Adonit's Note-M Stylus doet ook dienst als muis

Inhoudsopgave:

Adonit's Note-M Stylus doet ook dienst als muis
Adonit's Note-M Stylus doet ook dienst als muis
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Adonit's Note-M van $ 79 is een gelikte Bluetooth-stylus die dubbel dienst doet als muis.
  • Voor handschrift is de Note-M vergelijkbaar met de Apple Pencil, maar hij mist enkele functies die artiesten misschien willen hebben.
  • De Note-M laadt niet draadloos op, maar met een batterijduur tot tien uur zou je de dag wel door moeten komen.
Image
Image

Ook al breng ik het grootste deel van mijn tijd door met typen op een toetsenbord, ik ben een grote fan van handschrift. Er is iets aan het gevoel van pen en papier dat mijn gedachten ordent op een manier die typen nooit zal doen.

Ik was opgewonden om Adonit's nieuwe Note-M ($ 79) uit te proberen, want eerlijk gezegd heb ik te veel randapparatuur op mijn bureau. Deze gadget werkt zowel als muis en stylus in één Bluetooth-verbonden pakket. Ik was onder de indruk van de soepele prestaties en eenvoudige installatie.

Uit de doos ziet de Note-M eruit als een gemenere Apple Pencil in een slank zwart metalen frame. De 6,5 inch lange en 1,5 inch ronde stylus voelt ook beter aan dan de Apple Pencil met zijn subtiel getextureerde oppervlak. Ik ben nooit een fan geweest van het gladde oppervlak van het potlood, waardoor het moeilijk te manipuleren is.

Eenvoudige installatie

Het instellen van de Note-M was een fluitje van een cent. Ik kreeg het gekoppeld en werkte met mijn iPad binnen enkele seconden nadat ik het uit de doos had gehaald. Het was al opgeladen en ik moest het gewoon vinden in het Bluetooth-menu op mijn iPad. De pen is magnetisch en klikt direct aan de zijkant van uw tablet vast.

De Note-M werkt met de derde generatie iPad Air, vijfde generatie iPad Mini, zesde generatie iPad en derde generatie iPad Pro's met iOS 13.3 en hoger. Adonit biedt ook een iets andere INK-M-stylus (ook $ 79) die compatibel is met Microsoft Surface van de derde generatie en nieuwer.

De Note-M werkte net zo goed als mijn Apple Pencil voor handschrift. Wat de prestaties betreft, kon ik het verschil niet zien tussen de gadget van Adonit en de Pencil, wat een goede zaak is, aangezien Apple lang en hard heeft gewerkt om zijn stylus te ontwikkelen. Maar, in tegenstelling tot de Pencil, biedt de Note-M geen kanteldetectie en ook geen drukgevoeligheid, wat een dealbreaker zou kunnen zijn voor serieuze artiesten.

De Note-M heeft een verwijderbare schrijfpunt die verslijt en je kunt online vervangingen kopen. Het bevat ook palmafwijzingstechnologie waarmee u uw hand comfortabel op het scherm kunt laten rusten terwijl u schildert of schrijft.

Presto, het is ook een muis

Waar de Note-M schitterde, was toen ik overschakelde naar zijn functionaliteit als stylus. Dit doe je eenvoudig door op de aan/uit-knop te drukken. Het werkte meteen zonder gedoe. Ik heb tientallen jaren in een langdurige strijd met muizen doorgebracht in een poging het carpa altunnelsyndroom af te wenden. Ik was verbaasd over hoe goed de Note-M werkte voor eenvoudige taken zoals het selecteren van tekst en knippen en plakken.

Image
Image

Het leukste van deze ervaring was de kleine rocker waarmee je met je wijsvinger op de linker- of rechtermuisknop kunt klikken. Op de een of andere manier is het Adonit gelukt om een minuscuul aanraakscherm te plaatsen dat werkt als een scrollwiel. Ik geef toe dat ik veel tijd heb besteed aan klikken en scrollen om alle slimme techniek te bewonderen.

Het gebruik van de Note-M als muis was een leuke en bevredigende ervaring, maar het zal geen echte muis of trackpad vervangen. Het is gewoon niet beter dan de bewegingseconomie die deze andere randapparatuur biedt. Maar het is goed om af en toe dingen te veranderen.

Opladen is een gebied waar Apple er een heeft op Adonit. De Note-M laadt niet draadloos op op een iPad Pro of iPad Air zoals de Pencil. Toegegeven, het is niet moeilijk om de Note-M op te laden via de USB-C-poort en het opladen duurt tien uur als een stylus en vijf uur als een muis. Ik had een paar keer geen sap meer terwijl ik de Note-M aan het testen was, dus houd een wandoplader bij de hand.

Ik zou de Note-M alleen aanbevelen vanwege zijn mogelijkheden als stylus, zolang je geen artiest bent. De muisfunctionaliteit is echt handig en vormt een geweldige aanvulling op een gewone muis, vooral op een tablet.

Aanbevolen: