De 7 beste gratis Adobe Photoshop- alternatieven

Inhoudsopgave:

De 7 beste gratis Adobe Photoshop- alternatieven
De 7 beste gratis Adobe Photoshop- alternatieven
Anonim

Voor het eerst uitgebracht, ongeveer drie decennia geleden, is Adobe Photoshop de gouden standaard die de voorkeur heeft van enkele van 's werelds beste visuele kunstenaars. De krachtige tools helpen fotografen om bijna alles te creëren wat de verbeelding oproept.

Photoshop is nu gelicentieerd als onderdeel van de Adobe Creative Crowd-suite van op abonnementen gebaseerde software. Maar in plaats van de maandelijkse kosten te betalen als uw budget beperkt is of uw gebruiksscenario minimaal is, probeer dan een gratis, open-source alternatief.

Voordat u een Photoshop- alternatief downloadt, moet u rekening houden met uw specifieke behoeften. Niet alle gratis Photoshop- alternatieven ondersteunen bijvoorbeeld het standaard PSD-formaat van de Adobe-toepassing. Anderen zullen ondertussen sommige meerlagige Photoshop-bestanden niet kunnen herkennen. Als je een belangrijke Photoshop-functie nodig hebt, zul je het gemakkelijker vinden om je zoeklijst te verfijnen als je filtert op basis van functies.

GIMP

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Voortdurend bijgewerkt met nieuwe functies.
  • Zeer aanpasbaar en uitbreidbaar.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte ondersteuning voor lagen, macro's en aangepaste vormen.

  • Rommelige gebruikersinterface met vervelende zwevende vensters.

Een van de meest uitgebreide Photoshop- alternatieven, GIMP (afkorting van GNU Image Manipulation Program) biedt zo'n groot aantal functies dat zelfs de meest complexe taken kunnen worden uitgevoerd zonder dat uw budget wordt belast. Ze zeggen dat je krijgt waar je voor beta alt, maar in het geval van GIMP klopt dat idioom niet noodzakelijkerwijs waar. Met een zeer actieve ontwikkelaarsgemeenschap die in het verleden heeft geluisterd naar verzoeken en feedback van gebruikers, blijft deze gratis optie vooruitgaan naarmate de rastereditortechnologie zich uitbreidt.

Hoewel niet altijd zo intuïtief als Photoshop in termen van functionaliteit en ontwerp, compenseert GIMP een deel van de waargenomen onhandigheid met verschillende diepgaande tutorials voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers die u helpen de meeste componenten te gebruiken met weinig of geen reeds bestaande kennis van de open-source applicatie. Dat gezegd hebbende, als je alleen op zoek bent naar de basis in een rastergebaseerde grafische editor, dan is GIMP misschien een beetje te veel en kun je profiteren van een van de eenvoudigere alternatieven op onze lijst.

Beschikbaar in bijna twintig talen voor de Linux-, Mac- en Windows-platforms, herkent GIMP bijna alle bestandsindelingen die je zou verwachten van een betaalde editor zoals Photoshop, waaronder ook GIF, JPEG,-p.webp

Vergelijkbaar met Photoshop is er een groot aantal externe plug-ins beschikbaar die de functionaliteit van GIMP verder verbeteren. Download zoals altijd op eigen risico als u te maken heeft met opslagplaatsen die niet van Adobe zijn.

Download voor:

Pixlr

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitgebreide laagondersteuning met meerdere overvloeimodi.
  • Inclusief ingebouwde filters en aanpassingstools.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen integratie van sociale media.
  • Layer masks tool is in het begin omslachtig om te gebruiken.

Pixlr, een browsergebaseerd alternatief voor Photoshop, is eigendom van de bekende softwareontwikkelaar Autodesk en is behoorlijk robuust als het gaat om beschikbare functies en maakt progressieve bewerking en verbetering mogelijk, evenals origineel beeldontwerp.

De web-apps Pixlr Express en Pixlr Editor werken in de meeste moderne browsers zolang je Flash 10 of hoger hebt geïnstalleerd; ze bieden een aanzienlijk aantal geïntegreerde filters samen met beperkte laagondersteuning. Pixlr herkent de belangrijkste grafische bestandsindelingen zoals JPEG, GIF en-p.webp

De webgebaseerde Pixlr heeft zelfs een handige webcamfunctie ingebouwd in het dashboard waarmee je on-the-fly foto's kunt maken en manipuleren.

Naast de browserversie heeft Pixlr ook gratis apps voor zowel Android- als iOS-apparaten waarmee je een aantal bewerkingsfuncties vanaf je smartphone of tablet kunt uitvoeren. De Android-app is zelfs zo populair dat hij op meer dan 50 miljoen apparaten is geïnstalleerd.

Download voor:

Paint. NET

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gestroomlijnde interface is een fluitje van een cent om te navigeren.
  • Handige sneltoetsen.

Wat we niet leuk vinden

  • UI mist een tool voor het beheren van plug-ins.

  • Tekst kan niet worden bewerkt nadat deze is gedeselecteerd.

Een gratis Photoshop- alternatief uitsluitend voor Windows-versies 7 tot en met 10, de Paint. NET-interface doet denken aan de Paint-toepassing van het besturingssysteem; de ingebouwde beeldbewerkingstool voor pc-gebruikers over de hele wereld. De overeenkomsten zijn geen toeval, aangezien het de bedoeling van de oorspronkelijke ontwikkelaar was om MS Paint te vervangen door iets beters.

Dat was lang geleden en Paint. NET is sindsdien met grote sprongen gegroeid tot het punt waarop het in sommige opzichten vergelijkbaar is met de meer geavanceerde bewerkingssoftware op de markt, zowel gratis als betaald. Dit omvat de mogelijkheid om meerdere lagen te gebruiken en te mengen, terwijl een vrij eenvoudige interface behouden blijft die zich leent voor zelfs de meest beginnende gebruiker. Als je vastloopt, zijn de Paint. NET-forums een onschatbare bron voor hulp waar vragen soms binnen enkele minuten worden beantwoord. Koppel dat aan de tutorials op dezelfde website en deze grafische editor voor Windows biedt een gebruiksvriendelijke ervaring.

Hoewel Paint. NET een deel van de geavanceerde functionaliteit van Photoshop of zelfs GIMP niet biedt, kan de functieset worden uitgebreid door het gebruik van externe plug-ins. De toepassing heeft bijvoorbeeld geen ingebouwde ondersteuning voor PSD-bestanden, maar kan Photoshop Documents openen nadat de PSD-plug-in is geïnstalleerd.

Paint. NET, de zelfverklaarde snelste beschikbare afbeeldingseditor, kan in bijna twee dozijn talen worden uitgevoerd en is gratis te gebruiken voor zowel zakelijk als commercieel gebruik zonder beperkingen.

Download voor:

PicMonkey

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt integratie van cloudopslag.
  • U kunt aangepaste collages maken zonder u aan te melden.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen ondersteuning voor lagen.
  • Gratis versie is nogal beperkt.

Een ander platformonafhankelijk, webgebaseerd ontwerp- en bewerkingshulpmiddel met veel te bieden is PicMonkey, dat schijnbaar is ontworpen met de beginnende gebruiker in gedachten, maar ook een schot in de roos is voor diegenen die op zoek zijn naar meer state-of-the -kunst kenmerken. Zolang je een browser met Flash hebt, is PicMonkey toegankelijk op vrijwel elk platform en kun je je creatie helemaal opnieuw beginnen of een bestaand afbeeldingsbestand in minder dan een minuut bewerken.

PicMonkey zal de meer geavanceerde functionaliteit van Photoshop niet vervangen en je zult niet veel geluk hebben met PSD-bestanden, maar het is ideaal om met filters te werken en zelfs collages te maken vanuit je favoriete browser. De gratis versie biedt behoorlijk wat functies, maar je moet wat geld bij elkaar krijgen als je toegang wilt tot enkele van de exclusieve effecten, lettertypen en tools van de app, evenals een advertentievrije ervaring.

De premium-aanpassing van PicMonkey biedt een gratis proefperiode van zeven dagen die kan worden geactiveerd door uw e-mailadres en betalingsgegevens op te geven. Als je de geavanceerde functionaliteit op lange termijn wilt blijven gebruiken, is een maandelijkse vergoeding van $ 7,99 of $ 47,88 voor een jaarlijks lidmaatschap vereist.

Met een vaak bijgewerkte blog met een hele reeks tips en tutorials, zou je binnen de proefperiode van een week moeten kunnen uitzoeken of PicMonkey de juiste optie is om aan je behoeften te voldoen.

Gebruikers van smartphones en tablets willen misschien ook de gratis PicMonkey Photo Editor-app proberen, die beschikbaar is voor zowel Android- als iOS-platforms.

Download voor:

SumoPaint

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldige ondersteuning voor lagen.
  • Betaalbaar pro-pakket.

Wat we niet leuk vinden

Nieuwe bestandsindelingen worden niet geopend.

Een van onze persoonlijke favorieten, de interface van SumoPaint zal er bekend uitzien als je ervaring hebt met Photoshop. De overeenkomsten zijn ook meer dan alleen de huid diep, omdat de gelaagdheidsfunctionaliteit en het vrij brede scala aan bewerkingstools, waaronder verschillende penselen en toverstokjes, het een formidabel alternatief maken.

De gratis versie van SumoPaint werkt in de meeste Flash-compatibele browsers en wordt voornamelijk ondersteund door advertenties op de pagina. Er is ook een Chrome Web App beschikbaar voor Chromebooks en voor gebruikers die de browser van Google gebruiken op andere desktopbesturingssystemen.

Meer ingewikkelde projecten zijn mogelijk niet geschikt voor SumoPaint en de bestandsondersteuning is enigszins beperkt en bevat niet het standaard PSD-formaat van Photoshop. U kunt bestanden openen met traditionele afbeeldingsextensies zoals GIF, JPEG en PNG, terwijl bewerkingen kunnen worden opgeslagen in de SUMO-indeling van de app, evenals in JPEG of PNG.

Als je de gratis versie probeert en denkt dat SumoPaint is wat je zocht, dan wil je Sumo Pro misschien eens proberen. De betaalde versie zorgt voor een advertentievrije ervaring en toegang tot extra functies en tools voor ongeveer $ 4 per maand als je een jaar vooruit beta alt. Sumo Pro biedt ook een downloadbare versie van zijn software die offline kan worden gebruikt, evenals toegang tot een speciaal technisch ondersteuningsteam en cloudopslag.

Download voor:

Krita

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Aanpasbare interface.
  • Brush-tools hebben gedetailleerde previews.

Wat we niet leuk vinden

  • Updates zijn vaak onstabiel.
  • Verbruikt veel CPU-bronnen.

Krita is een interessante bewerkings- en tekentool en is een open source-toepassing waarvan de functies de afgelopen jaren aanzienlijk zijn uitgebreid. Met een handig palet en een schijnbaar eindeloze hoeveelheid penseelaanpassingen die kunnen worden gestabiliseerd om zelfs de meest onvaste hand glad te strijken, ondersteunt dit Photoshop- alternatief de meeste PSD-bestanden en biedt het geavanceerd laagbeheer.

De regelmatig bijgewerkte desktoptoepassing is gratis te downloaden en maakt ook gebruik van OpenGL en stelt u in staat HDR-afbeeldingen te schrijven en te manipuleren - naast vele andere voordelen. Krita is beschikbaar voor Linux, Mac en Windows en heeft een redelijk actief forum met voorbeeldillustraties gemaakt door leden van de gebruikersgemeenschap.

Er is een andere versie van Krita die is geoptimaliseerd voor ultrabooks en andere pc's met touchscreen, genaamd Gemini, beschikbaar op het Steam-platform van Valve.

Download voor:

Adobe Photoshop Express

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geen registratie vereist.
  • Uitstekende witbalansaanpassing met talrijke voorinstellingen.

Wat we niet leuk vinden

  • Vereist een internetverbinding om te gebruiken.
  • Bewerkt alleen JPEG-bestanden.

Hoewel Adobe een vergoeding vraagt voor het gebruik van de belangrijkste Photoshop-software, biedt het bedrijf wel gratis beeldbewerkingstools in de vorm van de Photoshop Express-toepassing. Deze verrassend capabele app is beschikbaar voor Android-, iOS- en Windows-tablets en -telefoons en stelt je in staat om je foto's op een aantal manieren te verbeteren en aan te passen.

Naast het corrigeren van problemen zoals rode ogen met slechts een tik van de vinger, maakt Photoshop Express het ook gemakkelijk om unieke effecten toe te passen en aangepaste kaders en randen op te nemen voordat u uw foto's van binnenuit deelt op sociale media of elders de app zelf.

Aanbevolen: