Is Spotify down of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Spotify down of ligt het aan jou?
Is Spotify down of ligt het aan jou?
Anonim

Als de muziek stil wordt, zijn er een paar snelle manieren om te controleren of het het probleem van Spotify is of dat van jou. Als het van jou is, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om die deuntjes snel terug te krijgen.

Hoe weet ik of Spotify niet werkt

Als er iets mis is gegaan met Spotify en je denkt dat het de service zelf is, controleer dan eerst deze plaatsen voor bevestiging:

  1. Ga naar het Spotify Status Twitter-account of de zakelijke Twitter-pagina voor Spotify. De bedrijfspagina zal je meestal niet veel vertellen, maar als er iets echt belangrijks gebeurt, plaatsen ze hier een bericht. U kunt ook de SpotifyCares Twitter-pagina bekijken.
  2. Controleer een externe "statuschecker"-website zoals Downdetector of Outage. Report. Een van beide zal je vertellen of Spotify voor iedereen werkt of niet.

    Image
    Image
  3. Kijk eens op de Spotify Facebook-pagina. Dit is een long shot, maar het kan wat informatie opleveren.

Wat te doen als u geen verbinding kunt maken met Spotify

Als Spotify niet down is maar je er nog steeds geen verbinding mee kunt maken, is er iets anders aan de hand. Het kunnen internetproblemen zijn of iets specifieks, zoals je koptelefoon werkt niet goed of je netwerkverbinding is verbroken.

  1. Zorg er eerst voor dat uw account een goede reputatie heeft. Als je de rekening niet hebt betaald, krijg je geen toegang tot Spotify, wat je ook probeert.
  2. Zorg ervoor dat je apparaat niet is ingesteld op de vliegtuigmodus. Die modus schakelt alle netwerkactiviteiten uit, dus als u deze per ongeluk inschakelt, kunt u worden geblokkeerd voor oproepen, sms'en en internetactiviteiten, waaronder Spotify.

    Op Android-telefoons, veeg omlaag om het instellingenmenu te bekijken. Als de vliegtuigmodus niet actief is, wordt het pictogram grijs weergegeven. Als dit niet het geval is, tikt u erop om het uit te schakelen. Je kunt de vliegtuigmodus op iPhones aanpassen vanuit het Control Center.

  3. Als je bufferproblemen hebt, heb je mogelijk een lagere datasnelheid. Dit kan gebeuren als u uw snelle datatoewijzing hebt gebruikt of als u zich in een gebied bevindt dat niet wordt bediend door 4G LTE. Je mobiele telefoonprovider kan je helpen om dat te stimuleren.

  4. Soms ligt het probleem in de specifieke app, zoals de Spotify-app voor iPhone. Als je denkt dat dat het geval is, probeer dan mobiele data en wifi op je apparaat uit te schakelen om Spotify in de offline modus te openen. Je kunt dan weer overschakelen naar wifi om te proberen weer online te komen met de service.

    Een tijdelijke oplossing die u kunt proberen wanneer de Spotify-app niet werkt, is door open.spotify.com op uw apparaat te gebruiken. Open de app niet terwijl u inlogt; begin gewoon met het streamen van muziek vanaf de website.

  5. Controleer vervolgens op zaken als internetverbindingsfouten, app-bugs, bluetooth-verbindingsproblemen of ontbrekende updates. Leer hoe je dat soort dingen kunt oplossen als Spotify niet werkt.
  6. Krijg je nog steeds geen toegang tot Spotify? Het is tijd om de klantenservice erbij te betrekken. Er is geen telefonische ondersteuning, maar je kunt wel chatten of e-mailen met Spotify.

Aanbevolen: