Hoe de functie voor topsites in Safari te beheren

Inhoudsopgave:

Hoe de functie voor topsites in Safari te beheren
Hoe de functie voor topsites in Safari te beheren
Anonim

Wat te weten

  • Select Bookmarks > Toon topsites.
  • Pagina toevoegen: Sleep de webpagina-URL naar het Top Sites scherm, of het Top Sites icoon.
  • Pagina verwijderen: beweeg de cursor over de miniatuur van de website en selecteer vervolgens X in het menu dat verschijnt.

Dit artikel legt uit hoe je de functie Topsites in Safari 7 tot en met Safari 14 kunt gebruiken, tenzij anders aangegeven. Dus in plaats van een URL te typen of een bladwijzer te selecteren in het bladwijzermenu of de bladwijzerbalk, kunt u navigeren via miniatuur.

Toegang tot en bewerk topsites

De functie Topsites houdt automatisch bij hoe vaak u websites bezoekt en geeft de websites weer die u het meest bezoekt. Toch zit je niet vast aan de resultaten. Het is gemakkelijk om uw Top Sites toe te voegen, te verwijderen en te beheren.

  1. Om toegang te krijgen tot Top Sites, selecteer Bookmarks > Toon Top Sites in de menubalk. (Selecteer in Safari 7 tot en met Safari 12 het rasterpictogram aan de linkerkant van de bladwijzerbalk.)

    Image
    Image

    Als je Show Top Sites niet ziet, selecteer dan Safari > Preferences > Algemeen. Selecteer naast Nieuwe vensters openen met Topsites.

  2. Om uw Top Sites te bewerken, beweegt u de cursor over de Top Sites-miniaturen om pictogrammen weer te geven waarmee u een pagina kunt verwijderen of vastzetten op de huidige locatie, waardoor de miniatuur niet kan bewegen op de pagina.

    Image
    Image
  3. Herschik miniaturen door op een miniatuur te klikken en deze naar een nieuwe locatie op de pagina Topsites te slepen. Selecteer het X icoon om de pagina van de Top Sites te verwijderen.

    Image
    Image

De miniatuurgrootte wijzigen

Er zijn drie opties voor de grootte van de miniaturen in Top Sites en twee manieren om de wijzigingen aan te brengen. Vanaf Safari 7 heeft Apple de miniatuurgrootte en het aantal sites per pagina verplaatst naar de Safari-voorkeuren.

  1. Selecteer Voorkeuren in het Safari menu.

    Image
    Image
  2. Kies de Algemeen tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Top Sites shows vervolgkeuzelijst en selecteer 6, 12, of 24 sites.

    Image
    Image

Een pagina toevoegen aan topsites

Om een pagina aan Top Sites toe te voegen, opent u de webpagina en sleept u de URL naar het geopende Top Sites-scherm of naar het Top Sites-pictogram in de linkerbovenhoek van het huidige scherm.

Je kunt ook een pagina toevoegen aan Top Sites door een link van een webpagina, een e-mailbericht of een ander document naar het Top Sites-pictogram te slepen.

Verwijder een pagina van topsites

Om een pagina permanent van Top Sites te verwijderen, beweegt u de cursor over de pagina die u wilt verwijderen en selecteert u X die in de linkerbovenhoek van de miniatuur van de pagina verschijnt.

Bottom Line

Om een pagina vast te zetten in Top Sites zodat een andere pagina deze niet kan vervangen, beweegt u de muisaanwijzer over de miniatuurafbeelding en klikt u op het punaisepictogram dat in de linkerbovenhoek verschijnt. Het pictogram verandert van kleur van zwart-wit in blauw-wit om aan te geven dat het is vastgezet. Om een pagina los te maken, selecteert u de punaise opnieuw. Het pictogram verandert van blauw-wit in zwart-wit wanneer het wordt losgemaakt.

Herlaad uw topsites

Het verliezen van je internetverbinding, ook al is het maar kort, kan een kleine storing veroorzaken in de functie Topsites. Het is echter eenvoudig op te lossen door de pagina Top Sites opnieuw te laden. Open de pagina Top Sites in Safari en gebruik de sneltoets Command+ R om de pagina opnieuw te laden.

Andere opties voor topsites

Je kunt het ook zo instellen dat nieuwe tabbladen je Top Sites-pagina openen. Als u alle nieuwe Safari-vensters in Top Sites wilt openen, volgt u deze stappen:

  1. Selecteer het Safari menu en selecteer vervolgens Voorkeuren.
  2. Selecteer in het Safari-voorkeurenvenster de Algemeen tab.
  3. Vanuit de Nieuwe vensters openen met vervolgkeuzemenu, selecteer Top Sites.

    Image
    Image
  4. Als u nieuwe tabbladen wilt openen in Top Sites, selecteert u het Nieuwe tabbladen openen met vervolgkeuzemenu en kiest u vervolgens Top Sites.

Aanbevolen: