Stock Image-sites worden geconfronteerd met beschuldigingen van vooroordelen

Inhoudsopgave:

Stock Image-sites worden geconfronteerd met beschuldigingen van vooroordelen
Stock Image-sites worden geconfronteerd met beschuldigingen van vooroordelen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Online stockfoto's kunnen racistische stereotypen van minderheden laten zien, zeggen waarnemers.
  • Een Lifewire-overzicht van gevonden afbeeldingen van karikaturen van joden.
  • Vorig jaar werd de presidentiële campagne van Pete Buttigieg bekritiseerd vanwege het gebruik van een stockfoto van een Keniaanse vrouw op een campagnepagina.
Image
Image

Sommige online stockfoto's van vrouwen en minderheden worden steeds kritischer bekeken door critici die zeggen dat ze racistische en vrouwenhatende stereotypen in stand kunnen houden.

Stockbeeldsites zijn beschuldigd van ondervertegenwoordiging van minderheden en gemarginaliseerde groepen. De foto's die van deze sites zijn gedownload, hebben sommige politici in de problemen gebracht omdat ze de verkeerde etniciteit in campagnes gebruikten. En in sommige geïsoleerde gevallen lijken de afbeeldingen de mensen die ze willen vertegenwoordigen te vernederen.

"Er is een impliciete vooringenomenheid in stockfoto's, vooral vanwege de manier waarop de afbeeldingen zijn getagd en gecategoriseerd", zei Minal Bopaiah, oprichter en hoofdadviseur van Brevity & Wit, een ontwerpbureau dat zich richt op diversiteit, in een e-mail interview. "Als u bijvoorbeeld zoekt naar 'aantrekkelijke vrouw', geven de meeste databases met stockfoto's resultaten weer die overwegend blank zijn en dezelfde lichaamsgrootte en vorm hebben. Er zijn maar heel weinig gekleurde vrouwen die verschijnen, en bijna nooit afbeeldingen van vrouwen met elke zichtbare handicap."

Antisemitische afbeeldingen?

Een snelle zoektocht naar sites met stockfoto's vond illustraties die bevooroordeeld lijken. Een recensie van Getty Images door Lifewire vond enkele foto's die antisemitische stereotypen lijken te versterken. Een afbeelding toont bijvoorbeeld een man met lange neus met duivelsvleugels die een munt vasthoudt. De afbeelding is gelabeld "Een deal sluiten met de duivel, een gehoornde rode demon die vliegt en een Bitcoin-cryptocurrency aan een man laat zien."

Lifewire heeft de Anti Defamation League (ADL), een anti-bias organisatie, gevraagd om deze beelden te beoordelen.

"Het personage dat op deze afbeelding wordt afgebeeld, met zijn stereotiepe grote neus, donkere kleding en verlangen naar geld, kan antisemitische tropen bij kijkers oproepen, zei een ADL-woordvoerder in een e-mailinterview. "Er zijn meer dan een tientallen andere afbeeldingen in deze serie waarin dit personage zich in situaties bevindt die soortgelijke anti-joodse stereotypen oproepen. We weten niet of de kunstenaar van plan was deze antisemitische implicaties op te nemen of dat dit slechts een ongelukkig toeval is."

Image
Image

De ADL-woordvoerder zei dat de organisatie geen informatie had dat het probleem van antisemitische afbeeldingen op stockfotosites wijdverbreid is, maar voegde eraan toe: "we zijn ons ervan bewust dat verschillende stockwebsites soms aanstootgevende afbeeldingen bevatten, sommige waarvan antisemitische stereotypen, in hun inventarissen."

Anne Flanagan, Senior Director en Head of External Communications voor Getty Images zei in een e-mailinterview dat het bedrijf "de inhoud beoordeelt om er zeker van te zijn dat de afgebeelde afbeeldingen voldoen" aan het bestaande inhoudsbeleid. Ze voegde eraan toe dat "Getty Images regelmatig inhoud beoordeelt om ervoor te zorgen dat deze niet alleen voldoet aan de wettelijke, maar ook aan de maatschappelijke verantwoordelijkheden, en we hebben strikte beleidsregels en normen om onze bijdragers te regelen bij het indienen van inhoud en onze inhoudinspecteurs in de beoordeling en goedkeuring van inhoud die is ingediend voor opname op de site."

Aandelenpolitiek

Er zijn problemen ontstaan met betrekking tot politiek en stockfoto's rond de groeiende raciale spanningen in de Amerikaanse politiek. Vorig jaar werd de presidentiële campagne van Pete Buttigieg bekritiseerd vanwege het gebruik van een stockfoto van een Keniaanse vrouw op een campagnewebpagina waarin zijn plan werd gepromoot om raciale ongelijkheid aan te pakken. Rep. Ilhan Omar, D-Minn., twitterde dat het gebruik van de Keniaanse afbeelding "niet oké of noodzakelijk" was.

Bedrijven en sommige publieke figuren zijn bekritiseerd voor het gebruik van stockfoto's rond de recente Black Lives Matter-protesten. De quarterback van New Orleans Saints, Drew Brees, werd bijvoorbeeld bekritiseerd voor het gebruik van een zes jaar oude 'handdruk tegen racisme' stock afbeelding. Het was onderdeel van een publieke verontschuldiging voor het zeggen dat hij "nooit zal instemmen met iemand die de vlag van de Verenigde Staten van Amerika niet respecteert".

Het vooroordeel bij stockfoto's komt veel voor bij veel grote datasets, zeggen experts.

"Fotografen uploaden afbeeldingen die onbewust sociale stereotypen kunnen versterken", zei Mikaela Pisani, Chief Data Scientist van AI-bedrijf Rootstrap en hoofd van de Machine Learning Practice Area van het bedrijf, in een e-mailinterview. "Omdat gebruikers keer op keer dezelfde foto's kiezen, worden de aanbevelingsalgoritmen scheefgetrokken in de richting van een sociale vooringenomenheid door 'populaire' afbeeldingen aan de oppervlakte te brengen."

Image
Image

Standaardzoekopdrachten kunnen impliciete vooroordelen bevatten, zeggen experts.

"Een zoekopdracht naar 'man' of 'vrouw' op iStock heeft bijvoorbeeld een opvallend gebrek aan Aziatische en Zuid-Aziatische mensen", zei Pisani. "Naast raciale stereotypen moeten ook andere vooroordelen, zoals leeftijd, en hun impact op de samenleving, zoals weergegeven door het gebruik van stockfoto's, in overweging worden genomen.

Racisme kan ook subtiel zijn in sommige stockfoto's, zeggen waarnemers. Bopaiah ha alt het voorbeeld aan van "Blanken centreren in een 'multicultureel' beeld en mensen van kleur aan de rand van het kader plaatsen, en er niet in slagen om mensen van kleur te betrekken bij kwesties die andere gemarginaliseerde groepen betreffen. Er is een gebrek aan beelden van mensen van kleur met een handicap, wat betekent dat de behoeften van mensen van kleur met een handicap vaak worden genegeerd of gewist."

Omgaan met het probleem

Onderwijs is de sleutel tot het bestrijden van het probleem, zeggen experts. "Stockbeeldbedrijven moeten hun redacteuren opleiden, zodat ze beter zijn toegerust om racistische en antisemitische stereotypen en afbeeldingen te identificeren en te markeren", aldus de ADL-woordvoerder."Impliciete vooringenomenheid en andere anti-vooringenomenheidstrainingen voor hun personeel kunnen helpen voorkomen dat mogelijk aanstootgevende afbeeldingen in hun catalogi terechtkomen."

Stockfotografiesites hebben geprobeerd om vooroordelen aan te pakken door diversiteit aan te moedigen. Bijvoorbeeld Getty's ShowUs-collectie van beelden van doelbewust diverse vrouwen, die niet voldoen aan de 'Instagram-standaard' van vrouwenlichamen. "Het is een stap in de goede richting, die ervoor zorgt dat gebruikers minder stappen hoeven te nemen om toegang te krijgen tot een breed scala aan afbeeldingen die niet voldoen aan stereotypen," zei Pisani.

Bedrijven moeten het gebruik van stockfoto's vermijden die raciale spanningen verergeren, zoals afbeeldingen die politiegeweld laten zien, zei Wendy Melillo, een universitair hoofddocent journalistiek aan de School of Communication aan de American University, in een e-mailinterview.

"Vanuit een strategisch communicatieperspectief moeten bedrijfsfunctionarissen die verantwoordelijk zijn voor berichten zich afvragen 'waarom kies ik deze stockfoto en wat probeer ik te zeggen?'," zei Melillo."Als deze functionarissen de foto gebruiken als een manier om een beeld te projecteren dat hun bedrijf solidair is met racisme, kunnen ze beter hun mond houden. Zo'n strategie is niet authentiek en zal alleen maar kritiek oproepen in plaats van respect."

In dit beladen verkiezingsjaar lijken de VS meer verdeeld dan ooit. Stockfoto's kunnen een klein maar altijd aanwezig onderdeel van het probleem zijn, omdat ze stereotypen en vooroordelen versterken.

Aanbevolen: