Wat is een sms-deurbuurman? (ook bekend als Nummer Buurman)

Inhoudsopgave:

Wat is een sms-deurbuurman? (ook bekend als Nummer Buurman)
Wat is een sms-deurbuurman? (ook bekend als Nummer Buurman)
Anonim

Een "sms-deurbuurman" is gewoon een persoon die bijna exact hetzelfde 10-cijferige telefoonnummer heeft als jij, behalve het laatste cijfer - dat één cijfer lager of hoger moet zijn dan het jouwe.

Als iemands telefoonnummer bijvoorbeeld 326-555-6732 is, dan zijn de twee mogelijke sms-deurburen die ze zouden kunnen hebben 326-555-6731 en 326-555-6733. De laatste cijfers van deze twee nummers wijken één nummer af van het laatste cijfer van het originele telefoonnummer.

Een andere term voor sms-deurbuur is "buurnummer".

Terwijl het algemene idee van een sms-deurbuurman het laatste cijfer met één is, zeggen sommige volgers van de trend dat het laatste cijfer elk willekeurig getal kan zijn. Het eerste cijfer van een telefoonnummer (na het netnummer) kan ook worden gebruikt in plaats van het laatste.

Image
Image

De oorsprong van de nummerbuur

Volgens Know Your Meme was het eerste teken van de term 'buurvrouw' in de tekst toen het in 2008 werd toegevoegd aan Urban Dictionary. Het werd gedefinieerd als: "De mensen die een cijfer aan weerszijden van uw telefoonnummer zijn."

Pas in 2016 begon de term online wat stoom op te bouwen. Nieuwsuitzendingen zoals The Daily Mail, The Mirror en Metro begonnen te rapporteren over de term en de groeiende trend van het spelen van het sms-deur-buur-spel.

The Text Door Neighbor Game

Het sms-deur-buur-spel omvat het identificeren van je sms-deurbuur(s) en vervolgens het nummer sms'en om jezelf voor te stellen en te zien wat voor soort reactie je krijgt.

Volgens de originele Urban Dictionary-definitie van de term die in 2008 werd gepubliceerd, is "Er zijn veel vriendschappen ontstaan door hallo te zeggen tegen een buurman met een sms." Mensen hebben de neiging om snel hallo te sturen en als ze een antwoord krijgen (meestal vragen ze wie het is), leggen ze het concept van de sms-deurbuurman uit om te zien of de persoon aan de andere kant het begrijpt.

Het is waar dat sommige sms-deurburen vriendelijk kunnen zijn. Helaas kan het tegenovergestelde ook waar zijn.

Bekijk de populaire Reddit-thread /r/textdoor om schermafbeeldingen te zien van real-life sms-gesprekken met buren, waarvan er vele erg grappig zijn om te lezen.

Mensen nemen meestal deel aan het spel uit verveling en nieuwsgierigheid, maar echte vriendschappen die uit willekeurige sms'jes zijn ontstaan, zijn waarschijnlijk uiterst zeldzaam. Het is vaak leuker om over die zeldzame gevallen te lezen dan om willekeurig contact op te nemen met vreemden via sms.

Als je besluit het spel te spelen door een nummer te sms'en, onthoud dan dat er geen garantie is dat je een reactie terugkrijgt. Als u dat doet, en de persoon aan de andere kant van de lijn vraagt u te stoppen, respecteer dan hun privacy door het gesprek vriendelijk en snel te beëindigen.

Aanbevolen: