Lenovo Ideapad 320 Review: mooi en draagbaar, met Lenovo's beroemde toetsenbordontwerp

Inhoudsopgave:

Lenovo Ideapad 320 Review: mooi en draagbaar, met Lenovo's beroemde toetsenbordontwerp
Lenovo Ideapad 320 Review: mooi en draagbaar, met Lenovo's beroemde toetsenbordontwerp
Anonim

Bottom Line

De Lenovo Ideapad 320 is een low-end budgetlaptop die eruitziet en aanvoelt als een veel duurdere machine. Helaas presteert het als de budgetlaptop die het is.

Lenovo 2018 ideapad 320 15.6"

Image
Image

We hebben de Lenovo Ideapad 320 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Lenovo Ideapad 320 is een voordelig geprijsde lijn laptops die er een stuk duurder uitziet dan ze zijn. Het apparaat dat we hebben getest, is de meest betaalbare configuratie, inclusief een Intel Celeron N3350 dual-coreprocessor met slechts 1.10 GHz, een Intel HD Graphics 500-chip, 4 GB RAM en een 15,6-inch scherm.

Deze specificaties zorgen ervoor dat de Ideapad 320 moeite heeft om iets anders uit te voeren dan de meest elementaire taken, maar het ziet er in ieder geval geweldig uit om het te doen.

Image
Image

Ontwerp: Premium looks

De Lenovo Ideapad 320 blaast de concurrentie uit het water op het gebied van stijlvol design. Als je naar deze laptop kijkt, zie je geen budgetapparaat - de slanke unibody-constructie ziet eruit alsof hij op een veel duurdere machine thuishoort. Het is dun, licht en voelt toch stevig in de hand. Veel budgetlaptops voelen aan als goedkoop plastic als je ze aanraakt, maar de Ideapad 320 weet aan die valkuil te ontsnappen.

Het dvd-station bevindt zich aan de rechterkant van de laptop en alle poorten, inclusief de stroomaansluiting, hoofdtelefoonaansluiting, ethernetpoort, twee USB 3.0-poorten en HDMI, bevinden zich aan de andere kant. Voor een desktop vervanger is dat fijn, want je hebt dan maar aan één kant van de machine te maken met kabels.

De slanke unibody-constructie ziet eruit alsof hij thuishoort op een veel duurdere machine.

Het toetsenbord is bijzonder mooi, met een ontwerp in eilandstijl met individuele toetsen die pittig aanvoelen. Het enige grote verschil met eerdere Ideapad-ontwerpen is dat de pijltoetsen omhoog en omlaag zijn verkleind om een volledige rechter shift-toets mogelijk te maken, waardoor sommige gebruikers zich meer op hun gemak voelen bij het typen voor langere tijd.

Het touchpad bevindt zich voor het toetsenbord en heeft een uniform ontwerp, waarbij de linker- en rechterknop in het hoofdgedeelte van de pad zijn verwerkt. Het voelt soepel en responsief aan en ondersteunt multi-touch.

Configuratieproces: eenvoudige installatie met wat bloatware

De Lenovo Ideapad 320 is een Windows 10-laptop en we zijn bij het instellen geen eigenaardigheden of problemen tegengekomen. Ondanks dat we ons een beetje traag voelen vanwege de trage Celeron-processor, duurde het daadwerkelijke installatieproces niet langer dan we hebben ervaren met andere laptops met iets betere specificaties. Van het aansluiten tot het bereiken van de desktop, we hebben het installatieproces getimed op ongeveer 15 minuten.

Zodra het eerste installatieproces is voltooid, is er ook wat bloatware waar de meeste gebruikers mee te maken zullen hebben. De laptop wordt geleverd met een gratis proefversie van McAfee en verschillende apps van Lenovo, die de machine allemaal vertragen tot kruipen wanneer ze worden gestart.

Display: Fatsoenlijk scherm, maar geen full HD

Het scherm is helder en duidelijk genoeg voor een budgetlaptop. De kijkhoeken van boven en onder het scherm zijn niet erg goed, maar de helderheid en kleurweergave blijven acceptabel, zelfs bij behoorlijk extreme horizontale kijkhoeken.

Het belangrijkste nadeel van het Ideapad 320-scherm - en een van de grootste problemen met deze laptop als geheel - is dat het scherm geen Full HD is. De maximale resolutie die het kan weergeven is 1366 x 768. De reden dat Lenovo voor dit scherm koos was om kosten te besparen, maar we zouden graag een 1920 x 1080 scherm zien in een laptop die er net zo mooi uitziet en aanvoelt als deze doet.

Image
Image

Prestaties: Extreem traag in de configuratie die we hebben getest

De Intel Celeron N3350 dual-core processor (die draait op slechts 1,10 GHz) en de Intel HD Graphics 500 GPU houden de Ideapad 320 echt tegen op het gebied van prestaties. Concurrenten in dezelfde basisprijsklasse kunnen bogen op betere processors en grafische chips, en je kunt zelfs de Ideapad 320 vinden die is geconfigureerd met een snellere i3-7100U (draaiend op 2,4 GHz) en een geïntegreerde Intel HD Graphics 620 GPU.

In de configuratie die we hebben getest, is de Ideapad 320 frustrerend traag en heeft hij moeite om iets anders uit te voeren dan de meest elementaire taken. Het openen van zelfs een half dozijn tabbladen in een webbrowser zorgt voor merkbare vertraging en het lijkt alsof apps lang duren om te openen.

We hebben de Ideapad 320 onderworpen aan de PCMark 10-banktest en de scores kwamen exact overeen met onze ervaring. Het behaalde slechts 1.062 punten in de algemene benchmarktest. Ter vergelijking: de Acer Aspire E15 is een naaste concurrent op het gebied van prijs en scoorde meer dan het dubbele van dat op 2.657.

In de configuratie die we hebben getest, is de Ideapad 320 frustrerend traag.

De Ideapad 320 scoorde een acceptabele 2.739 in de categorie Essentials, 1.769 in de productiviteitscategorie en een verschrikkelijke 672 in de categorie voor het maken van digitale inhoud. Dat betekent dat hij perfect geschikt is voor basistaken zoals tekstverwerking en licht surfen op het web, maar intensieve beeld- of videobewerking op deze laptop wordt niet aanbevolen.

We hebben ook enkele gaming-benchmarks van 3DMark uitgevoerd, maar de resultaten zijn nauwelijks het vermelden waard. In de meest vergevingsgezinde benchmark, Cloud Gate, die is ontworpen voor low-end laptops, behaalde het een score van slechts 1, 941 bij 11 FPS. De Acer Aspire E 15 scoorde 6.492 in die benchmark en behaalde een soepele 36 FPS.

We probeerden Streets of Rogue te lanceren, een lichtgewicht retro-indiegame, en ontdekten dat de Ideapad 320 een maximum van 20 FPS kon halen, tot maar liefst 3 FPS op momenten dat er veel actie gebeurde op het scherm. Het voordeel is dat je deze laptop kunt gebruiken om heel eenvoudige games te spelen, maar het is absoluut geen gaming-laptop.

Bottom Line

Je kunt de Ideapad 320 het beste gebruiken voor elementaire productiviteitstaken zoals tekstverwerking, licht surfen op het web en e-mailen. Het uitstekende toetsenbord is geweldig voor lange typsessies, maar de trage processor betekent dat het uitvoeren van alle resource-intensieve applicaties - of zelfs het bewerken van afbeeldingen - een hele klus is.

Audio: voor Dolby Audio geoptimaliseerde luidsprekers klinken geweldig, maar missen bas

De Ideapad 320 heeft dubbele Dolby-geoptimaliseerde luidsprekers die echt goed klinken voor een laptop in deze prijsklasse. Ze zijn behoorlijk luid als je het volume helemaal omhoog zet, en we merkten geen vervorming bij het luisteren naar muziek op YouTube of het spelen van Streets of Rogue.

Het nadeel van de luidsprekers is dat ze zich aan de voorkant van de laptop bevinden en dat ze naar beneden gaan in plaats van omhoog. Dat betekent dat de luidsprekers gemakkelijk kunnen worden gedempt door een tafeloppervlak, uw schoot of wat u ook maar op de laptop zet. De luidsprekerroosters zijn onder een kleine hoek gemonteerd, zodat ze niet helemaal vlak tegen een bureauoppervlak liggen, maar de plaatsing is nog steeds niet ideaal.

Image
Image

Netwerk: goede downloadsnelheden, maar geen 801.11ac draadloos

De draadloze kaart in de Ideapad 320 ondersteunt geen 801.11ac en kan dus geen verbinding maken met 5 GHz-netwerken. Dat is geen probleem als je draadloze modem alleen 2,4 GHz ondersteunt, maar iedereen met een 801.11ac-modem zal die extra snelheid missen.

We hebben de Ideapad 320 getest op Speedtest.net en we ontdekten dat hij downloadsnelheden van 78 Mbps kon halen (vergeleken met 66 Mbps op een Acer Aspire E 15 die tegelijkertijd werd getest). Het ontbreken van 801.11ac verhindert ook dat de Ideapad 320 de hoge downloadsnelheden ha alt van vergelijkbare laptops met deze compatibiliteit.

Camera: de 720p-webcam is voldoende voor standaard videochats

De Ideapad 320 bevat een 720p-webcam die goed genoeg werkt voor eenvoudige videochats, maar hij is een beetje vervaagd en wazig voor professionele videoconferenties.

De rest van de hardware in deze laptop is ook een beetje anemisch voor videoconferenties - verwacht niet dat je Skype of een Discord-videochat uitvoert terwijl je ook een game of een andere resource-intensieve applicatie uitvoert.

Batterij: een slechte levensduur van de batterij maakt dit een moeilijk te verkopen apparaat als draagbaar

De levensduur van de batterij is een van de zwakste punten van de Ideapad 320. Hij heeft een tweecellige lithium-ionbatterij met een nominale capaciteit van 30 Wh, wat gewoon niet genoeg is voor een laptop als deze. In onze tests was het slechts ongeveer vier en een half uur constant gebruik bestand.

Door wifi uit te schakelen, de helderheid van het scherm helemaal te verlagen en andere instellingen aan te passen, kun je nog een uur of twee aan batterijduur uitknijpen. Maar over het algemeen denken we niet dat de batterijcapaciteit voldoende is om dit een echt draagbare laptop te maken.

De batterij hield het slechts ongeveer vier en een half uur vol bij constant gebruik.

Bottom Line

De Lenovo Ideapad 320 is uitgerust met Windows 10, enkele standaard Windows-apps, een gratis proefversie van McAfee en een handvol Lenovo-apps die de meeste gebruikers waarschijnlijk willen verwijderen. De bloatware-situatie is niet zo slecht, maar dit is een laptop waar elk grammetje verwerkingskracht en RAM van belang is, dus het hebben van onnodige apps schaadt de toch al trage prestaties.

Prijs: voor deze prijs vindt u geen mooiere laptop

Met een prijs van minder dan $ 300, zou het moeilijk zijn om een laptop te vinden die er zo goed uitziet en aanvoelt zonder veel meer uit te geven. Maar hoewel de Ideapad 320 er gelikt uitziet en solide aanvoelt, zijn de prestaties er gewoon niet. Concurrenten in deze prijsklasse blazen het uit het water in termen van prestaties, dus waar je echt voor beta alt, is een laptop die eruitziet als een premium apparaat, ook al is het dat niet.

Concurrentie: kijk ergens anders voor prestaties en batterijduur

Concurrenten in deze basisprijsklasse kunnen niet concurreren met de Ideapad 320 op het gebied van esthetiek of bouwkwaliteit. De Acer Aspire E 15, die voor ongeveer dezelfde prijs verkrijgbaar is, voelt in vergelijking als goedkoop plastic aan, en de iets duurdere HP Notebook 15 zit min of meer in hetzelfde schuitje.

Het probleem is dat de Ideapad 320 er weliswaar beter uitziet en aanvoelt dan de concurrentie, maar qua prestaties ver achterblijft. De HP Notebook 15 verslaat hem in elke belangrijke benchmark, en voor ongeveer $ 100 meer kun je een 15,6-inch HP krijgen met een veel snellere processor, grotere batterij en zelfs een touchscreen.

De Ideapad 320 v alt echt uit elkaar in vergelijking met de Acer Aspire E 15, die zijn scores in veel benchmarks meer dan verdubbelt. De Aspire E 15 heeft ook een Full HD 1920 x 1080 scherm, een snellere processor, meer RAM en een batterij die meer dan acht uur meegaat tussen oplaadbeurten.

Uiterlijk is niet alles - deze budgetlaptop is stijlvol, maar extreem beperkt in zijn basisconfiguratie

Tenzij je alleen een laptop nodig hebt voor e-mail en surfen op het web, wil je investeren in een meer geavanceerde configuratie van de Ideapad 320 die je een snellere processor en meer RAM geeft. Maar zelfs als je de verwerkingskracht opvoert, heeft deze laptop nog steeds last van een scherm met een lage resolutie en een batterij met een lage capaciteit. Over het algemeen kun je betere laptops vinden in deze prijsklasse - ze zien er misschien niet zo goed uit.

Specs

  • Productnaam 2018 ideapad 320 15.6"
  • Product Merk Lenovo
  • Prijs $285,00
  • Productafmetingen 14,88 x 10,24 x 0,9 inch.
  • Processor 1,6 GHz Intel Celeron N3350 dual-coreprocessor
  • Camera 0.3MP webcam
  • Batterij 2-cels lithium-ionbatterij
  • RAM 4 GB DDR4 (max. 16GB)
  • Opslag 1TB SATA HDD
  • Poorten Ethernet, HDMI, hoofdtelefoonaansluiting, 1x USB 3.0, 1x USB 2.0
  • Garantie Een jaar beperkt

Aanbevolen: