Meer manieren om te zoeken met de nieuwe Chromecast van Google

Inhoudsopgave:

Meer manieren om te zoeken met de nieuwe Chromecast van Google
Meer manieren om te zoeken met de nieuwe Chromecast van Google
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google's nieuwe Chromecast biedt afstandsbediening en een nieuwe interface voor minder dan $50.
  • De nieuwe Chromecast biedt een betere ervaring dan veel van zijn rivalen, zegt een expert.
  • Gamers moeten tot volgend jaar wachten op Stadia-ondersteuning.
Image
Image

Google's nieuwe Chromecast biedt nieuwe en verbeterde manieren om zowat elk soort entertainment te vinden om je gedachten af te leiden van de eindeloze aanval van onheil die 2020 is.

Deze vernieuwde Chromecast staat ver af van de streamingstick van $ 35 die in 2013 voor het eerst in de winkels verscheen. De nieuwe verversing voegt een bijgewerkte gebruikersinterface toe en gooit er voor de goede orde een afstandsbediening in. Merkbaar ontbreekt echter een manier om toegang te krijgen tot Apple TV-inhoud.

"De toevoeging van Google TV en afstandsbediening aan de nieuwste Chromecast is een game-changer voor snoersnijders", zegt Brett Atwood, universitair hoofddocent aan de Washington State University die zich richt op nieuwe trends op het gebied van consumenten- en entertainmenttechnologie. in een e-mailgesprek. "Voorafgaand aan deze release was er geen dwingende reden voor bestaande eigenaren om te upgraden."

Wat is er nieuw met Chromecast?

De Chromecast is een gestroomlijnd apparaat in de vorm van een hockeypuck dat het minimalistische ontwerp van andere Google-producten deelt. Het wordt aangedreven door een bijbehorende 7,5 watt power brick in plaats van de USB-kabel die bij sommige andere modellen wordt aangeboden. Het prijskaartje van $ 49,95 komt overeen met rivalen zoals Roku's Streaming Stick Plus en Amazon's Fire TV Stick 4K, maar de nieuwe Chromecast verslaat sommige van zijn concurrenten op pure specificaties door 2 GB RAM aan te bieden in plaats van de enkele gigabyte op het apparaat van Amazon.

Image
Image

Ook nieuw in het model van dit jaar is een meegeleverde afstandsbediening. Het heeft een knop die een spraakzoekfunctie activeert die "bijna foutloos is, waardoor het zoeken naar acteurs, films of thema's een makkie wordt", zei Laura Fuentes, operator van Infinity Dish, in een e-mailinterview.

Slick nieuwe interface

Google's nieuwe tv-interface draait op het Android-platform en toont gebruikers alle beschikbare inhoud van verschillende providers naast elkaar. De upgrade maakt de Chromecast "een serieuzere concurrent van Roku, Apple TV en Fire TV", zei Atwood. "Er is ook een kans voor Chromecast om wat marktaandeel te veroveren buiten Fire TV - die enkele opkomende streamingdiensten (zoals HBO Max en Peacock) blijft weglaten, terwijl Amazon zich blijft wapenen bij onderhandelingen over vervoer."

De nieuwe Chromecast biedt een geliktere ervaring dan veel van zijn rivalen, zei Chans Weber, oprichter en CEO van Leap Clixx, in een e-mailinterview, eraan toevoegend dat "elke versie kleiner maar krachtiger is geworden, de verwerkingskracht blijft geweldig, en de applicaties worden snel geladen met bijna geen vertraging."

En voor degenen die hun eigen media willen streamen, past de Chromecast misschien wel, zegt een waarnemer.

"Het belangrijkste voordeel van de nieuwe Chromecast met Google TV is dat je geen externe bron nodig hebt om te streamen", zei Ross Rubin, een technisch analist bij Reticle Research, in een e-mailinterview. "Je kunt gewoon overschakelen naar de Chromecast en door veel videobronnen bladeren. Als je al een Chromecast hebt, maar geen ander streamingapparaat zoals een Roku-speler of Amazon FireTV, is het logischer."

De Chromecast is ook goedkoper dan een Apple TV, die te koop is voor $ 179, merkte Rubin op, en voegde eraan toe: "Roku heeft producten die scherp geprijsd zijn met de Chromecast, maar sommige mensen geven misschien de voorkeur aan het industriële ontwerp en de spraakgestuurde Google Assistent-bediening die de nieuwe Chromecast biedt. Er is ook een nauwe integratie met YouTube TV."

Nog geen Stadia-ondersteuning

Gamers willen misschien ergens anders kijken, aangezien de Chromecast pas ergens in 2021 de eigen Stadia-service van Google ondersteunt.

"Het matige spelaanbod op het tabblad Apps zal niet veel gameliefhebbers overtuigen en de nieuwste Chromecast heeft ook geen ondersteuning voor NVIDIA GeForce Now en Xbox Game Pass", zei Atwood.

Maar voor degenen die niet kunnen wachten op Stadia-ondersteuning, legt Rubin uit dat je nog steeds toegang hebt tot Google Play-games op de Chromecast.

"Je moet een Bluetooth-gamecontroller gebruiken", zei Rubin. "De nieuwe Chromecast ondersteunt officieel de Stadia-service van Google nog niet, maar het is een goede gok dat het zal worden ondersteund voordat we het op andere platforms zien, en het zal misschien nooit op Apple TV verschijnen."

Consumenten die op zoek zijn naar manieren om content naar hun tv te streamen, hebben keuze te over met een overvloed aan apparaten op de markt. Bij de nieuwe Chromecast zullen waarschijnlijk veel mensen zeggen: "Hey Google, geef de popcorn door."

Aanbevolen: