Hoe u overal toegang krijgt tot OneDrive

Inhoudsopgave:

Hoe u overal toegang krijgt tot OneDrive
Hoe u overal toegang krijgt tot OneDrive
Anonim

Microsoft's OneDrive-service stelt u in staat uw bestanden in de cloud op te slaan voor snelle toegang wanneer u onderweg bent. Of je nu een Android- of iOS-apparaat, een Mac- of Windows-computer of zelfs een Xbox gebruikt, je hebt toegang tot je foto's, video's en bestanden die zijn opgeslagen op OneDrive.

Hoe toegang te krijgen tot OneDrive op Windows-pc's

Microsoft's Windows-pc's hebben OneDrive vooraf geïnstalleerd en zijn klaar voor actie zodra u uw computer opstart. Met de mogelijkheid om uw bestaande documenten en andere mappen met de cloud te synchroniseren, heeft Microsoft de installatie een fluitje van een cent gemaakt.

  1. Open het Start Menu en zoek naar OneDrive.

    Image
    Image
  2. Zodra de toepassing verschijnt, selecteert u deze om deze te openen.

    Als u OneDrive nog nooit eerder hebt gebruikt, wordt u gevraagd de toepassing in te stellen door uw e-mailadres in te voeren.

  3. Zodra u bent aangemeld bij OneDrive, laat uw computer u weten waar de map zich op uw pc bevindt. Selecteer Volgende.
  4. OneDrive zal vragen welke mappen je synchroon wilt houden met de cloud; er wordt een back-up gemaakt van de mappen die u kiest en deze zijn toegankelijk vanaf andere apparaten. Selecteer de checkbox naast de mappen die u wilt synchroniseren.

    U kunt ook de Synchroniseer alle bestanden en mappen optie selecteren om al uw documenten in de cloud te bewaren. Selecteer Volgende om door te gaan.

    Image
    Image
  5. Open File Explorer en bekijk de OneDrive map om alle inhoud te zien waarvan een back-up is gemaakt in de cloud. Van alle bestanden of mappen met een groen vinkje is met succes een back-up gemaakt, terwijl die met een ronde pijl nog steeds naar de cloud worden geüpload.

Hoe OneDrive op Mac te gebruiken

Als je een Apple Mac hebt, heeft Microsoft je niet buitengesloten. U kunt de OneDrive-toepassing downloaden en installeren vanaf de website van Microsoft en beginnen met het synchroniseren van uw bestanden, net zoals u dat op een pc zou doen.

  1. Begin met het downloaden van OneDrive voor Mac en installeer de applicatie door te dubbelklikken op het bestand OneDrive.pkg. Dit zal het setup-dialoogvenster starten.

  2. Zodra OneDrive is geïnstalleerd, start u Spotlight Search door op CMD + [spatiebalk] te drukkenof door het vergrootglas in de rechterbovenhoek te selecteren.

    Je kunt OneDrive ook vinden in de Applications map in Finder of in het Launchpad.

  3. Typ "OneDrive" en druk op de Enter-toets.
  4. Als u OneDrive nog nooit eerder hebt gebruikt, wordt u gevraagd de toepassing in te stellen door uw e-mailadres in te voeren.
  5. Eenmaal aangemeld bij OneDrive, zal het u vragen waar u de OneDrive-map op uw Mac wilt hebben. Selecteer Kies OneDrive-maplocatie en selecteer uw voorkeurslocatie.

    We raden je Home map aan.

  6. OneDrive laat je weten waar de map zich op je Mac bevindt. Selecteer Volgende.

    Image
    Image
  7. Selecteer Open mijn OneDrive om uw gesynchroniseerde bestanden en mappen te zien. Alles wat u in deze map opslaat, wordt geüpload naar uw Microsoft-cloud.

Toegang tot OneDrive op iOS of Android

Een van de beste functies van cloudopslag is dat je toegang hebt tot je bestanden vanaf je mobiele apparaat. Microsoft heeft de OneDrive-app beschikbaar gemaakt voor gebruikers van zowel iOS- als Android-apparaten.

  1. Begin met het downloaden van de OneDrive app voor iOS of Android. iPhone- en iPad-gebruikers kunnen zoeken naar OneDrive in de App Store, terwijl Android-gebruikers het kunnen vinden in de Play Store.
  2. Zodra de OneDrive-app is geïnstalleerd, start u deze vanaf het startscherm van uw apparaat. U krijgt de mogelijkheid om u aan te melden bij de service met uw e-mailadres.
  3. OneDrive kan vragen of je automatisch een back-up wilt maken van de camerarol van je apparaat naar de cloud. Kies Ja of Nee, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.
  4. Selecteer het Files tabblad, of de menu optie, om alle bestanden te bekijken die beschikbaar zijn op uw OneDrive-account.

    Image
    Image

Gebruik OneDrive op Xbox One

Wilt u uw foto's en video's op het grote scherm bekijken? Als je een Xbox One hebt, kun je gemakkelijk content naar je televisie brengen. Bovendien kunnen gamers nu gemakkelijk opgenomen gameplay uploaden naar OneDrive voor gemakkelijke toegang.

  1. Begin door te navigeren naar het tabblad Store op je Xbox One.
  2. Selecteer de tegel Apps uit de beschikbare lijst.
  3. Zoek en selecteer vervolgens de OneDrive app. Het wordt weergegeven door een afbeelding van witte wolken op een blauwe achtergrond.
  4. Installeer de OneDrive-app door de knop Gratis ophalen te selecteren.
  5. Eenmaal geïnstalleerd, bekijk en open OneDrive vanaf je Xbox App lijst.

    Image
    Image
  6. Begin met bladeren door uw foto's en video's vanuit de cloud.

Aanbevolen: