Moto G Stylus Review: geweldige prestaties, behoorlijke batterijduur en een stylus

Inhoudsopgave:

Moto G Stylus Review: geweldige prestaties, behoorlijke batterijduur en een stylus
Moto G Stylus Review: geweldige prestaties, behoorlijke batterijduur en een stylus
Anonim

Motorola Moto G Stylus

De Moto G Stylus biedt goede prestaties, een behoorlijke batterijduur, een aantrekkelijk ontwerp en een ingebouwde stylus. De stylus is handig en werkt goed, maar er zijn hogere kosten aan verbonden die niet gerechtvaardigd lijken.

Motorola Moto G Stylus

Image
Image

We hebben de Moto G Stylus gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Moto G Stylus vertegenwoordigt een deel van de achtste generatie Moto G-hardware, de andere twee zijn de Moto G Power en Moto G Fast. Deze bevat een ingebouwde stylus, een betere camera en een hoger prijskaartje dan de andere, samen met een lagere batterijcapaciteit dan de Moto G Power. Als je op zoek bent naar een aanzienlijk meer betaalbare versie van zoiets als de Galaxy Note 20, dan ben je hier helemaal in het vizier van Motorola.

Nadat ik de Moto G Power al had getest, verwisselde ik mijn simkaart in een Moto G Stylus en gebruikte hem ongeveer een week als mijn dagelijkse driver. Ik testte zaken als prestaties, connectiviteit en helderheid van gesprekken, terwijl ik speciale aandacht besteedde aan functies zoals de stylus en de 48MP-hoofdcamera.

Als ik alleen maar naar de specificaties kijk, weet ik niet zeker of de toevoeging van een stylus, een verbeterde hoofdcamera en meer opslag aan boord voldoende zou zijn om de prijsstijging te rechtvaardigen in vergelijking met de Moto G Power of Moto G Fast. De 4.000 mAh-batterij in de Moto G Stylus moet echter niet worden onderschat, en altijd een stylus bij de hand hebben is best handig.

Image
Image

Ontwerp: dik en zwaar, maar het ziet er geweldig uit

Motorola is redelijk goed in het maken van budget- en mid-range telefoons die er duurder uitzien en aanvoelen dan ze in werkelijkheid zijn, en de Moto G Stylus past bij die rekening. Het had een eenvoudig glazen sandwich-ontwerp met een groot 6,4-inch scherm, zwarte metalen zijkanten en een glazen achterkant die slechts een vleugje metaalblauw flitst wanneer het licht het precies goed opvangt. Het lijkt erg op zowel de Moto G Power als de Moto G Fast, maar dit is absoluut mijn favoriet van de drie qua uiterlijk.

De voorkant van de Moto G Stylus wordt gedomineerd door het IPS-scherm, dat vrij dunne randen heeft voor een telefoon in deze prijsklasse. Het heeft ook een kleine perforatiecamera in plaats van een dikke bovenrand of traan, wat de telefoon een beetje een luxe uitstraling geeft. Aan de achterkant is de vingerafdruksensor slim vermomd met een Motorola-logo. Aan de linkerkant is de camera-array, met de 48 MP hoofdsensor, groothoeksensor en dieptesensor verticaal gestapeld.

De fysieke bedieningselementen, beperkt tot een volumeknop en aan / uit-knop, bevinden zich aan de rechterkant van de telefoon, terwijl de SIM-lade zich aan de linkerkant bevindt. Aan de onderkant vind je een 3,5 mm audio-aansluiting, USB-C-poort, luidsprekergrill en de stylus waaraan deze telefoon zijn naam ontleent.

De telefoon start automatisch de app voor het maken van aantekeningen van Motorola als je de stylus verwijdert terwijl het scherm is uitgeschakeld, zodat je gemakkelijk dingen kunt noteren wanneer je maar wilt.

De stylus is een eenvoudige aangelegenheid, past bijna gelijk met de onderkant van de telefoon en kan gemakkelijk worden verwijderd door met een vingernagel te wrikken. Dit is geen chique Bluetooth-eenheid zoals je op sommige vlaggenschipapparaten zult vinden, het is gewoon een stompe kleine stylus die je kunt gebruiken om aantekeningen op het scherm te maken. De telefoon start automatisch de app voor het maken van aantekeningen van Motorola als je de stylus verwijdert terwijl het scherm is uitgeschakeld, zodat je gemakkelijk dingen kunt noteren wanneer je maar wilt.

Weergavekwaliteit: mooi paneel met een perforatorcamera

De Moto G Stylus heeft niet het beste scherm dat ik ooit heb gezien, maar het ziet er wel goed uit voor een telefoon in deze prijsklasse. Het paneel is groot, 6,4-inch, en heeft een behoorlijke resolutie van 2300x1080, met een pixeldichtheid van 399ppi. Het IPS-scherm is helder genoeg dat ik de telefoon zonder problemen buiten in de volle zon kon gebruiken, en de kleuren zijn redelijk als ze een beetje gedempt zijn.

Zoals eerder vermeld, is het grote scherm omgeven door randen die vrij dun zijn voor een telefoon in deze prijsklasse. Ze zijn zeker merkbaar, maar deze telefoon heeft een redelijk goede verhouding tussen beeldscherm en lichaam van ongeveer 89 procent. Dat is niet bepaald vlaggenschipniveau, maar u beta alt hier ook geen vlaggenschipprijzen. In combinatie met de perforatorcamera zorgt de goede verhouding tussen scherm en behuizing ervoor dat de telefoon duurder aanvoelt dan hij in werkelijkheid is.

Natuurlijk kan ik het display van deze telefoon niet bespreken zonder de stylus aan te raken. Wanneer het scherm is vergrendeld, wordt er automatisch een nieuwe notitie gestart door de stylus uit te trekken om snel aantekeningen te maken onderweg. Als het scherm is ontgrendeld, wordt door het verwijderen van de stylus een zijmenu geopend met een paar opties, zoals het maken van een nieuwe notitie of het openen van Google Keep.

De stylus werkt goed genoeg als schrijfhulpmiddel, maar het is niet iets dat ik zou willen gebruiken voor iets anders dan snelle notities. Het werkt goed voor die taak, maar het is niet iets dat ik als algemeen schrijfhulpmiddel zou willen gebruiken. Het is ook goed voor navigatie, waardoor u gemakkelijk op kleine pictogrammen en tekstlinks in Chrome en andere apps kunt tikken die moeilijk nauwkeurig met uw vinger te raken zijn.

Palmafwijzing is behoorlijk wisselvallig. Hoewel de telefoon redelijk goed leek in het niet registreren van mijn handpalm of knokkels als peninvoer met de stylus uit, had ik ook een probleem waarbij het de pen helemaal niet zou registreren als ik per ongeluk het scherm met mijn handpalm zou aanraken. Niet zo'n groot probleem bij het noteren van een snelle notitie, maar het kan vervelend worden als je iets van lengte probeert op te schrijven.

Image
Image

Prestaties: geen problemen met de Snapdragon 665

De Moto G Stylus is verpakt in een Snapdragon 665-processor, 4 GB RAM en 128 GB aan opslag aan boord. Ik heb eerder andere handsets met deze processor gebruikt, waaronder de Moto G Power, en ik vond het een behoorlijk goede optie voor telefoons in deze prijsklasse.

Om de Moto G Stylus te testen, begon ik met het uitvoeren van de Work 2.0-benchmark van PCMark. Dit is een productiviteitsbenchmark die test hoe goed een apparaat taken afhandelt zoals surfen op het web, tekstverwerking en beeldbewerking, of het soort taken waarvoor mensen hun telefoon waarschijnlijk dagelijks nodig hebben.

De Moto G Stylus scoorde een respectabele 6.878 overall in de Work 2.0-benchmark, wat precies in lijn is met de score die ik zag van de Moto G Power. Individuele scores omvatten 6, 707 voor surfen op het web, 7176 voor schrijven en een enorme 11, 219 voor schrijven. Deze cijfers zijn allemaal lager dan je zult zien bij duurdere hardware, maar ze zijn allemaal indicatief voor een apparaat dat je bij normaal gebruik waarschijnlijk niet veel hoofdpijn zal bezorgen.

Volgens de cijfers werkte de Moto G Stylus redelijk goed tijdens mijn tijd ermee. Ik heb nooit enige vertraging of vertraging opgemerkt, apps zijn altijd snel gestart en geladen en ik kon probleemloos multitasken. Video werd naadloos gestreamd via apps zoals YouTube en HBO Max, en Chrome sloeg nooit een beat over, zelfs niet wanneer hij werd opgezadeld met een onredelijk aantal open webpagina's.

De stylus werkt goed genoeg als schrijfhulpmiddel, maar het is niet iets dat ik zou willen gebruiken voor iets anders dan snelle notities.

Naast de basisproductiviteit heb ik ook GFXBench gedownload en enkele gaming-benchmarks uitgevoerd. Eerst deed ik Car Chase. Dit is een 3D-benchmark die bedoeld is om een game te simuleren met geavanceerde shaders en andere resource-intensieve functies. De Moto G Stylus struikelde hier een beetje en haalde slechts 6,7 fps. Dat komt precies overeen met de score die ik van de Moto G Power zag, en zou hoe dan ook niet erg verrassend zijn geweest. Als je op zoek bent naar een high-end gaming-telefoon, dan is dit het echt niet.

Vervolgens heb ik de T-Rex-benchmark uitgevoerd. Dit is ook een 3D-benchmark die bedoeld is om een spel te simuleren, maar het is meer vergevingsgezind in termen van vereisten. De Moto G Stylus behaalde hier een veel beter resultaat van 33 fps, wat perfect speelbaar zou zijn als dit een echte game was en geen benchmark.

Met dat in gedachten heb ik Asph alt 9 gedownload en een paar races gereden. Asph alt 9 is een 3D-racegame, maar het is redelijk goed geoptimaliseerd. Het zag er geweldig uit op het 6,4-inch IPS-scherm en het werkte zonder problemen. Ik heb geen framedrops, stotteren of andere problemen opgemerkt.

Connectiviteit: verrassend goede snelheden op mobiele en draadloze verbindingen

De Moto G Stylus ondersteunt verschillende LTE-banden, afhankelijk van de versie die je kiest en de provider die je gebruikt, naast Bluetooth 5.0 en dual-band 802.11ac wifi. Het heeft geen NFC, wat een beetje een teleurstelling is als je bedenkt hoe bekwaam de telefoon op de meeste andere gebieden is.

Om de mobiele connectiviteit op de Moto G Stylus te testen, gebruikte ik een Google Fi-simkaart die was aangesloten op T-Mobile-torens. De resultaten waren indrukwekkend, hoewel een beetje minder indrukwekkend dan de cijfers die ik zag van de Moto G Power. De snelste downloadsnelheid die ik zag van de Moto G Stylus was 19,7 Mbps, vergeleken met 27,2 Mbps van de Moto G Power. Ter vergelijking: mijn Pixel 3 beheerde slechts 15 Mbps down op dezelfde locatie waar ik die snelheden van de Moto-telefoons heb gemeten.

De Moto G Stylus bood een uniform goede ontvangst en connectiviteit tijdens mijn tijd met de telefoon, en leverde consequent dezelfde of betere resultaten op dan ik gewend ben met de Pixel 3 op dezelfde service.

Image
Image

Bij verbinding met wifi waren de resultaten voor het grootste deel even indrukwekkend. Voor die tests heb ik een Gigabit-verbinding van Mediacom gebruikt die op dat moment net geen 1 Gbps op de router gemeten had, samen met een Eero mesh wifi-systeem. Wanneer gemeten in de nabijheid van de router, slaagde de Moto G Stylus erin om 280 Mbps naar beneden en 65 Mbps omhoog te halen. Tegelijkertijd bereikte mijn Pixel 3 op dezelfde locatie 320 Mbps down, terwijl de Moto G Power een downloadsnelheid van 288 Mbps behaalde.

Vervolgens verplaatste ik de Moto G Stylus ongeveer 10 meter van de router met matige obstakels, en de snelheid daalde tot 156 Mbps. Op een afstand van ongeveer 50 voet zakte dat naar 120 Mbps. Ten slotte nam ik de telefoon mee naar mijn garage, ongeveer 30 meter van de router of een baken, en de snelheid daalde tot 38 Mbps. Dat is nogal een daling, maar nog steeds meer dan snel genoeg om video te streamen, wifi-gesprekken te voeren en zo ongeveer alles te doen wat je maar wilt.

Geluidskwaliteit: fantastische prestaties van stereo Dolby-luidsprekers

De Moto G Stylus is voorzien van stereo Dolby-luidsprekers die absoluut fantastisch klinken. Op vol volume is de telefoon luid genoeg om een enorme kamer te vullen, en met zeer weinig merkbare vervorming. Op half volume vulde het mijn kantoor comfortabel en met een kwaliteit die hoger is dan veel slimme luidsprekers die ik heb gebruikt, laat staan telefoons. Ik wist al min of meer wat ik kon verwachten nadat ik werd weggeblazen door de luidsprekers in de Moto G Power, maar dit is nog steeds een enorme kracht in een telefoon die op veel gebieden al boven zijn gewichtsklasse uitsteekt.

Naast de geweldige Dolby-luidsprekers heeft de Moto G Stylus ook een 3,5 mm audio-aansluiting. Dus als je vrienden of collega's de deuntjes niet waarderen die je uit deze geweldige luidsprekers wilt laten blazen, is het overschakelen naar een koptelefoon letterlijk een kwestie van inpluggen en blijven spelen.

Camera-/videokwaliteit: geweldige opnamen van de 48MP-camera aan de achterzijde

Waar de Moto G Power redelijk acceptabele opnamen maakt met zijn hoofdcamera, schiet de Moto G Stylus om te doden.

Naast de stylus is de camera de grootste verbetering in de Moto G Stylus in vergelijking met de andere twee telefoons in de lijn. Waar die telefoons een 16MP hoofdsensor hebben, heeft de Moto G Stylus een 48MP camera aan de achterzijde. De achterste camera-array bevat ook een 2 MP macrocamera en een 16 MP groothoekactiecamera. De camera aan de voorzijde heeft ook een 16MP-sensor.

Waar de Moto G Power redelijk acceptabele opnamen maakt met zijn hoofdcamera, schiet de Moto G Stylus om te doden. Bij goede belichting waren de foto's die met de hoofdcamera waren gemaakt, uniform helder en kleurrijk met veel detail. Ik merkte veel gevallen op waarin opnamen gemaakt door de Moto G Power moeite hadden met nauw gegroepeerde variaties van dezelfde tint, in plaats daarvan werden ze op dezelfde manier weergegeven, en dat heb ik niet gekregen van de Moto G Stylus.

De hoofdcamera doet het ook redelijk goed bij weinig en slechte lichtomstandigheden, met een merkbaar verlies aan detail. Er is duidelijk wat ruiscorrectie aan het werk, maar de meeste foto's die ik onder die omstandigheden heb gemaakt, zijn redelijk goed gelukt. Ik was niet zo onder de indruk van de macrolens, maar hij werkt goed genoeg voor een camera in deze prijsklasse.

De camera aan de voorzijde levert geweldige resultaten bij de juiste lichtomstandigheden, met heldere kleuren en redelijk scherpe details. Veel daarvan gaat echter verloren bij het vertalen bij weinig licht, dus je moet ervoor zorgen dat je lichtsituatie op orde is als je van plan bent deze telefoon te gebruiken voor videogesprekken.

Image
Image

Batterij: Lange batterijduur, maar hij laadt langzaam op

De batterij is het grootste verschil tussen de Moto G Stylus en de goedkopere Moto G Power, maar het is niet zo'n groot verschil als je zou verwachten. In plaats van een batterij van 5.000 mAh krijg je een batterij van 4.000 mAh. Dat is significant genoeg, maar 4.000 mAh is op zich al behoorlijk substantieel.

Terwijl ik de Moto G Stylus normaal gebruikte voor bellen, sms'en, surfen op het web en wat videostreaming, kon ik ongeveer twee en een halve dag tussen het opladen door. Je krijgt misschien minder dan dat, of aanzienlijk meer, op basis van je eigen gebruik, maar over het algemeen was ik behoorlijk onder de indruk.

Om een beter idee te krijgen van waartoe de Moto G Stylus echt in staat is, heb ik hem volledig opgeladen, verbonden met wifi, de helderheid op vol gezet en non-stop YouTube gestreamd tot hij doodging. Het duurde ruim 13 uur, wat in lijn is met wat ik uit de Moto G Power zag toen ik de verschillende batterijcapaciteiten in overweging nam. De Moto G Power gaat een paar uur langer mee, maar de Moto G Stylus is zeker niet traag op dit gebied.

Software: Android 10 met enkele extra functies

De Moto G Stylus wordt geleverd met Android 10 dat is aangepast met de aangepaste gebruikersinterface van Motorola en een paar extra's. In tegenstelling tot sommige aangepaste Android-installaties, is de smaak van Motorola volledig pijnloos. De meeste dingen worden ofwel helemaal met rust gelaten of aangepast op manieren die er niet toe doen of een beetje extra bruikbaarheid bieden. Het werkt goed en ik had er geen echte problemen mee.

Het grootste dat Motorola hier op tafel brengt, is wat ze Moto Actions noemen. Met deze toevoeging kun je gebaren en specifieke bewegingen van de hele telefoon gebruiken om verschillende effecten te bereiken. Als u bijvoorbeeld met de telefoon hakt als een bijl, wordt de camera geopend en kunt u ook over het scherm vegen om het te verkleinen voor bediening met één hand.

Image
Image

Motorola voegt ook Moto Gametime toe, die verschijnt wanneer de telefoon detecteert dat je een game hebt gestart. Dit biedt een klein menu aan de zijkant van het scherm waar je toegang hebt tot handige instellingen en opties die waarschijnlijk handig zijn tijdens het gamen.

Ik ben een grote fan van stock-Android, maar Motorola krijgt veel goed met hun kleine aanpassingen en toevoegingen.

Bottom Line

Met een adviesprijs van $300 biedt de Moto G Stylus veel waarde en steekt hij gunstig af bij de meeste concurrenten. Het grootste probleem is dat Motorola ons een goedkopere optie heeft gegeven die het meeste doet van wat deze kan doen, wat de prijs van de Moto G Stylus in een heel ander licht plaatst. Hoewel het een goede prijs is voor een telefoon met deze specificaties en een ingebouwde stylus, is het moeilijk te verkopen als je niet helemaal verliefd bent op die specifieke functie.

Motorola G Stylus vs. Motorola G Power

Ik heb dit al een paar keer aangeroerd, maar de Moto G Power is waarschijnlijk de belangrijkste concurrent waar de Moto G Stylus mee te maken heeft. Ik zou deze telefoon kunnen vergelijken met een andere stylustelefoon, maar de vergelijking met de Moto G Power is belangrijker vanwege de hoeveelheid hardware die ze delen.

Met een adviesprijs van $ 250 biedt de Moto G Power bijna alles wat je krijgt van de Moto G Stylus, heeft een grotere batterij en kost $ 50 minder. Je verliest wat interne opslag en de hoofdcamera is niet zo goed, maar de Moto G Power is nog steeds de betere deal voor de meeste mensen. De enige uitzondering is als het ontbreken van een stylus een dealbreaker voor je is, in welk geval de Moto G Stylus hier toch de overwinning pakt.

Het lijkt erg op zowel de Moto G Power als de Moto G Fast, maar dit is absoluut mijn favoriet van de drie qua uiterlijk.

Het is vermeldenswaard dat de Moto G Fast technisch ook aan de rand van dit gesprek staat, met een adviesprijs van $ 199.99. Het heeft dezelfde processor als de andere twee, minder RAM, minder opslagruimte, de camera van de Moto G Power en de batterij van de Moto G Stylus. Het heeft ook een witte achterkant en is geband door zilver, in plaats van de volledig zwarte look van de andere twee. Hoewel de prijs aantrekkelijk is, zijn de lagere RAM en opslag reden genoeg om in plaats daarvan voor een Moto G Power of Moto G Stylus te gaan.

Geweldige optie als je een stylus nodig hebt voor deze prijs

De Motorola G Stylus zou er een stuk beter uitzien als hij niet naast de Motorola G Power was gelanceerd. Als je een die-hard fan bent van het hebben van een stylus ingebouwd in je telefoon, dan is de Motorola G Stylus een gemakkelijke aanbeveling. Anders is het een beetje een moeilijke verkoop. Hoewel de Moto G Stylus op zichzelf al een geweldige telefoon is, en de prijs zeker waard, zelfs als een ontgrendeld toestel met volledige adviesprijs, moet je je afvragen of de paar extra functies de hogere prijs waard zijn.

Specs

  • Productnaam Moto G Stylus
  • Product Merk Motorola
  • MOTXT20435
  • Prijs $299,99
  • Releasedatum april 2020
  • Gewicht 6.77 oz.
  • Productafmetingen 6,24 x 2,99 x 0,36 inch.
  • Color Mystic Indigo
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10
  • Weergave 6,4-inch
  • Resolutie 2300 x 1080 (399ppi)
  • processor Qualcomm Snapdragon 665
  • RAM 4GB
  • Opslag 128GB
  • Camera 48MP (hoofdachter), 16MP (actiecamera achter), 16MP (voor)
  • Batterijcapaciteit 4000 mAh
  • Poorten USB-C, 3,55 mm hoofdtelefoonaansluiting, microSD
  • Waterdicht Nee (waterafstotend ontwerp)

Aanbevolen: