Wat is UltraFlix?

Inhoudsopgave:

Wat is UltraFlix?
Wat is UltraFlix?
Anonim

UltraFlix is een videostreamingplatform dat abonnees duizenden uren 4K UHD-inhoud biedt - een resolutiestandaard die superieur is aan traditionele HD-inhoud. (4K-resolutie is 3840x2160 pixels, terwijl Full HD 1920x1080 is.)

Ongeveer 100 uur van deze inhoud is gratis beschikbaar, terwijl de volledige 4K-bibliotheek alles bevat, van documentaires tot Hollywood-kaskrakers.

UltraFlix beweert de favoriete 4K STB (settopbox) en Smart TV-app te zijn voor een aantal tv-fabrikanten, waaronder Hi-Sense, Samsung, Sony en Vizio.

Image
Image

De streamingcatalogus

Op dit moment moet worden gezegd dat de inhoud van UltraFlix wordt gedomineerd door relatief oud en niche-interessemateriaal. Het veroorzaakte echter onlangs opschudding door de rechten veilig te stellen voor het streamen van blockbuster-hit Interstellar als eerste in 4K UHD, en het heeft onlangs deze eerste deal met Paramount ondersteund met een veel grotere die het de rechten geeft op bijna 1.000 van de film van de studio bibliotheek.

Onder de andere 4K-hoogtepunten op dit moment zijn Rain Man, Fargo, The Good, The Bad And The Ugly, Rocky en Robocop, evenals een groot aantal concertvideo's en 40 IMAX-titels.

De lijst met spraakmakende 4K-titels groeit gestaag, waarbij UltraFlix zelfs zo ver gaat dat het een 4K-postproductiestudio bezit, zodat het oudere films naar 4K kan converteren in ruil voor een venster met exclusieve streamingrechten.

Image
Image

Kosten van UltraFlix

In tegenstelling tot Netflix en Amazon, heeft UltraFlix momenteel geen abonnementsservice (hoewel dit niet is uitgesloten als een toekomstige mogelijkheid). In plaats daarvan beta alt u voor elke titel op huur- of koopbasis. Het exacte bedrag dat u voor elke film beta alt, hangt af van de recentheid van de inhoud en mogelijk de 'kwaliteit' van de 4K-videooverdracht die wordt gebruikt, met huurprijzen variërend van $ 2 tot $ 10 voor huurperiodes van 48 uur.

De gebruikte 4K-kwaliteiten zijn Zilver (waar een 4K-overdracht is bereikt door een originele HD-overdracht te upgraden), Goud (waar 4K-versies zijn afgeleid van oude titels die oorspronkelijk op film zijn opgenomen) en Platina, waarbij de inhoud werd oorspronkelijk gemaakt in echte 4K.

Breedbandsnelheid

Een van de meest in het oog springende technische claims van het UltraFlix-platform is de mogelijkheid om 4K te streamen via breedbandsnelheden van slechts 4 Mbps. Dit is te vergelijken met een minimumvereiste van 15 Mbps van de Netflix- en Amazon 4K-streamingdiensten en brengt 4K mogelijk binnen het bereik van mensen die geen glasvezelbreedbandverbinding hebben. Hoewel het onvermijdelijk is dat elke poging om een 4K-bron over zo'n smalle breedbandpijp te leveren afhankelijk zal zijn van grote hoeveelheden compressie die waarschijnlijk niet zulke bevredigende resultaten zullen opleveren als een snellere 4K-stream.

Over snellere 4K-streams gesproken, UltraFlix biedt ook op unieke wijze een 100Mbps-streamingoptie voor mensen met de snelste breedbandverbindingen, met een beeldkwaliteit die volgens UltraFlix vergelijkbaar is met de beelden die u krijgt van de Ultra HD Blu -ray formaat.

UltraFlix heeft onlangs ook ondersteuning toegevoegd voor High Dynamic Range-streaming om titels te selecteren.

UltraFlix is op het moment van schrijven alleen beschikbaar in de Verenigde Staten (hoewel het bedrijf onvermijdelijk wereldwijde expansie in het oog heeft). Het is echter beschikbaar op een redelijk brede selectie van apparaten. Er is een Android-app, maar nuttiger voor mensen die de volledige omvang van de 4K-focus willen ervaren, is de app ook beschikbaar via ingebouwde apps op een verscheidenheid aan 4K UHD smart-tv's van Sony, Samsung, Hisense en Vizio.

Nanotech biedt ook een externe oplossing die UltraFlix-weergave mogelijk maakt op elk merk Ultra HD-tv, in de vorm van de NanoTech Nuvola NP-1 Player van $ 299.

Aanbevolen: