Hoe privé-informatie te beschermen die op uw iPhone is opgeslagen

Inhoudsopgave:

Hoe privé-informatie te beschermen die op uw iPhone is opgeslagen
Hoe privé-informatie te beschermen die op uw iPhone is opgeslagen
Anonim

Met alle persoonlijke informatie - e-mails, telefoonnummers, adressen en financiële gegevens - die op iPhones zijn opgeslagen, moet de privacy van de iPhone serieus worden genomen. Daarom moet u Zoek mijn iPhone instellen en weten wat u moet doen als uw iPhone zoekraakt of wordt gestolen. Er zijn ook andere manieren om de privacy van uw gegevens te beheren.

De informatie in dit artikel is van toepassing op iPhones met iOS 12 of iOS 11, tenzij anders vermeld.

Vind de privacy-instellingen in iOS

In het verleden werden verschillende spraakmakende apps betrapt op het uploaden van informatie van de telefoons van gebruikers naar hun servers zonder toestemming. Apple heeft functies toegevoegd die bepalen welke apps toegang hebben tot de gegevens op de iPhone (en de iPod touch, iPad en Apple Watch). De meeste van deze functies zijn beschikbaar in de privacy-instellingen van de iPhone.

Image
Image

Om op de hoogte te blijven van de privacy-instellingen op uw iPhone, controleert u het gedeelte Privacy elke keer dat u een nieuwe app installeert om te zien of deze toegang wil tot uw persoonlijke gegevens.

Om de privacy-instellingen te vinden, tikt u op de app Instellingen en selecteert u Privacy. Het Privacy-scherm bevat elementen van de iPhone die persoonlijke informatie bevatten waartoe apps toegang kunnen krijgen, waaronder locatieservices, contacten en agenda's.

Beveilig locatiegegevens op iPhone

Locatieservices zijn de GPS-functies van de iPhone die precies laten zien waar je bent, routebeschrijvingen geven, restaurants in de buurt vinden en meer. Locatieservices maken veel handige functies van de telefoon mogelijk, maar met deze functies kunnen ook uw bewegingen worden gevolgd.

Image
Image

Locatievoorzieningen zijn standaard ingeschakeld, maar u moet uw opties bekijken. Houd sommige services ingeschakeld, maar schakel andere uit om uw privacy te beschermen en het batterij- en draadloos datagebruik te verminderen.

Tik in het Privacy-scherm op Locatievoorzieningen om de opties te zien.

  • Locatievoorzieningen: Dit is de basis GPS-functie van de telefoon. Laat het ingeschakeld om de GPS-functies te gebruiken om bijvoorbeeld routebeschrijvingen op te halen van een online kaart of om foto's te geotaggen. Schakel het uit om GPS en veel kernfuncties van de iPhone uit te schakelen.
  • Share My Location: Stuurt de GPS-locatie van uw apparaat naar familieleden die deel uitmaken van uw Family Sharing-groep. Geweldig om te gebruiken wanneer een gezinslid een routebeschrijving nodig heeft naar waar een ander is. Bekijk voor andere opties voor het delen van locaties hoe u Zoek mijn vrienden voor iPhone en iPad gebruikt en hoe u uw locatie deelt op een iPhone of iPad.(Dit geldt voor iOS 8 en hoger.)
  • Apps: dit is een lijst met apps die toegang hebben tot uw locatiegegevens. Deze apps kunnen foto's geotaggen (de geografische locatie insluiten waar je de foto hebt gemaakt) of je locatie gebruiken om restaurants of winkels in de buurt aan te bevelen. Hoewel het handig is, hebben niet alle apps je locatie nodig om te functioneren, en je wilt misschien niet dat alle apps weten waar je bent. Om de toegang tot uw locatie te regelen, tikt u op elke app en kiest u ervoor dat deze weet waar u bent Altijd, Nooit of Tijdens het gebruik van de app. Als u een app blokkeert om uw locatie te kennen, kunnen sommige functies worden verwijderd.

    Systeemservices: Systeemservices op laag niveau bieden veel functies voor iOS en de apps. Ze gebruiken ook de batterijduur wanneer ze op de achtergrond werken en gegevens gebruiken. Dit is wat ze doen:

    Cell Network Search: lokaliseert mobiele netwerken.

  • Kompaskalibratie: Hiermee kan het ingebouwde kompas van de iPhone uw richting nauwkeurig bepalen. Het wordt onder andere gebruikt door kaart-apps.
  • Noodoproepen & SOS: bel naar hulpdiensten door vijf keer snel op de zijknop te klikken. Hiermee wordt uw locatie naar de alarmcentrales gestuurd om hen te helpen u te bereiken. (Beschikbaar in iOS 8 en hoger.)
  • Find My iPhone: Met deze instelling kan Zoek mijn iPhone de locatie van een verloren of gestolen telefoon doorgeven, zodat u deze kunt volgen. Apparaten met iOS 15 en hoger kunnen zelfs hun locatie rapporteren als ze zijn uitgeschakeld of de batterij bijna leeg is.
  • HomeKit: leert de locatie van uw huis en deelt die informatie met HomeKit-compatibele apparaten. Gebruik HomeKit om automatisch de lichten aan te doen als je het huis binnenloopt. (Geldt voor iOS 9 en hoger.)
  • Locatiegebaseerde waarschuwingen: Geeft toestemming aan de telefoon om waarschuwingen en meldingen te ontvangen op basis van waar u zich bevindt - een functie die vaak wordt gebruikt door winkels en stadions met iBeacons.
  • Locatiegebaseerde Apple-advertenties: gebruikt uw locatie om apps te helpen advertenties weer te geven op basis van waar u zich bevindt.
  • Op locatie gebaseerde suggesties: beveelt apps aan die je misschien wilt gebruiken op basis van waar je telefoon is, zoals het aanbevelen van de app van een winkel wanneer je in de winkel bent. (Geldt voor iOS 10 en hoger.)
  • Motion Calibration & Distance: Gebruikt door de ingebouwde motion-tracking-chip en functies van de telefoon. Als je je iPhone bijvoorbeeld als stappenteller wilt gebruiken, laat deze dan ingeschakeld.
  • Tijdzone instellen: werkt de tijdzone van de telefoon automatisch bij op basis van de geografische locatie.
  • Share My Location: Deze instelling maakt het delen van locaties mogelijk. (Geldt voor iOS 8 en hoger.)
  • Spotlight-suggesties: De Spotlight-zoekfunctie suggereert allerlei soorten inhoud in de resultaten, inclusief apps die door anderen bij u in de buurt worden gebruikt. (Alleen van toepassing op iOS 8 en 9.)
  • Bellen via Wi-Fi: gebruikt uw locatie om de functie Bellen via Wi-Fi te ondersteunen. Schakel deze functie in als u Bellen via Wi-Fi gebruikt. (Geldt voor iOS 9 en hoger.)
  • Wi-Fi Networking: Vindt nabijgelegen Wi-Fi-netwerken en stuurt informatie over deze netwerken naar Apple om het bedrijf te helpen bij het bouwen van een database met open Wi-Fi-netwerken. Het wordt ook gebruikt voor kaarten en routebeschrijvingen.
  • Belangrijke locaties: deze functie, Frequente locaties genoemd in oudere versies van iOS, houdt de plaatsen bij waar u het vaakst komt om uw gewoonten te leren kennen en u betere aanwijzingen en aanbevelingen te geven. Apple gebruikt deze informatie om de nauwkeurigheid van zijn Kaarten-app te verbeteren. Tik erop om de functie uit te schakelen of uw recente locaties te bekijken en uw geschiedenis te wissen.

In de Productverbetering sectie verder naar beneden op het scherm staan:

  • iPhone Analytics: verzendt gegevens over uw gebruik van GPS-functies naar Apple om deze functies te helpen verbeteren. Het heet Diagnostiek en gebruik in oudere versies van iOS.
  • Populair bij mij in de buurt: gebruikt je locatie om je dingen aan te bevelen.
  • Routing & Verkeer: Levert informatie aan de Kaarten-app over verkeersomstandigheden op basis van waar u zich bevindt.
  • Improve Maps: Verstuurt Maps-gerelateerde gegevens naar Apple om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van die tool te verbeteren.

Daaronder is er een enkele schuifregelaar:

Statusbalkpictogram: Wil je weten wanneer deze services of andere apps toegang hebben tot je locatie? Verplaats deze schuifregelaar naar groen om een pictogram bovenaan het scherm te plaatsen wanneer ze actief zijn.

Beveilig gegevens die zijn opgeslagen in apps op iPhone

Veel apps willen de gegevens gebruiken die zijn opgeslagen in de ingebouwde apps van de iPhone, zoals Contacten of Foto's. Misschien wilt u dit toestaan - veel foto-apps van derden hebben toegang tot uw fotobibliotheek nodig om nuttig te zijn - maar het is de moeite waard om te kijken welke apps om informatie vragen.

Image
Image

Als je niets op deze schermen ziet, heeft geen van de apps die je hebt geïnstalleerd om toegang gevraagd.

Bekijk deze instellingen in het hoofdscherm met privacy-instellingen, toegankelijk via Instellingen > Privacy.

Contacten, agenda's en herinneringen

Voor deze drie secties kun je bepalen welke apps van derden toegang hebben tot de apps Contacten, Agenda en Herinneringen. Verplaats de schuifregelaars naar Uit/wit voor apps waarvan u geen toegang tot de gegevens wilt hebben. Als u bepaalde apps de toegang tot uw gegevens ontzegt, kan dit van invloed zijn op hoe ze werken.

Foto's en camera

Deze twee opties werken op dezelfde manier. De apps op het scherm willen toegang tot de Camera-app of de foto's in de Foto's-app. Sommige foto's kunnen ingesloten gegevens bevatten, zoals de GPS-locatie waar u ze hebt genomen, afhankelijk van uw instellingen voor Locatieservices. U kunt deze gegevens misschien niet zien, maar apps wel. Schakel app-toegang tot uw foto's uit met schuifregelaars, hoewel dit hun functies kan beperken.

De apps Foto's en Notities geven je ook manieren om foto's te verbergen voor privacy. Meer informatie over het verbergen van foto's op de iPhone.

Media en Apple Music

Sommige apps willen toegang tot de muziek en andere media die zijn opgeslagen in de ingebouwde Muziek-app. Dit kan muziek zijn die je hebt gesynchroniseerd met de telefoon of hebt gedownload van Apple Music. In sommige oudere versies van iOS wordt deze instelling Mediabibliotheek genoemd.

Gezondheid

De Gezondheid-app, een gecentraliseerde opslagplaats van gezondheidsgegevens van apps en apparaten zoals persoonlijke fitnesstrackers, werd geïntroduceerd in iOS 8. Gebruik deze instelling om te bepalen welke apps toegang hebben tot die gegevens. Tik op elke app om de opties weer te geven voor de gegevens waartoe elke app toegang heeft in Gezondheid.

HomeKit

HomeKit stelt app- en hardwareontwikkelaars in staat om verbonden apparaten te maken - zoals de Nest-thermostaat of Philips Hue-lampen - die een diepe integratie hebben met de iPhone en de ingebouwde Home-app. Dit gedeelte regelt de voorkeuren voor deze apps en apparaten en de gegevens waartoe ze toegang hebben.

Geavanceerde functies die privé-informatie op iPhone beschermen

Sommige apps willen toegang tot geavanceerde functies of hardwarecomponenten op de iPhone, zoals de microfoon. Zoals met al deze instellingen, kan het verlenen van deze toegang belangrijk zijn voor hoe de apps werken, maar zorg ervoor dat je weet welke apps naar je kunnen luisteren.

Image
Image

Bluetooth-delen

Omdat bestanden via Bluetooth kunnen worden gedeeld met AirDrop, willen sommige apps toestemming om dat te doen. Bepaal welke apps bestanden van uw iPhone, iPad of iPod touch via Bluetooth kunnen verzenden door de schuifregelaar naast elke app naar Aan/groen of Uit/wit te verplaatsen.

Microfoon

Apps hebben toegang tot de microfoon op een iPhone om te luisteren naar wat er om je heen wordt gezegd en mogelijk op te nemen. Dit is geweldig voor een app voor het maken van audionotities, maar het brengt beveiligingsrisico's met zich mee. Bedien de apps die de microfoon kunnen gebruiken door de schuifregelaar naast elke app te verplaatsen naar Aan/groen of Uit/wit.

Spraakherkenning

In iOS 10 en hoger ondersteunt de iPhone krachtigere spraakherkenningsfuncties dan ooit tevoren. Praat met je iPhone en apps om ermee te communiceren. Apps die van deze functies willen profiteren, verschijnen op dit scherm.

Bewegen en fitness

Deze instelling is alleen beschikbaar op apparaten met de Apple M-serie motion co-processorchip (de iPhone 5S en hoger). De M-chips helpen deze apparaten om je fysieke bewegingen te volgen - genomen stappen of gelopen trappen - zodat apps de gegevens kunnen gebruiken om oefeningen te volgen, aanwijzingen te geven en ander gebruik. Tik op dit menu om een lijst te zien van de apps die toegang zoeken tot deze gegevens en om uw keuzes te maken.

Sociale media-accounts

Als u zich aanmeldt bij Twitter, Facebook, Vimeo of Flickr vanaf iOS, gebruikt u deze instelling om te bepalen welke apps toegang hebben tot deze accounts. Als u apps toegang geeft tot uw sociale media-accounts, kunnen ze uw berichten mogelijk lezen of automatisch plaatsen. Houd deze functie ingeschakeld door de schuifregelaar op groen te laten staan of schakel deze uit door deze naar wit te verplaatsen.

Deze instelling is verwijderd uit recente versies van iOS. Inloggen op sociale media via het besturingssysteem is niet langer beschikbaar.

Analytics

Apple gebruikt deze instelling, voorheen bekend als Diagnostiek en gebruik, om rapporten over de manier waarop de iPhone werkt naar zijn technici te sturen om zijn producten te verbeteren. Uw informatie is anoniem, dus Apple weet niet precies van wie deze afkomstig is.

Je kunt deze informatie wel of niet delen, maar als je dat doet, tik je op dit menu om te zien welke soorten gegevens worden verzameld. Deel degene die je wilt door de schuifregelaars op Aan/groen te laten staan en schakel delen uit door de schuifregelaars naar Uit/wit te verplaatsen. Als u het delen van alle analyses wilt blokkeren, verplaatst u de schuifregelaar iPhone & Watch Analytics delen naar Uit/wit.

Je hebt ook de mogelijkheid om de gegevens die je hebt verzonden te bekijken in het Analytics Data menu.

Adverteren

Adverteerders kunnen uw bewegingen op internet en de advertenties die u ziet volgen. Ze doen dit om informatie te krijgen over hoe ze aan u kunnen verkopen en om u advertenties te tonen die op u zijn gericht.

Om de hoeveelheid advertentietracking die plaatsvindt te verminderen, verplaatst u de Beperk advertentietracking schuifregelaar naar Aan/groen. Dit is geen onfeilbare privacytactiek - sites en adverteerders moeten de instelling vrijwillig respecteren - maar in sommige gevallen werkt het.

Om de informatie te bekijken die Apple gebruikt om advertenties weer te geven in Apple News en de App Store, tikt u op Bekijk advertentie-informatie.

Beveiligings- en privacyinstellingen op de Apple Watch

De Apple Watch voegt een nieuw niveau van aandacht toe aan privacy en beveiliging van persoonlijke gegevens. Hiermee heb je een heleboel belangrijke persoonlijke gegevens om je pols.

Image
Image

Hier leest u hoe u het kunt beschermen.

  • Op iPhone: de meeste privacy- en beveiligingsinstellingen die op de iPhone worden gebruikt, zijn van toepassing op de Apple Watch. Het horloge erft de iPhone-instellingen; u hoeft er niet over na te denken of ze afzonderlijk in te stellen. De instelling kan alleen op de iPhone worden gewijzigd.
  • Op Apple Watch: de Apple Watch verzamelt één soort persoonlijke gegevens met individuele instellingen: Beweging en fitness, de gezondheids- en activiteitsgegevens die door de Watch worden verzameld. Om die instellingen te wijzigen, tikt u op de iPhone op de app Watch en selecteert u Privacy Verlaat de Heart Rate en Fitness Tracking schuifregelaars ingesteld op Aan/groen om andere apps toegang te geven tot deze gegevens of ze te verplaatsen naar Uit/wit om toegang te blokkeren. Welke je kiest, wordt bepaald door de fitness-tracking-apps die je gebruikt. Als u alleen de apps Gezondheid en Activiteit van Apple gebruikt, kunt u deze uitschakelen. Laat ze ingeschakeld om apps van derden te gebruiken.

Andere aanbevolen iPhone-beveiligingsmaatregelen

Het perfectioneren van de opties in het gedeelte Privacy van de app Instellingen is cruciaal om controle over uw gegevens te krijgen, maar het is niet de enige stap.

Image
Image

Andere beveiligings- en privacystappen zijn:

  • Stel een toegangscode in: Houd mensen buiten uw iPhone, tenzij ze deze code van 4 of 6 tekens (of meer) kennen.
  • Gebruik Touch ID of Face ID: deze beveiligingsmaatregelen maken toegangscodes veiliger door uw vingerafdruk of gezichtsscan te vereisen om de telefoon te ontgrendelen. Leer hoe je Touch ID instelt of leer hoe je Face ID instelt.
  • Zoek mijn iPhone inschakelen: dit spoort niet alleen een verloren of gestolen telefoon op, maar u kunt het ook gebruiken om op afstand uw gegevens te verwijderen van een telefoon die u denkt te zijn ik kom niet terug.

Aanbevolen: