Welke iPad-modellen hebben ingebouwde GPS?

Inhoudsopgave:

Welke iPad-modellen hebben ingebouwde GPS?
Welke iPad-modellen hebben ingebouwde GPS?
Anonim

De iPad kan worden gebruikt voor kaarten, navigatie en andere locatiebewuste apps. U hebt echter het juiste model nodig om optimaal te kunnen profiteren van de GPS-functies. Niet alle modellen hebben ingebouwde GPS.

Image
Image

Welke iPad-modellen hebben ingebouwde GPS?

Een ingebouwde GPS-chip is te vinden in Apple's Wi-Fi + Cellular iPad-modellen, die een optie is voor alle beschikbare versies van de tablet. Deze apparaten kosten meer dan de versies met alleen wifi.

Apple heeft nooit gezegd waarom het geen GPS-chip bevat in de modellen met alleen wifi. Het kan zijn dat veel apps die gps gebruiken voor navigatie en andere taken gebruikmaken van gegevens van internet, zelfs als je buiten het bereik van een wifi-signaal bent. Dit betekent dat GPS-apps effectief worden verbroken wanneer ze buiten het wifi-bereik zijn op een iPad met alleen wifi.

Je hoeft niet te betalen voor een data-abonnement om de GPS-chip te laten werken. Als u een Wi-Fi + Cellular-model zonder data-abonnement krijgt, ontvangt u geen nieuwe kaarten, nuttige punten en andere gerelateerde gegevens wanneer u zich buiten het Wi-Fi-bereik bevindt.

Bottom Line

Het probleem enigszins verwarrend is dat een iPad met alleen wifi je locatie onder veel omstandigheden vrij nauwkeurig kan bepalen. Zolang het een paar wifi-signalen kan opvangen, kan het wifi-positionering gebruiken, die gebaseerd is op een database met bekende wifi-hotspots, om te bepalen waar je je bevindt.

Beste ingebouwde en downloadbare apps voor GPS en navigatie

De iPad wordt geleverd met een Kaarten-app waarmee je kunt zoeken naar adressen, interessante plaatsen en meer. Nadat je een locatie hebt gevonden, kun je stapsgewijze routebeschrijvingen en re altime verkeersinformatie krijgen.

Verschillende andere belangrijke apps die bij de iPad worden geleverd, maken goed gebruik van GPS en locatiemogelijkheden.iPhoto voorziet uw foto's en video's automatisch van geotags (u kunt deze functie uitschakelen) om u te helpen bij het ordenen en vinden van foto's op locatie. Met de app Herinneringen kun je geofencen en herinneringen instellen op locatie.

TeleNav, MotionX, TomTom en Waze bieden hoogwaardige turn-by-turn navigatie-apps voor de iPad. Met zijn grote Retina-display met hoge resolutie is de iPad populair bij piloten en watersporters. Piloten gebruiken apps voor kaarten, weer en luchthaveninformatie. Zeilers kunnen gebruikmaken van een schat aan kaart- en navigatie-apps.

Reizigers waarderen apps zoals The Flight Tracker, een live vluchtstatustracker, Tripit: Travel Planner, Kayak en Yelp voor restaurant- en andere beoordelingen. Liefhebbers van buitenactiviteiten kunnen genieten van apps zoals Maps 3D PRO Outdoor GPS, dat een genot is om te gebruiken op het touchscreen van de iPad.

Aanbevolen: