Fitbit Versa 3: Ingebouwde GPS- en wellness-apps bieden voldoende motivatie

Inhoudsopgave:

Fitbit Versa 3: Ingebouwde GPS- en wellness-apps bieden voldoende motivatie
Fitbit Versa 3: Ingebouwde GPS- en wellness-apps bieden voldoende motivatie
Anonim

Bottom Line

De Fitbit Versa 3 is een lichtgewicht en comfortabele, op fitness gerichte smartwatch die sommige gebruikers dagelijkse motivatie kan bieden om actief te blijven en verschillende slimme gemakken voor eenvoudige, dagelijkse connectiviteit.

Fitbit Versa 3

Image
Image

De Fitbit Versa 3 is de nieuwste versie van de Versa 2. Deze wearable wordt geleverd met de nieuwste en beste fitness-/wellness- en connectiviteitstools die Fitbit te bieden heeft, die allemaal ook te vinden zijn op de gloednieuwe Fitbit-gevoel. GPS aan boord is een enorm verkoopargument voor shoppers die hun smartphone liever thuis laten terwijl ze aan het trainen zijn.

De verbeterde Pure Pulse-technologie voor het volgen van de hartslag en actieve intensiteitsminuten zou voor sommige gebruikers meer gedetailleerde doelen kunnen bieden. Android-gebruikers kunnen sms'en en oproepen rechtstreeks vanaf het apparaat beantwoorden. Fitbit Pay wordt ondersteund, evenals muziekintegraties met Pandora, Deezer en Spotify. Ten slotte is ondersteuning voor spraakassistenten afkomstig van Amazon Alexa en Google Assistant (aanstaande), waardoor het draagcomfort voor drukke routines wordt vergroot.

Ik gebruikte de Versa 3 ook als mijn favoriete tracker voor hardlopen, wandelen en klokkijken. Over het algemeen was het bijna onmerkbaar om mijn pols, wanneer ik de juiste pasvorm kon krijgen, hoewel ik er niet altijd de gemakkelijkste tijd mee had om ermee om te gaan.

Image
Image

Ontwerp: Strak en slim ogend

De Fitbit Versa 3 lijkt op eerdere versies van het model, maar met zachtere en meer afgeronde randen die bedoeld zijn om de pols beter te omlijnen en snellere responstijden te bieden, aldus Fitbit. Hoewel het standaardmodel dat ik heb getest, werd geleverd met een siliconen infinity-sportband, zijn er verschillende liefhebber horlogebanden beschikbaar, waaronder een band met snelsluiting - als u kiest voor een speciale editie. Dit zou zeker de voorkeur hebben boven de zwarte basisversie die ik heb getest, die er echt uitziet als een sporthorloge in plaats van een "normaal" horloge.

De Versa 3 heeft een aantrekkelijk AMOLED-scherm met drie helderheidsinstellingen. Soms vond ik het scherm buiten moeilijk leesbaar, tenzij het scherm op het helderste niveau was ingesteld. En de verborgen knop was moeilijk om mee te werken. De knop bevindt zich aan de linkerkant van de wijzerplaat en verdwijnt in het apparaat en vereist volledig en direct contact om in te grijpen, vooral wanneer deze in beweging is. Een ander onhandig ontwerpaspect is de schermwekfunctie. De automatische instelling, geactiveerd door het draaien van de pols, was vaak een beetje traag, en het gebruik van de knop/tik-prompt duurde soms ook meerdere keren.

In de loopmodus was het vastleggen van het GPS-signaal meestal direct, maar het viel ook vaak weg.

Deze smartwatch kan vijf verschillende wijzerplaten opslaan, en hoewel ze gemakkelijk te vinden zijn, duurde het downloaden van een nieuwe wijzerplaat, net als alle apps, nogal wat tijd. De SPO2-wijzerplaat is compatibel met de Versa 3, maar je moet betalen voor het Fitbit Premium-app-abonnement om op een zinvolle manier toegang te krijgen tot deze gegevens.

Comfort: lichtgewicht om de hele dag te dragen

Ik vond de Fitbit Versa 3 aangenaam licht van gewicht en gemakkelijk de hele dag te dragen. Er mee slapen was nooit een probleem, en de slaapstand was gemakkelijk aan te zetten voor een ononderbroken slaap. Douchen met het apparaat was ook saai, hoewel ik ontdekte dat de zijknop op de een of andere manier werd ingeschakeld door contact met het water. Ik weet niet zeker wat dit belooft voor zwemtrainingen met dit apparaat, dat het zou moeten aankunnen met zijn waterbestendigheid van 50 meter.

Shoppers die op zoek zijn naar de best passende smartwatches voor vrouwen zullen de standaard kleine band waarderen en de mogelijkheid om deze te verwisselen met de meegeleverde grote band als je extra inkepingen nodig hebt. Hoewel comfortabel om te dragen vanwege de lichte bouw, was het in het begin een beetje lastig om de juiste pasvorm te vinden, vooral nadat ik het horloge kort had verwijderd. Maar toen ik het eenmaal op de juiste plaats had, merkte ik het de hele dag nauwelijks op.

Image
Image

Prestaties: Nauwkeurigheid enigszins twijfelachtig

In echte Fitbit-mode ondersteunt de Fitbit Versa 3 wellness op een grootse manier. Er zijn meer dan 20 verschillende trainingsmodi en verschillende, zoals hardlopen, elliptische oefeningen, zwemmen, fietsen en aerobe trainingen, worden automatisch gedetecteerd.

Ik gebruikte de hardloopmodus het vaakst en bewaarde die activiteit als een snelkoppeling, waardoor het starten van een training snel ging. In de meeste gevallen was het vastleggen van het GPS-signaal onmiddellijk, maar het viel ook vaak weg, hoewel het vrij snel terugkwam. Dit zou de discrepantie kunnen verklaren in vergelijking met de Garmin Venu in de loop van verschillende runs van twee en drie mijl. De Versa 3 bleef maar liefst 30 seconden achter. Hartslag in rust was ook behoorlijk slecht in vergelijking met de Venu - sneller met bijna 8 bpm (slagen per minuut) - en dat is ook de grootste kloof die ik tijdens het hardlopen heb gezien.

Over het algemeen vond ik het, of ik nu een hardloop-, wandel- of krachttraining registreerde, het beste om het display altijd aan te laten staan. Anders was het bijna onmogelijk om het scherm wakker te krijgen wanneer ik het nodig had. De standaard schermtime-out is slechts 8 seconden, die kan worden aangepast. Maar in het belang van het behoud van de levensduur van de batterij, liet ik het zoals het is, ook al bood het geen enorme kans. Vooral tijdens het hardlopen, zelfs met het scherm altijd aan, ging het niet erg soepel om het scherm aan te zetten om trainingen te pauzeren of te hervatten.

Ik heb gemerkt dat het trainingsoverzicht op het apparaat zelf gemakkelijk te volgen en te bekijken is, maar de app biedt waardevollere inzichten, zoals informatie over hartslagzones en actieve minuutzones door cardio- en vetverbranding.

Image
Image

Batterij: gaat zes dagen mee

Net als de Fitbit Sense zou de Fitbit Versa 3 meer dan zes dagen mee moeten gaan op een enkele lading als het scherm niet is ingesteld op ' altijd aan'. Mijn ervaring leverde zes dagen op voordat de batterij kritiek laag was. Dit kan zijn omdat ik ervoor heb gekozen om de Fitbit SPO2-wijzerplaat te downloaden en te gebruiken die de zuurstofverzadiging in het bloed meet. Fitbit zegt dat dit gezicht de behoefte aan opladen kan versnellen. Anders gebruikte ik GPS elke dag ongeveer 30 minuten en streamde ik in totaal slechts 2 uur muziek via Spotify.

Het laadde van kritisch laag naar 100 procent op in ongeveer 1,25 uur, wat in overeenstemming is met de schatting van 1-2 uur door de fabrikant. Een snelle lading bracht het apparaat van 9 procent naar 29 procent, wat overeenkomt met de bewering dat een oplaadbeurt van 12 minuten de batterij een volledige dag zou opleveren.

Software/Belangrijkste kenmerken: Wellness- en gemaksfuncties heersen

De Fitbit Versa 3 draait op het Fitbit OS en profiteert van verschillende upgrades. De nieuwste slimme functies omvatten een ingebouwde luidspreker en microfoon, die Android-gebruikers kunnen gebruiken om te reageren op telefoontjes, samen met het verzenden van antwoorden en emoji's wanneer de telefoon in de buurt is. Helaas kunnen iPhone-gebruikers alleen oproepen beantwoorden of weigeren en meldingen bekijken.

Zowel Android- als iOS-gebruikers kunnen ook profiteren van de gesproken aanwijzingen van Amazon Alexa, wat ik prettig vond, maar beperkt en het beste voor eenvoudige taken zoals het instellen van herinneringen en timers. En aangezien je de Alexa-app zelf moet starten om te gebruiken, is het logisch om deze in de lijst met app-snelkoppelingen te houden. Bovendien moet de Fitbit-app op de achtergrond actief zijn om Alexa te laten werken, dus het is nauwelijks zo eenvoudig als Alexa aanroepen om te profiteren van de beperkte vaardigheden voor deze wearable.

Het laadde van kritisch laag naar 100 procent op in ongeveer 1,25 uur, wat overeenkomt met de schatting van 1-2 uur door de fabrikant.

Voor dit specifieke apparaat is de SPO2-monitoring ook een leuke functie, maar deze genereert alleen gegevens op basis van een nachtrust, en de gedetailleerde statistieken die worden aangeboden met het Fitbit Premium-abonnement worden niet echt gedetailleerder dan het tonen van een trend in de tijd, naar mijn mening.

Helaas ontdekte ik dat er weinig met deze informatie te maken heeft. Het afdrukbare wellnessoverzichtsrapport bevat deze gegevens zelfs niet eens. De andere wellness-inhoud, van meditatie tot recepten tot trainingen, vereist echter allemaal het abonnement, dat het merk lijkt te gebruiken om gebruikers te verleiden zich aan te melden.

Een andere opmerkelijke upgrade voor dit model is de integratie van muziekstreaming, wat een hit is als je een premium-abonnement op Deezer of Pandora hebt voor muziekopslag op het apparaat. Anders is het meer een misser. Zelfs als u een Spotify Premium-gebruiker bent, kunt u op dit moment geen muziek op het apparaat opslaan. Hoewel het enigszins handig was om de Spotify mobiele app vanaf de Versa 3 te bedienen in plaats van naar mijn telefoon te grijpen, was deze functie over het algemeen niet erg stimulerend om te gebruiken, vooral omdat ik tijdens het hardlopen geen muziek op het horloge kon opslaan zonder mijn smartphone.

Image
Image

Prijs: Minder duur dan vergelijkbare modellen

Voor $ 230 is de Fitbit Versa 3 minder duur dan vergelijkbare smartwatches met veel functies. Andere modellen, zoals de Samsung Galaxy Watch Active2, worden geleverd met beschikbare LTE, voor nog meer connectiviteit en stand-alone gemak - en een aanzienlijke prijsstijging.

De Versa 3 is ook ongeveer $ 100 goedkoper dan de Fitbit Sense, die een paar meer wellness-tracking-bloeien biedt, zoals de ECG-app en EDA-reacties. De smartwatch beweert een even nauwkeurige hartslagmonitoring en ingebouwde GPS te bieden en sommige gebruikers zullen nog steeds profiteren van de reeks wellness-gerichte functies zoals herinneringen om te bewegen, voedsel- en watertracking, begeleide ademhaling en alle slimme functies die de duurdere Sense heeft ook.

Fitbit Versa 3 vs. Samsung Galaxy Watch Active2

De Samsung Galaxy Watch Active2 is een goede vergelijking met de Fitbit Versa 3. Als u kiest voor GPS en mobiele connectiviteit, kost het ongeveer $ 380 en meer, maar u krijgt ook een hele reeks extra slimme functies die de Versa 3 overtreffen. U kunt telefoongesprekken voeren via Wi-Fi, uw camera bedienen, controleren sociale feeds en luister naar muziek terwijl je rent zonder je telefoon in je zak.

In echte Fitbit-mode ondersteunt de Fitbit Versa 3 wellness op een grootse manier.

De Active2 heeft dezelfde waterbestendigheidsclassificatie als de Versa 3, maar is ook robuust van militaire kwaliteit. De ronde wijzerplaat en het grotere display zijn mogelijk ook aantrekkelijker voor fans van traditionele horloges die een accessoire willen dat beter overgaat van werk naar training. Er zijn ook twee knoppen voor eenvoudigere interactie.

De Versa 3 heeft de overhand als het gaat om de levensduur van de batterij. Met de Active2 kom je de dag door, maar niet tot (of mogelijk meer dan) zes dagen zoals de Versa 3. Aan de andere kant kan de Active2 worden opgeladen met powershare met compatibele Samsung-smartphones, wat een gemak is dat de Versa 3 niet heeft 't bieden.

Een effectieve fitness-smartwatch die sommige gebruikers zou kunnen dwingen in beweging te blijven

De Fitbit Versa 3 is een lichtgewicht wearable die een aantrekkelijke mix van fitness- en wellness-trackingtools en verbonden functies biedt. Nieuwe GPS op het apparaat, verbeterde hartslagmonitoring, muziekbediening en de bijbehorende app kunnen sommige gebruikers een gemakkelijke diepe duik in wellnesstrends bieden, samen met wenselijke aanpassingskracht. Wie op zoek is naar extra motivatie om actief te blijven, kan die vinden in deze comfortabele en capabele wearable.

Specs

  • Productnaam Versa 3
  • Productmerk Fitbit
  • MPN FB511BKBK
  • Prijs $229.95
  • Releasedatum augustus 2020
  • Gewicht 0.7 oz.
  • Productafmetingen 1,59 x 1,59 x 0,49 inch.
  • Kleur Zwart/Zwart Aluminium, Middernacht/Zacht Goud Aluminium, Olijf/Zacht Goud Aluminium, Roze Klei/Zacht Goud Aluminium, Distel / Zacht Goud Aluminium

Aanbevolen: