Internetsnelheidsvereisten voor videostreaming

Inhoudsopgave:

Internetsnelheidsvereisten voor videostreaming
Internetsnelheidsvereisten voor videostreaming
Anonim

Er is een minimaal aanbevolen internetsnelheid om video te streamen van websites en services, zoals Netflix, Hulu, Vudu en Amazon Prime Video. Als uw internetverbinding problemen heeft met het laden van een film, en als dit om de minuut of twee gebeurt, is de verbinding mogelijk niet snel genoeg om films te streamen

Aanbevelingen voor minimale snelheid voor het streamen van films

Voor een soepele standaarddefinitievideo wordt een verbinding van meer dan 2 Mb/s aanbevolen. Voor HD, 3D of 4K ligt die snelheid veel hoger. Het is ook anders, afhankelijk van de service die de video's streamt.

Netflix

Dit zijn de aanbevolen internetverbindingssnelheden om films en tv-programma's op Netflix te streamen:

  • 0,5 Mb/s om films in standaarddefinitie op een laptop te bekijken. Hoewel je Netflix kunt streamen met snelheden van 0,5 Mb/s, is de kwaliteit op een groot scherm korrelig, net als bij het kijken naar een oude VHS-film. Netflix raadt minimaal 1,5 Mb/s aan.
  • 3.0 Mb/s om standaarddefinitievideo (480p) op een tv te bekijken.
  • 4,0 Mb/s om high-definition video (720p, 1080p) te bekijken.
  • 5.0 Mb/s of meer voor de beste 1080p-ervaring.
  • 15 Mb/s om 4K te streamen (maar 25 Mb/s heeft de voorkeur). Ook aanbevolen is een 4K Ultra-tv met een HEVC-decoder.

Netflix past de videokwaliteit automatisch aan je internetsnelheid aan. Als Netflix een lage internetsnelheid detecteert, wordt er geen video van hogedefinitiekwaliteit gestreamd, zelfs niet als de film of het tv-programma in HD beschikbaar is. Dit beperkt onderbrekingen en buffering van de video, maar de beeldkwaliteit lijdt.

Image
Image

Vudu

Dit zijn de aanbevolen internetverbindingssnelheden om films op Vudu te streamen:

  • 1.0 Mb/s voor video met standaarddefinitie.
  • 4.5 Mb/s voor full high definition 1080p resolutie video en high definition audio. (Vudu gebruikt gepatenteerde technologie genaamd HDX.)
  • 11 Mb/s of meer voor 4K-streaming met toegang tot Dolby Vision HDR.

Hulu

Dit zijn de aanbevolen internetverbindingssnelheden om video-inhoud op Hulu te streamen:

  • 3.0 Mb/s voor Hulu-streamingbibliotheek.
  • 8.0 Mb/s voor livestreams.
  • 16 Mb/s voor 4K Ultra HD-video's.

Amazon Video

Dit zijn de aanbevolen internetverbindingssnelheden om films en tv-programma's op Amazon Video te streamen:

  • 3.0 Mb/s om inhoud met standaarddefinitie te streamen.
  • 5.0 Mb/s om HD-inhoud te streamen (720p en 1080p).
  • 25 Mb/s voor 4K Ultra HD-video's.

YouTube TV

Dit zijn de aanbevolen internetverbindingssnelheden om video's op YouTube te streamen:

  • 3.0 Mb/s om SD-inhoud te streamen.
  • 7.0 Mb/s om 1080p HD-content te streamen.
  • 13 Mb/s om 1080p HD-inhoud te streamen met andere apparaten die op hetzelfde netwerk streamen.

Welke internetsnelheden zijn beschikbaar?

Hoewel er veel plattelandsgemeenschappen zijn die ongeveer 2 Mb/s bereiken, hebben grotere steden, buitenwijken en stedelijke gebieden toegang tot veel hogere snelheden. Het is niet beperkt tot breedband- en kabelinternet. In sommige gevallen kunnen internetsnelheden van bijna 100 Mb/s vanaf een DSL-internetverbinding beschikbaar zijn.

Sommige providers bieden zeer hoge DSL-snelheden via glasvezel, terwijl sommige kabelproviders 30 Mb/s of hoger bieden. Google Fiber biedt snelheden van 1 Gb/s (één gigabit per seconde). Deze ultrasnelle verbindingen kunnen elke beschikbare video aan, en nog veel meer. Andere gigabitdiensten zijn Cox Gigablast, AT&T Fiber en Xfinity.

Hoe snel is mijn internet?

Controleer snel uw internetsnelheid met behulp van een van de internetsnelheidstestwebsites. Deze tests zijn echter mogelijk niet nauwkeurig als er andere factoren zijn die bijdragen aan een traag netwerk.

Netflix heeft een snelheidstest bij Fast.com die de snelheid van je netwerk met Netflix test. Dit is de beste test om te doen als je van plan bent je te abonneren op Netflix, omdat het aangeeft hoe goed je inhoud van hun servers kunt downloaden.

Wat beïnvloedt de netwerksnelheid

Hoewel je internetsnelheid niet meer is dan waarvoor je beta alt, hebben andere dingen invloed op die snelheid, zoals de apparaten die je gebruikt.

  • Op een oude, nauwelijks werkende router of modem, of laptop of telefoon, is het moeilijker om de bandbreedte van je ISP te benutten.
  • Als je laptop problemen heeft met het streamen van online video's, verhoog dan de sterkte van het wifi-signaal van je netwerk of verbreek de verbinding met wifi en gebruik een fysieke Ethernet-verbinding. Het is mogelijk dat de wifi-signalen zwak zijn op die specifieke plek in het gebouw, of dat het apparaat wordt gestoord door andere draadloze signalen.
  • Als netwerkbandbreedte wordt gedeeld tussen andere apparaten in uw netwerk, neemt de verbindingssnelheid af. Bijvoorbeeld, met een internetsnelheid van 8 Mb/s en vier apparaten tegelijk online (zoals twee desktops, een laptop en een gameconsole), mag elk apparaat slechts downloaden met ongeveer 2 Mb/s, wat niet genoeg om SD-inhoud van Hulu te streamen.

Als je problemen hebt met bufferen en video's die niet volledig laden en het wifi-signaal versterken of verbinding maken via Ethernet het probleem niet oplost, stop dan met het gebruik van de andere apparaten. Mogelijk stelt u te veel beslag op uw thuisnetwerk. Als je problemen hebt met het streamen van video, download dan geen bestanden op je laptop en zit op Facebook op je telefoon terwijl je video's streamt vanaf je Xbox.

Om problemen met lage kwaliteit, langzaam laden en bufferen te voorkomen en om te voldoen aan de snelheidsvereisten van de services waartoe u toegang wilt, kiest u de snelste internetsnelheid die beschikbaar is in uw regio die u zich kunt veroorloven.

Aanbevolen: