Fossil's nieuwe smartwatches koppelen maat en prijs

Inhoudsopgave:

Fossil's nieuwe smartwatches koppelen maat en prijs
Fossil's nieuwe smartwatches koppelen maat en prijs
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Fossil's nieuwe Gen 5E-lijn van smartwatches heeft een prijsdaling, maar mist ook enkele gadgets die de concurrentie biedt.
  • De horloges draaien op het Wear-besturingssysteem van Google en kosten $ 249.
  • De Gen 5E-modellen hebben een kleiner ontwerp en een reeks verschillende stijlen die meer op een ouderwets uurwerk lijken dan op sommige smartwatches.
Image
Image

De nieuwste generatie smartwatches van Fossil is bedoeld voor consumenten die een centje bij de neus hebben, die niet per se een onhandig uurwerk om hun pols willen hebben.

De Gen 5E is vergelijkbaar met de Gen 5-serie van vorig jaar, maar tegen een lagere prijs en een nieuw, kleiner formaat van 42 mm. De horloges draaien nog steeds met het Wear OS van Google en kosten nu $ 249, een daling van $ 50 ten opzichte van het vorige model, maar de vraag blijft of het kan concurreren met de Apple Watch of andere horloges in het groeiende smartwatch-veld.

De Gen 5E-horloges bevatten dezelfde functies voor slaapregistratie, batterijbesparing en fitness die deze zomer via een software-update naar de Gen 5 zijn uitgerold. Gebruikers kunnen de Google Assistent activeren of bellen door een Android-telefoon of iPhone te koppelen. De horloges bevatten ook hartslag- en activiteitsregistratie, maar niet de ECG-hartbewaking of bloedzuurstofgezondheidsfuncties die Apple op zijn nieuwste modellen aanprijst.

Het is een gemiddelde smartwatch met een gemiddelde prijs.

"Visueel is het horloge mooi en in tegenstelling tot de meeste smartwatches heeft het de look en feel van een klassiek horloge", zei George Pitchkhadze, een expert op het gebied van consumentenproducten en CMO voor Thrive Cuisine, in een e-mailinterview."Het horloge heeft echter niet de geavanceerde functies die we zien in de beste smartwatches zoals de Galaxy Watch 3 of Apple Watch 5. Er is geen stand-alone GPS-functionaliteit, geen bloeddruk, geen ECG. [En] de luidspreker is zwak."

Een horloge dat er niet uitziet als een smartwatch

De Fossil-lijn is misschien slim, maar ze schreeuwen niet om technologie. En dat is maar goed ook, zeggen sommige waarnemers.

"Veel van mijn klanten zijn op zoek naar de voordelen van slaapregistratie en activiteitsmonitoring, maar willen niet het vierkante gezicht van andere smartwatch-opties", zei Giorgio Cuellar, ontwerper van herenkleding en oprichter van modelabel Giorgio Verdi, in een e-mailgesprek. "Het feit dat deze nu in een kleinere maat verkrijgbaar is, maakt het een elegant alternatief (de tweekleurige 42 mm ziet er stijlvol en ingetogen uit bij een pak)."

Image
Image

Fossil brengt de 5E in verschillende vormen en maten met bijpassende riemen in de doos. Voor gebruikers die dringend behoefte hebben om hun horloges aan te passen aan hun outfits, zijn er opties: zwart siliconen, roségoudkleurig roestvrijstalen gaas, zwart roestvrij staal, tweekleurig roestvrij staal, roségoudkleurig roestvrij staal, bruin leer en blozen siliconen. Het nieuwe formaat van 42 mm heeft kleinere randen om hetzelfde 1,19-inch OLED-scherm te behouden.

Visueel is het horloge mooi en in tegenstelling tot de meeste smartwatches heeft het de look en feel van een klassiek horloge.

Afgezien van zijn strakke uiterlijk, geven sommige waarnemers de nieuwe Gen 5E een solide 'bleh'.

"Het is een gemiddelde smartwatch met een gemiddelde prijs", zei Jeremy Harrison, oprichter van de website Hustle Life, in een e-mailinterview. "De kenmerken vallen niet echt op zoals bij andere merken."

Minder opslag en geen kompas

Samen met de prijsverlaging hebben de Gen 5E-modellen op sommige componenten bezuinigd. In plaats van de nieuwste Wear 4100-processor, blijft de 5E bij een oudere Qualcomm Snapdragon Wear 3100-chip. De opslag is teruggebracht van 8 GB naar 4 GB en het ontbreekt ook aan de hoogtemeter, het kompas en de omgevingslichtsensor. Echter, zoals tegenwoordig standaard is bij smartwatches, bevat de Gen 5E Bluetooth 4.2 LE, NFC en Wi-Fi-connectiviteit.

Aan de positieve kant werkt Google gestaag aan het verbeteren van zijn Wear OS en Fossil voegt zijn eigen softwareverbeteringen toe.

"Net als bij de vorige Gen 5-release heeft Fossil meer toegevoegd aan het standaard smartwatch-besturingssysteem van Google, Wear OS, met een eigen aanvullende software-update om geavanceerde functies te ondersteunen die hun aanbod concurrerender maken met Apple Watch, inclusief verbeterde slaap- en fitness-trackingfuncties, "zei Brett Atwood, een universitair hoofddocent aan de Washington State University die zich richt op nieuwe trends op het gebied van consumenten- en entertainmenttechnologie, in een e-mailinterview.

Het horloge heeft niet de geavanceerde functies die we zien in de beste smartwatches zoals de Galaxy Watch 3 of Apple Watch 5.

In een competitieve markt die varieert van een Fitbit die minder dan $ 70 kost tot een Apple Watch Series 6 voor meer dan $ 800, nemen de Gen 5E-modellen de middenweg.

"Het is moeilijk om de beste pasvorm voor iedereen te vinden", zei Atta Ur Rehman, een digitale contentmarketingmanager bij Gigworker, in een e-mailinterview. "Dit horloge heeft echter het potentieel om zijn plaats te veroveren, vooral onder jonge kopers zoals studenten en Generatie Z."

Aanbevolen: