiebronnen is standaard ingeschakeld. Om er een uit te schakelen, verwijdert u het vinkje in het vak ernaast door er eenmaal op te klikken.

    De suggestiebronnen zijn:

    • Safari-suggesties opnemen: de ingebouwde zoekservice van het besturingssysteem, Spotlight, verkent verschillende gebieden, waaronder de bestanden op uw harde schijf, apps en muziekbestanden, samen met Wikipedia-inhoud en meer.
    • Snel zoeken op de website inschakelen: veel websites bieden een geïntegreerde zoekmachine waarmee u naar inhoud op die site kunt zoeken. Safari biedt in sommige gevallen snelkoppelingen naar deze zoekopdrachten, zodat u sites kunt zoeken vanuit het Smart Search-veld. Om te zien welke sites uw Safari-installatie momenteel ondersteunt met deze functie, selecteert u Websites beheren
    • Tophit vooraf laden op de achtergrond: Safari kan het topresultaat in de standaardzoekmachine van de browser stil laden voor de zoektermen die u invoert. Gebruikers die browsen op beperkte dataverbindingen schakelen deze functie meestal uit.
    • Toon favorieten: uw opgeslagen favorieten, voorheen bekend als bladwijzers, kunnen worden opgenomen als een suggestiebron voor het slimme zoekveld.

    Toon volledig websiteadres

    Safari geeft alleen de domeinnaam van een website weer in het Smart Search-veld. Eerdere versies toonden de volledige URL. Als u wilt terugkeren naar de oude instelling en volledige webadressen wilt bekijken, voert u de volgende stappen uit.

  6. Open het dialoogvenster Safari Voorkeuren.
  7. Ga naar de Advanced tab.

    Image
    Image
  8. Selecteer het Toon volledig website-adres selectievakje.

Aanbevolen: