Spotify's nieuwe muziekfunctie kan podcasters beperken

Inhoudsopgave:

Spotify's nieuwe muziekfunctie kan podcasters beperken
Spotify's nieuwe muziekfunctie kan podcasters beperken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwste update voor Spotify's Anchor podcast-service maakt het gemakkelijk om muziek aan je podcast toe te voegen.
  • De functie neemt de zorgen weg rond auteursrechtelijk beschermde muziek, aangezien Spotify het allemaal dekt in hun streaminglicenties.
  • Sommige experts maken zich zorgen dat de functie podcasts zou kunnen beperken die buiten het Spotify-ecosysteem willen groeien.
Image
Image

Hoewel sommigen zich zorgen maken dat de exclusieve muzieklicentiefunctie van Spotify podcasters zal beperken als ze hun shows elders willen distribueren, biedt het een aantal geweldige tools voor podcasters die de kwaliteit van hun show willen verbeteren, zeggen experts.

Anchor heeft zojuist een nieuwe functie gelanceerd waarmee gebruikers populaire muziek (in licentie van Spotify) rechtstreeks in hun podcast kunnen opnemen, waardoor het voor podcasters nog gemakkelijker wordt om audio toe te voegen zonder zich zorgen te hoeven maken over licentierechten. Ondanks de beloften die bij de nieuwe functie horen, zijn sommige experts van mening dat het uiteindelijk de beginnende podcasters die het bereik van hun podcasts willen vergroten, kan beperken.

"Spotify's nieuwe systeem voor het toevoegen van muziek aan podcasts, hoewel het in eerste instantie geweldig klinkt, wordt geleverd met enkele grote handboeien", zei true crime en comedy-podcaster Joel Lounds via e-mail. "Ten eerste moet je podcast een exclusieve Spotify-show zijn. Dit betekent dat de grote meerderheid van de podcast-luisteraars hem nooit zal horen, aangezien meer dan 80% van de podcast-luisteraars een andere app gebruikt."

Geen DMCA's hier

Hoewel Lounds en anderen zich zorgen maken over de manier waarop de nieuwe functie het bereik van een podcast zou kunnen beperken door deze aan Spotify te koppelen, hebben andere podcasters de functie veel helderder benaderd.

Sam Brake Guia, een podcast-host die samenwerkt met het digitale PR-bedrijf Publicize, schreef via e-mail: "Deze nieuwe functie is een geweldige stap voorwaarts voor de creativiteit van podcast-hosts en voegt een ander interactief element toe aan het aanbod van Spotify. podcast-hosts om creatiever te zijn met de muziek die ze gebruiken, omdat het een groot pijnpunt wegneemt voor veel podcast-hosts en -makers (vooral kleinere podcast-hosts), omdat er veel onduidelijkheid bestaat over wat ze wel en niet kunnen gebruiken van externe bronnen."

Licentierechten zijn lange tijd een doorn in het oog geweest voor makers van inhoud, waarbij velen vaak in het vizier komen van waarschuwingen vanwege auteursrechtschendingen onder de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) op websites zoals YouTube, Twitch en andere creatie van inhoud naven. Het is een grote zorg voor veel makers van inhoud, zoals in Twitch's recente beperking van het gebruik van auteursrechtelijk beschermde inhoud in juni en juli 2020, waar veel makers werden getroffen door claims op clips en video's van meerdere jaren geleden.

Door de zorgen rond auteursrechtclaims weg te nemen, proberen Spotify en Anchor het gemakkelijker dan ooit te maken om door het soms lastige veld van auteursrechtbeheer te navigeren. Het is een stap in de goede richting voor makers van inhoud die populaire gelicentieerde muziek in hun podcasts willen hebben.

Verkoop jezelf niet te kort

Natuurlijk moeten podcasters nog steeds rekening houden met andere beperkingen die gepaard gaan met het hebben van dat soort gelicentieerde inhoud naast hun eigen inhoud.

"Veel podcasts verdienen geen geld met hun shows", zei Lounds in onze chat via e-mail. "Maar dit is de zoveelste staking tegen het gebruik van Spotify's podcastmuziekdienst voor podcasters die inkomsten uit hun werk willen kunnen genereren." Alle beginnende podcasters die meer langetermijnprojecten willen maken, zullen waarschijnlijk de nieuwste Spotify-podcastfunctie willen vermijden.

Als het gaat om het maken van een podcast en het opnemen van muziek, komt het allemaal neer op wat podcasters willen doen. Degenen die geld willen verdienen met hun podcast, zullen door extra hoepels springen om auteursrechtvrije muziek en geluidseffecten te vinden. Als ze de resulterende beperkingen echter niet erg vinden, kunnen ze met de nieuwste podcastfunctie van Anchor en Spotify gemakkelijk gelicentieerde muziek gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over al die vervelende licentiekosten.

Aanbevolen: