Waarom elke computer moet worden geleverd met een dubbele USB-C-oplader

Inhoudsopgave:

Waarom elke computer moet worden geleverd met een dubbele USB-C-oplader
Waarom elke computer moet worden geleverd met een dubbele USB-C-oplader
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De M2 MacBook Air wordt geleverd met een USB-C-oplader met twee poorten.
  • Alle laptops zouden een reservepoort op hun opladers moeten hebben.
  • GaN-technologie betekent dat opladers kleiner en koeler kunnen zijn dan ooit.
Image
Image

Apple's nieuwste M2 MacBook Air wordt geleverd met een leuke verrassing in de doos: een twee-poorts 35-Watt USB-C-oplader die, zodra je erover nadenkt, bij elke laptop zou moeten worden geleverd.

Nu USB-C een de-facto oplaadstandaard is, is het logisch dat Apple een reserveonderdeel op zijn nieuwe MacBook Air power-steen levert. Apple heeft de afgelopen jaren ook geëxperimenteerd met het toevoegen van andere poorten aan zijn opladers, zoals de Ethernet-poort op de iMac-oplader. Met het EU-mandaat dat alle telefoons en telefoonachtige gadgets in de nabije toekomst USB-C voor stroom moeten gebruiken, zal USB-C alleen maar nuttiger worden. Daarom moeten alle opladers met ten minste twee poorten worden geleverd.

"Ja, absoluut alle opladers zouden een reservepoort moeten hebben. Natuurlijk, in dit geval is het de bedoeling dat je je iPhone of iPad ook kunt opladen. Dit is geniaal, aangezien niemand anders dat heeft heeft dit tot nu toe gedaan, voor zover ik weet, "vertelde marketeer en USB-opladerfan Ross Kernez via e-mail aan Lifewire.

Havenautoriteit

Je zou kunnen stellen dat een oplader met twee poorten tegenwoordig minder nuttig is dan in het verleden. Een MacBook kan tenslotte minstens een dag werken zonder in de buurt van een stopcontact te komen, dus je ouderwetse oplader met één poort is gratis om telefoons, Nintendo Switches, camera's, drummachines of iets anders op te laden dat de nu bijna -universele USB-C-standaard. Het is niet zo dat je die extra poort zo vaak nodig hebt als vroeger.

Aan de andere kant, met de op handen zijnde alomtegenwoordigheid van USB-C als oplaadstandaard, zijn meer poorten zeker leuker. Waarschijnlijk heb je je laptopoplader altijd in de buurt, dus nu doet hij ook dienst als oplader met dubbele poort voor al je andere gadgets. En omdat dit PD (Power Delivery)-geclassificeerde poorten zijn, kunnen ze voor bijna alles genoeg sap produceren, hoewel wanneer ze allebei in gebruik zijn, je minder sap uit de tweede poort krijgt.

Image
Image

Voeg daarbij het feit toe dat Apple en andere makers de USB-opladers uit hun telefoonverpakkingen hebben verwijderd - alles wat je bij een nieuwe iPhone krijgt is een USB-C-naar-Lightning-kabel - en het is nog logischer. Waarom twee opladers verzenden als u er één kunt verzenden. Het is nauwelijks iets dat mensen op zichzelf naar een Mac zal doen overstappen, maar Apple-gebruikers raken gewend aan al deze kleine gemakken, waardoor we blijven hangen. Bovendien is het, met slechts twee USB-C-poorten aan de zijkant van de MacBook Air, logisch om een extra te hebben voor alleen opladen.

"Apple loopt hier opnieuw voor op hun spel. Een vrije poort zou handiger zijn en minder gedoe voor gebruikers. Als u uw laptop en uw telefoon tegelijkertijd moet opladen, kunt u dus zonder een andere oplader te hoeven zoeken, "vertelde tech-schrijver Joy Therese Gomez via e-mail aan Lifewire.

GaN-regeling

Waarom zijn opladers ineens zo veel kleiner geworden? Vroeger waren kleine oplaadstenen relatief weinig krachtig. De eigen iPhone-oplader van Apple bijvoorbeeld, haalde slechts vijf watt via de USB-A-poort en was niet veel kleiner dan de USB-C-laptopladers van andere fabrikanten tegenwoordig.

Het antwoord is GaN, waardoor opladers weer cool zijn. GaN-laders gebruiken galliumnitride in plaats van silicium om kritieke componenten te maken, waardoor ze koeler kunnen werken, en dus een stuk kleiner zijn, en mogelijk langer meegaan vanwege het ontbreken van hittemoeheid. GaN-opladers zijn al een betaalbaar, klein alternatief voor grote op silicium gebaseerde stenen.

Een ander voordeel van de krimpende kracht van GaN is dat fabrikanten nu twee opladers in één ruimte kunnen plaatsen. Apple vermeldt GaN niet op de pagina voor de oplader zelf, noch op de productpagina voor de MacBook Air, maar het is een veilige veronderstelling op basis van het feit dat het de bovengenoemde kwaliteiten bevat.

Image
Image

Derde partij

De nieuwe compacte voedingsadapter met dubbele USB-C-poort van 35 W, zoals Apple het noemt, wordt standaard geleverd met de geavanceerdere 10-core GPU, 512 GB SSD MacBook Air ($ 1.499). Als je het wilt met het instapmodel van $ 1.199, is het een add-on van $ 20.

Of je kunt gewoon de Apple-oplader vergeten en een GaN-model van een derde partij kopen. Anker heeft bijvoorbeeld een reeks GaN-laders met meer vermogen, meer poorten en zelfs gemengde poorten om oude en nieuwe gadgets samen van stroom te voorzien.

Dit is een van de grote voordelen van USB-C voor laptops. U hebt niet langer een dure, gepatenteerde oplader voor uw computer nodig. Dankzij USB-C is elke PD-compatibele oplader voldoende, en ze zijn zowel goedkoper als gevarieerder dan de opties van de eerste partij.

Dus, hoewel alle computerladers waarschijnlijk twee poorten zouden moeten hebben, is het ook mogelijk dat je niet eens een oplader voor je MacBook nodig hebt, omdat je misschien al een compatibele oplader hebt liggen. Welkom in de USB-C-toekomst.

Aanbevolen: