Waarom ik niet kan wachten op de PineNote E-Ink Tablet

Inhoudsopgave:

Waarom ik niet kan wachten op de PineNote E-Ink Tablet
Waarom ik niet kan wachten op de PineNote E-Ink Tablet
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Pine64 werkt momenteel aan een e-inkt tablet genaamd PineNote.
  • De PineNote zal debuteren voor $ 399, en early adopters krijgen een magnetische hoes en een EMR-pen om ermee te gebruiken.
  • De PineNote biedt een e-ink-lezerervaring, maar Pine64 wil ook dat het meer is dan alleen een e-reader.
Image
Image

Pine64's aankomende e-inktablet is een beetje prijzig in vergelijking met de concurrentie, maar tot nu toe lijkt het erop dat het elke cent waard kan zijn.

Eerder deze week kondigde Pine64 aan dat het aan een e-ink-lezer werkte, nadat fans er jarenlang om hadden gevraagd. De PineNote, zoals deze de toepasselijke naam heeft gekregen, zal ergens dit jaar verschijnen, en Pine64 zegt dat het een van de krachtigste e-ink-apparaten zou moeten zijn die beschikbaar zijn wanneer het wordt gelanceerd.

De PineNote is ingesteld op $ 399 en is iets duurder dan sommige van de andere e-ink-lezers die u vandaag op de markt kunt vinden. Er is echter iets anders dat de PineNote onderscheidt van Kindle e-ink-lezers en het soortgelijke multifunctionele gebruik.

Als Pine64 zijn belofte kan waarmaken om je te laten schetsen, aantekeningen maken, typen en lezen, dan zou de PineNote het e-ink-apparaat kunnen zijn waarvan ik niet eens wist dat ik het wilde.

Open Boek

Het is de belofte van multitasking die de PineNote zo aantrekkelijk voor mij maakt. Hoewel ik dol ben op lezen, heb ik e-readers nooit echt nuttig gezien, omdat ik liever een fysiek boek in mijn handen heb.

…Het klinkt alsof Pine64 sterk afhankelijk zal zijn van ontwikkelaars om de manier te bepalen waarop PineNote eruitziet en werkt als het gaat om apps en algemene ondersteuning voor software van derden.

Naarmate meer auteurs echter proberen hun boeken in digitaal formaat aan te bieden, wordt het steeds moeilijker om de detailkant van lezen te negeren. op voelt als iets waar ik achter zou kunnen staan.

Hoe diep dat multitasken gaat, v alt natuurlijk nog te bezien. Op basis van wat werd gedeeld in de oorspronkelijke aankondiging, klinkt het alsof Pine64 sterk afhankelijk zal zijn van ontwikkelaars om de manier te bepalen waarop PineNote eruitziet en werkt als het gaat om apps en algemene ondersteuning voor software van derden.

Dit is logisch, aangezien het bedrijf probeert een apparaat te maken dat meer aanspreekt dan alleen diegenen die op zoek zijn naar een duurdere e-reader. En zonder de steun van een grotere digitale boekwinkel zoals Amazon's Kindle, zal het wat meer op moeten vallen om mensen te verleiden om met dat soort geld weg te komen.

De PineNote lijkt een solide set hardware te bieden. Het zal niet alleen het RK3566 quad-code A55 systeem-op-een-chip gebruiken, maar het zal ook beschikken over 4 GB LPDDR4 RAM en een 128 GB eMMC-flashstation.

Image
Image

Het apparaat zal twee microfoons, twee luidsprekers en een 5GHz AC WiFi-antenne bevatten. Al met al zijn de specificaties solide en zouden het een krachtpatser moeten maken in de e-readerwereld. Natuurlijk is hardware niet alles, en de softwarekant zal ook goed moeten profiteren van alles wat het apparaat biedt.

Beloften

Op dit moment hebben we alleen beloften. De software voor de PineNote lijkt nog niet in een uitvoerbare staat te zijn en de ontwikkelaars hebben al gedeeld dat de eerste batch niet wordt geleverd met een van de functies die ik al heb genoemd.

Lukasz Erecinski, de communitymanager voor Pine64, zei echter dat hij een afneembaar toetsenbord voor het apparaat wil zien en ondersteuning voor programma's zoals LibreOffice, een populair gratis alternatief voor Microsoft Office.

We weten al dat Pine64 een magnetische behuizing en een speciale pen plant die kan communiceren met het scherm van het apparaat, dus de basis is er voor meer bijlagen en software-ondersteuning voor het tekenen van apps en dergelijke.

Natuurlijk zal het waarschijnlijk maanden duren voordat de PineNote het prijskaartje waard is, vooral voor gewone consumenten die op zoek zijn naar een krachtigere e-reader.

Toch is het idee van een lezer die als notitieblok of zelfs als laptop kan dienen, buitengewoon aanlokkelijk. Zelfs als het apparaat op dat moment niet wordt gelanceerd, is het bewonderenswaardig en opwindend dat Pine64 de gemeenschap wil laten helpen bij het vormgeven van de toekomst van PineNote.

Voor nu kijk ik ernaar uit om te zien hoe Pine64 en de gemeenschap het idee verbeteren, en ik kan niet wachten om er ergens in de toekomst een op te pikken.

Aanbevolen: