Hoe de gastmodus te gebruiken met Google Assistent

Inhoudsopgave:

Hoe de gastmodus te gebruiken met Google Assistent
Hoe de gastmodus te gebruiken met Google Assistent
Anonim

Wat te weten

  • Gastmodus inschakelen: zeg: "Hey Google, zet de gastmodus aan."
  • Schakel de gastmodus uit: zeg: "Hey Google, zet de gastmodus uit."
  • Controleer of de gastmodus is ingeschakeld: Zeg: "Hey Google, staat de gastmodus aan?"

Dit artikel behandelt het gebruik van de gastmodus op de Google Assistent, inclusief hoe u deze in- en uitschakelt en aanvullende ideeën waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van deze functie. De gastmodus op de Google Assistent slaat geen gepersonaliseerde informatie op zolang deze is ingeschakeld.

Wat is de gastmodus op de Google Assistent?

Je kunt de gastmodus zien als de Chrome-incognitomodus voor Google Assistant. Hiermee kunnen uw gasten de Google Assistent gebruiken op elk Google Home-apparaat in uw netwerk zonder dat hun activiteit is aangemeld bij of opgeslagen in uw Google-account.

Gastmodus biedt privacy voor uw gasten en voorkomt dat voorkeuren en opgeslagen instellingen in uw Google-services worden aangepast of gewijzigd vanwege verzoeken van uw gasten.

De gastmodus inschakelen op de Google Assistent

Het proces om de gastmodus in of uit te schakelen is eenvoudig.

  1. Zorg ervoor dat je de huidige status van de gastmodus kent voordat je begint. Je kunt dit doen door de volgende opdracht tegen je Google Nest Hub of Google Nest Mini te zeggen: "Hey Google, is de gastmodus ingeschakeld?"

    Image
    Image
  2. Je Google Nest-apparaat geeft de huidige status van de gastmodus weer. Als dit de eerste keer is dat je de gastmodus inschakelt, zou je de status 'Gastmodus is uitgeschakeld' moeten zien, samen met een audio-aankondiging. Als je een Google Nest Mini hebt, hoor je of de gastmodus actief is.

    Image
    Image
  3. Als je de gastmodus voor je gasten wilt inschakelen, zeg je de volgende zin tegen je Google Nest-apparaat: "Hey Google, zet de gastmodus aan."

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een status boven aan het scherm met de tekst 'Gastmodus is ingeschakeld', samen met een audio-aankondiging. Nogmaals, als je een Mini hebt, kondigt alleen een stem aan dat de gastmodus actief is.

    Image
    Image
  5. Als de gastmodus actief is, verschijnt een anoniem profielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  6. Als je de anonieme profielafbeelding naar links veegt, zie je een bevestigingsbericht: "Gastmodus is ingeschakeld."

    Image
    Image
  7. Als de gastmodus is ingeschakeld, kunnen uw gasten smarthome-apparaten op hetzelfde wifi-netwerk bedienen, inhoud casten naar Chromecast of een voor Chromecast geschikte smart-tv, of naar muziek luisteren via muziekstreamingservices zoals Spotify.

Hoe de gastmodus op Google Assistant uit te schakelen

Zodra je gasten weg zijn en je klaar bent om de gastmodus uit te schakelen, volstaat een enkele opdracht.

  1. Zeg: "Hey Google, zet de gastmodus uit."

    Image
    Image
  2. Na een paar seconden verschijnt er bovenaan het scherm een status met de tekst 'Gastmodus is uitgeschakeld'. Je hoort ook een aankondiging van hetzelfde.

    Image
    Image
  3. Nu kun je de Google Assistent blijven gebruiken op je Google Nest-apparaten zoals je dat normaal zou doen, door verbinding te maken met al je Google-services.

Extra aandachtspunten

Gasten kunnen muziek afspelen, apparaten bedienen en het weer krijgen. Ze kunnen echter geen verbinding maken met hun Google-account om e-mail of agenda-afspraken te controleren.

Automatische routines werken, maar sluiten alle Google-serviceverbindingen uit, waaronder gepersonaliseerde resultaten. Gasten kunnen de uitzendfunctie ook gebruiken om aankondigingen te doen naar alle andere Google Nest-apparaten in huis.

Aanbevolen: