Hoe u uw privacy kunt beschermen wanneer uw laptop wordt gerepareerd

Inhoudsopgave:

Hoe u uw privacy kunt beschermen wanneer uw laptop wordt gerepareerd
Hoe u uw privacy kunt beschermen wanneer uw laptop wordt gerepareerd
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwsberichten beweren dat Hunter Biden per ongeluk persoonlijke informatie heeft gelekt toen hij zijn MacBook binnenbracht voor reparatie.
  • Experts zeggen dat de vermeende ervaring van Biden een les is dat het belangrijk is om uw gegevens veilig te houden.
  • Sterke wachtwoorden, versleutelde harde schijven en ervoor zorgen dat uw software up-to-date is, zijn enkele van de manieren waarop u uzelf kunt beschermen.
Image
Image

Als je laptop naar de winkel gaat om gerepareerd te worden, loop je het risico je privégegevens bloot te geven, zoals de zoon van een hoopvolle president onlangs misschien heeft ontdekt. Maar experts zeggen dat er manieren zijn om jezelf te beschermen.

Een computertechnicus in Delaware beweerde onlangs dat een man die zichzelf identificeerde als Hunter Biden, een beschadigde MacBook Pro naar zijn reparatiewerkplaats bracht. De persoonlijke advocaat van president Trump, Rudolph Giuliani, beweert dat hij bestanden van de laptop heeft die schadelijke informatie bevatten over de zoon van de presidentiële hoopvolle. Laat dit je niet overkomen, waarschuwen waarnemers.

"Het belangrijkste dat laptopgebruikers van dit verhaal kunnen leren, is dat gevoelige persoonlijke informatie gemakkelijk kan worden aangetast", zei Atilla Tomaschek, Digital Privacy Expert bij ProPrivacy, in een e-mailinterview. "Het kan elke keer gebeuren dat een laptop of een ander digitaal bestandsopslagapparaat wordt verloren, gestolen of zelfs wordt overgedragen aan een derde partij als de juiste voorzorgsmaatregelen niet worden genomen om het apparaat en de gegevens die erop zijn opgeslagen te beveiligen."

Gebruik een fatsoenlijk wachtwoord

Om te voorkomen dat je laptop 'gejaagd' wordt, mag je de basis niet over het hoofd zien, zeggen experts. Allereerst moeten laptopgebruikers altijd een sterk inlogwachtwoord instellen. "Dit wachtwoord moet vereist zijn bij het opstarten van het apparaat, het uit de slaapstand halen en om bestandsdownloads of systeemaanpassingen te autoriseren," zei Tomaschek.

Laptopgebruikers moeten ook harde schijven versleutelen. "Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar zowel Mac- als Windows-systemen maken het voor gebruikers ongelooflijk eenvoudig om hun harde schijven met slechts een paar klikken te versleutelen", voegde Tomaschek eraan toe.

Image
Image

Maar sterke wachtwoorden hebben niet veel zin als je ze aan je reparateur overhandigt, zei Chad Jones, CEO van app-ontwikkelingsbedrijf Push Interactions, in een e-mailinterview. "Veel reparatiewerkplaatsen zullen weigeren de reparatie op zich te nemen tenzij u deze informatie aan hen verstrekt", voegde hij eraan toe. "De reden dat de reparatiewerkplaats dit nodig heeft, is dat wanneer de reparatie is uitgevoerd, de reparatietechnicus zich kan aanmelden op de laptop en kan controleren of de laptop goed werkt en [ze] waarschijnlijk ook enkele tests zullen uitvoeren."

Houd uw systeem up-to-date

Het is ook een goed idee voor laptopgebruikers om hun systemen up-to-date te houden om ervoor te zorgen dat de nieuwste beveiligingspatches zijn geïnstalleerd. "Tot slot is het van cruciaal belang voor laptopgebruikers om een back-up van hun gegevens te maken, waar mogelijk op meerdere plaatsen, om ervoor te zorgen dat hun gegevens kunnen worden hersteld als hun apparaat zoekraakt of wordt gestolen", aldus Tomaschek. "Het maken van een back-up van gegevens is ook belangrijk wanneer een persoon zijn laptop voor reparatie naar een technicus brengt."

Zodra je laptop de winkel heeft verlaten, kunnen je gegevens nog steeds gevaar lopen, zeggen experts. Keyloggers, die zowel software als hardware kunnen zijn die op USB-sticks lijken, kunnen zonder uw medeweten in uw apparaten worden geplaatst. "Deze apparaten sturen alle toetsaanslagen naar het e-mailaccount van een aanvaller of een door een aanvaller gecontroleerde server waar informatie wordt verzameld", zei Harman Singh, directeur van cyberbeveiligingsbedrijf Cyphere, in een e-mailinterview.

Voor gebruikers die echt paranoia willen oppompen, overweeg om aanwezig te zijn tijdens het oplossen van problemen, zodat je zelf kunt inloggen en kunt zien wat er wordt gedaan, zei Peter Ayedun, CEO van cyberbeveiligingsbedrijf TruGrid in een e-mail interview."Alles wat minder is dan aanwezig te zijn, kan de privacy van uw gegevens niet garanderen", voegde hij eraan toe.

Er zijn geen garanties in het digitale leven, merkte Emil Sayegh, president en CEO van cloudserviceplatform Ntirety, op in een e-mailinterview. "Zeg of schrijf of doe niets waarvan je niet wilt dat de hele wereld het weet, vooral niet als je een publiek figuur bent", zei hij. "Stel je voor dat er een geheime camera is of in dit geval een harde schijf die al je bewegingen opneemt."

Het is nog steeds onduidelijk of de laptop van Hunter Biden daadwerkelijk het onderwerp was van een datalek. Maar het kan geen kwaad om je gegevens veilig te bewaren, zelfs als je geen connecties hebt met Oekraïne of de presidentiële politiek.

Aanbevolen: