APC Back-UPS Pro 1500VA Review: voldoende stroom, stopcontacten en hot-swappable batterijen

Inhoudsopgave:

APC Back-UPS Pro 1500VA Review: voldoende stroom, stopcontacten en hot-swappable batterijen
APC Back-UPS Pro 1500VA Review: voldoende stroom, stopcontacten en hot-swappable batterijen
Anonim

Bottom Line

De APC Back-UPS Pro 1500 neemt veel ruimte in beslag, maar biedt ook genoeg kracht om je apparatuur draaiende te houden als de stroom uitv alt.

APC Back-UPS Pro 1500VA

Image
Image

De APC Back-UPS Pro 1500 is een ononderbroken stroomvoorziening (UPS) in torenstijl die voldoende reservebatterijcapaciteit bevat om de meeste computers te laten werken wanneer de stroom uitv alt. Het heeft niet genoeg sap om je te laten gamen terwijl de stroom uitv alt, maar het kan je in staat stellen om een tijdje door te werken als je stroomverbruik laag is, of om je werk veilig op te slaan en af te sluiten als je werkstation bijzonder veel stroom heeft hongerig.

Ik heb onlangs de oude UPS vervangen die ik had gebruikt om de gaming-installatie die ik ook voor mijn werk gebruik, te stoppen voor een APC Back-UPS Pro 1500. In de loop van een paar weken kon ik testen hoe goed de Back-UPS Pro 1500 kan de dagelijkse werkzaamheden als overspanningsbeveiliging aan en heeft hem ook onderworpen aan gesimuleerde stroomstoringen en volledige stroomuitval om te zien hoe goed hij mijn hoogwaardige apparatuur daadwerkelijk beschermde.

Ontwerp: groot en zwaar met een esthetisch aantrekkelijke look

De APC Back-UPS Pro 1500 heeft een minitowerconfiguratie die eruitziet als een kleinere versie van een desktopcomputer. De afwerking is overwegend matzwart, met een glanzende streep aan de voorkant.

Het algehele ontwerp is redelijk utilitair, met alle stopcontacten aan de achterkant, ventilatieopeningen aan de zijkanten en een display dat handig is geplaatst met een handvol bedieningselementen aan de voorkant, maar het is aantrekkelijk genoeg dat ik het niet zou doen laat het op mijn bureau liggen als ik de kamer had. De meesten zullen deze liever onder het bureau plaatsen in plaats van erop, maar de lange en dunne vormfactor maakt dat ook gemakkelijk.

Het batterijpakket bevindt zich aan de onderkant van de UPS, verborgen achter een schuifpaneel, en het uitbreidingspakket bevindt zich aan de achterkant van het apparaat voor gemakkelijkere toegang.

Image
Image

Initiële installatie: enige kleine installatie is vereist

Deze UPS wordt geleverd met losgekoppelde batterij, dus het correct aansluiten van de batterij is het belangrijkste onderdeel van het installatieproces. APC maakt het vrij eenvoudig, met rode en groene kleurgecodeerde stickers die laten zien of je de batterij correct hebt geïnstalleerd.

Zodra je de batterij hebt uitgetrokken, hebt omgedraaid en opnieuw hebt geïnstalleerd, is de UPS klaar voor gebruik. Het wordt echter niet geleverd met een volledig opgeladen batterij, dus je moet het een tijdje laten opladen voordat je iets aansluit.

Hoewel de Back-UPS Pro 1500 technisch klaar is voor gebruik zodra de batterij volledig is opgeladen, zullen de meeste gebruikers ook de PowerChute Personal Edition-software willen installeren waartoe APC toegang biedt.

Het installeren van PowerChute en het aansluiten van de Back-UPS Pro 1500 op een computer gaat snel en gemakkelijk als je alle instellingen standaard laat staan. Als u zaken wilt wijzigen zoals de gevoeligheid voor het overschakelen naar batterijvermogen, de stroomverbruikdrempel voor uw hoofdstopcontact of andere instellingen, dan duurt het installatieproces langer.

Het installeren van PowerChute en het aansluiten van de Back-UPS Pro 1500 op een computer gaat snel en gemakkelijk als u alle instellingen standaard laat staan.

Bottom Line

De Back-UPS Pro 1500 wordt geleverd met een klein display dat essentiële informatie weergeeft, zoals uw ingangsspanning, batterijstatus en de huidige belasting. Je hebt toegang tot veel meer gedetailleerde informatie via de PowerChute-software, maar ik vond de toevoeging van dit kleine LCD-scherm een leuke touch.

Sockets en poorten: mooie selectie stopcontacten, maar geen USB-oplaadpoorten

Deze UPS heeft 10 stopcontacten, die allemaal zijn voorzien van overspanningsbeveiliging. Vijf van de stopcontacten hebben toegang tot reservebatterijen en vier kunnen worden bediend door een enkel masterapparaat. Van de poorten die door de master kunnen worden bestuurd, heeft er slechts één toegang tot reservebatterijen.

Naast stopcontacten biedt dit apparaat overspanningsbeveiliging voor zowel Ethernet- als kabelverbindingen. Het heeft ook een enkele datapoort die u kunt gebruiken om verbinding te maken met een computer om te profiteren van de PowerChute-software, en een ingang voor een hulpbatterij.

Alle stopcontacten en poorten bevinden zich aan de achterkant van het apparaat en deze UPS heeft geen USB-oplaadpoorten of andere speciale oplaadpoorten. Je krijgt 10 stopcontacten, en dat is alles.

Image
Image

Batterij: veel sap voor veeleisende toepassingen

Dit is een 865W/1500VA UPS, maar die cijfers verwijzen naar hoeveel stroom het apparaat in één keer kan leveren, niet hoeveel stroom de batterij heeft opgeslagen. De batterij zelf is een 216 volt-amp-uur-eenheid die hot-swappable kan worden zonder dat u uw apparatuur hoeft uit te schakelen, en deze eenheid heeft ook de mogelijkheid om een extra 372 volt-ampère-uurbatterij aan te sluiten op een poort op de achterkant van het apparaat.

In mijn kantooropstelling had ik een oude CyberPower UPS gebruikt die oorspronkelijk bedoeld was voor een werkstation met een lager vermogen en niet geschikt was voor de stroombehoeften van mijn installatie. Ik heb dit apparaat op zijn plaats gezet en het kon zowel mijn monitoren als de krachtige voeding van mijn pc aan zonder een enkele klacht.

Omdat ik tijdens mijn tijd met de Back-UPS Pro 1500 geen natuurlijke stroomstoringen of zelfs stroomonderbrekingen heb ervaren, heb ik uiteindelijk een stroomstoring gesimuleerd door de juiste stroomonderbreker om te draaien. Met de UPS op de standaardinstellingen, schakelde hij onmiddellijk over, waardoor mijn computer actief bleef met voldoende tijd om op te slaan en af te sluiten.

Image
Image

Oplaadsnelheid: geen speciale oplaadpoorten

De Back-UPS Pro 1500 heeft geen speciale oplaadpoorten, dus je moet opladers aansluiten op de daarvoor bestemde stopcontacten als je je apparaten wilt opladen. Deze UPS heeft een vermogen van meer dan 800 watt, dus je kunt elk apparaat veilig opladen met dezelfde snelheid die je normaal zou ervaren door dezelfde oplader rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

Wat betreft het opladen van de ingebouwde batterij, merkte ik dat het ongeveer acht uur duurt om de batterij helemaal op te laden. Dat is niet slecht voor een batterij van dit formaat, hoewel hij langer is dan sommige UPS-eenheden die ik heb gebruikt.

Deze UPS heeft een vermogen van meer dan 800 watt, dus je kunt elk apparaat veilig opladen met dezelfde snelheid die je normaal zou ervaren door dezelfde oplader rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

Prijs: aan de dure kant, maar de moeite waard voor sommige functies

Met een adviesprijs van $ 240 is de Back-UPS Pro 1500 geprijsd aan de dure kant van het spectrum. Het is meestal beschikbaar in het bereik van $ 200, wat dichter bij de concurrentie ligt, maar nog steeds vrij duur.

Het belangrijkste kenmerk van de Back-UPS Pro 1500 dat het extra geld waard kan maken, is de optie om een externe batterij toe te voegen. Dat kan de batterijcapaciteit meer dan verdubbelen, wat een enorme hoeveelheid back-upbatterijstroom oplevert voor de relatief lage initiële investering. Al deze functies vormen samen een sterke aanbeveling, hoewel je ergens anders wilt kijken als je absoluut een ingebouwde USB-oplaadaansluiting nodig hebt of als je liever wat geld bespaart door een iets minder competent model te gebruiken.

Als je niet van plan bent de hulpbatterijfunctie te gebruiken, ga dan naar de winkelverkoop. Dit is een geweldige UPS, maar een deel van de glans komt eraf als het op of boven de adviesprijs wordt geprijsd.

Het belangrijkste kenmerk van de Back-UPS Pro 1500 dat het extra geld waard kan maken, is de mogelijkheid om een externe batterij toe te voegen.

APC Back-UPS 1500 versus CyberPower CP1500

Geprijsd op een adviesprijs van $ 250, en meestal beschikbaar voor tussen $ 130 en $ 200, is de CyberPower CP1500 een zeer naaste concurrent van de APC Back-UPS 1500. De door de fabrikant voorgestelde prijzen zijn zeer vergelijkbaar, maar de CyberPower-eenheid is meestal beschikbaar met een aanzienlijke korting.

De CyberPower-eenheid heeft 12 stopcontacten, waarvan zes met batterijvoeding, maar niet de master-socketfunctie die wordt geboden door de APC Back-UPS 1500. Het bevat ook een iets kleurrijker display en twee frontale - gerichte USB-oplaadpunten, inclusief één USB-C-oplader.

De CyperPower UPS heeft ook een uitbreidingspoort aan de achterkant die u kunt gebruiken om een SNPM-kaart te installeren.

De APC-eenheid heeft echter de mogelijkheid om een hulpbatterij te installeren, die de CyberPower UPS niet heeft. Wil je die mogelijkheid in je achterzak hebben, dan ligt de APC-unit voor de hand. Verder heeft de CyperPower UPS veel leuke features en een aantrekkelijke prijs.

Een omvangrijke UPS met een gemakkelijke batterijuitbreiding

De APC Back-UPS 1500 is een geweldige batterijback-up voor middelzware toepassingen, zoals energieverslindende gaming-installaties en grote 4K-tv's. Het heeft veel reservebatterijcapaciteit, genoeg om u lang aan het werk te houden op een werkstation met weinig stroom, en u kunt zelfs extra vermogen toevoegen met de toevoeging van een optionele hulpbatterij.

Specs

  • Productnaam Back-UPS Pro 1500VA
  • Product Merk APC
  • SKU BR1500G
  • Prijs $239,99
  • Garantie 3 jaar
  • Uitgang 1, 500 VA / 865 Watt
  • Outlets 10 (5 pieken, 5 pieken + batterijback-up)
  • Uitlaattype NEMA 5-15R
  • Runtime 13 minuten (halve lading), 3,8 minuten (volledige lading)
  • Koord 6 voet
  • Batterij APCRBC124, hot-swappable
  • Gemiddelde oplaadtijd 8 uur
  • ENERGY STAR ja
  • Golfvorm Getrapte benadering tot sinusgolf
  • Aangesloten apparatuur garantie $150, 000
  • Poorten USB (alleen interface)

Aanbevolen: