Hoe de gastmodus op Android in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe de gastmodus op Android in te stellen
Hoe de gastmodus op Android in te stellen
Anonim

Voordat u uw smartphone of tablet aan iemand anders overhandigt, moet u weten hoe u de gastmodus voor Android kunt inschakelen. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat ze door je contacten, berichten of foto's bladeren.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Android 5.0 (Lollipop) en hoger. Sommige Android-apparaten ondersteunen de gastmodus of meerdere gebruikersaccounts niet.

Wat is de Android-gastmodus?

Als u de Android-gastmodus inschakelt, wordt een tijdelijk account gemaakt dat alleen toegang heeft tot essentiële apps zoals Gmail, Google Chrome en Google Maps. De gastgebruiker heeft geen toegang tot uw contacten, berichten, foto's of iets anders dat is gekoppeld aan uw persoonlijke Google-account. Telefoongesprekken, sms-berichten en meldingen worden ook geblokkeerd.

De gastgebruiker kan apps downloaden van Google Play, maar hij moet inloggen op een ander Google-account en een andere betaalmethode gebruiken. Als de app al op uw apparaat staat, wordt deze gekopieerd naar het gastprofiel. Gastgebruikers kunnen op elk moment terugschakelen naar uw account; Als u uw Android-apparaat echter vergrendelt met een pincode of wachtwoord, kunnen ze niet voorbij het vergrendelscherm komen.

Het is ook mogelijk om individuele Android-apps te vergrendelen.

Android-gastmodus inschakelen op de meeste apparaten

De stappen voor het inschakelen van de gastmodus zijn afhankelijk van de fabrikant van je apparaat en je versie van Android. Gastmodus instellen op de meeste Android-telefoons en -tablets:

  1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm op uw apparaat.
  2. Tik op je profile icoon op de meldingsbalk.

    Image
    Image
  3. Tik op Guest om over te schakelen naar de gastmodus.

    Image
    Image

Hoe de Android-gastmodus eruitziet

Het bureaublad van de gastmodus bevat slechts een paar geselecteerde apps. Als u de app-lade opent, ziet u alle standaard apps die vooraf op uw apparaat zijn geladen, maar geen van de apps die u hebt gedownload, wordt weergegeven.

Image
Image

Op sommige smartphones kun je op settings gear naast Guest in de meldingenbalk tikken om oproepen in gastmodus in te schakelen.

Hoe de gastmodus te verlaten

Om de gastmodus te verlaten, veegt u vanaf de bovenkant van het scherm omlaag om de meldingsbalk weer te geven en tikt u op Eigenaar of Gast verwijderen.

  • Als u Eigenaar kiest, kan de gastsessie worden hervat vanaf het punt waar deze was gestopt.
  • Als je Remove guest kiest, worden de gastsessie en alle gedownloade apps verwijderd. Het apparaat keert terug naar het vergrendelscherm, waar u uw wachtwoord of pincode moet invoeren als u die hebt ingesteld.
Image
Image

Een Android-gastgebruiker toevoegen

Als je je apparaat regelmatig met iemand anders deelt, kun je een permanent Android-gastaccount instellen:

  1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op je profile icoon op de meldingsbalk.

    Image
    Image
  3. Tik op Gebruiker toevoegen.

    Image
    Image
  4. De nieuwe gebruiker moet inloggen op een bestaand Google-account of een nieuwe aanmaken.

    Alle apps die de nieuwe gebruiker koopt, worden in rekening gebracht via de standaardbetaalmethode van dat account en alle foto's of andere mediabestanden worden afzonderlijk opgeslagen. De nieuwe gebruiker kan ook een vergrendelingsscherm voor zijn account instellen. U kunt op elk moment tussen gebruikers schakelen via de meldingenbalk.

Gastmodus Andere Android-apparaten

Als de bovenstaande stappen niet van toepassing zijn op uw apparaat, vindt u mogelijk de optie om extra gebruikers aan te maken onder Instellingen > Gebruikers > Guest of Settings > System > Advanced >Meerdere gebruikers U kunt ook proberen te zoeken naar Users of Guest in uw instellingen.

Image
Image

Gastenmodus Alternatieven

Gastmodus en meerdere gebruikersaccounts zijn niet beschikbaar op alle Android-apparaten, maar er zijn talloze privacy-apps voor Android die de toegang tot bepaalde bestanden en apps blokkeren. De beveiligde map van Samsung biedt verdere bescherming voor Samsung Galaxy-apparaten. Andere apparaten hebben een privacymodus die bepaalde apps, bestanden en mappen verbergt.

Aanbevolen: