Hoe de gastmodus in te stellen op Google Home

Inhoudsopgave:

Hoe de gastmodus in te stellen op Google Home
Hoe de gastmodus in te stellen op Google Home
Anonim

Wat te weten

  • Om de gastmodus als host in te stellen, opent u de Google Home-app, tikt u op Instellingen (tandwielpictogram) en tikt u vervolgens op en schakelt u Gastmodus in.
  • Je gast opent een app met Chromecast en tikt op Cast > Nabijgelegen apparaat. Ze volgen de aanwijzingen om verbinding te maken met je speaker.
  • Als de gast geen verbinding kan maken, heeft hij mogelijk een pincode nodig. Open de Google Home-app, tik op Discover en zoek de pincode onder de apparaatnaam.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de gastmodus op Google Home gebruikt, zodat bezoekers hun inhoud naar uw Google Home-apparaat kunnen casten zonder uw wifi-wachtwoord.

De gastmodus op Google Home instellen als host

Een host stelt de gastmodus in, waaraan een gast kan deelnemen met behulp van audiotonen of een pincode die door de host wordt verstrekt. Als host moet je telefoon of tablet zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Home om de instellingen voor de gastmodus in te stellen of te beheren.

Hier leest u hoe u de gastmodus instelt als host.

  1. Open de Google Home-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op het apparaat (Google Home, Google Home Mini of Google Home Max) en selecteer het Gear pictogram om de Instellingen van dat apparaat te openen.

    Image
    Image
  3. Tik op Gastmodus.

    Image
    Image
  4. Toggle Gastmodus naar Aan.

    Image
    Image

Als u de gastmodus niet langer wilt inschakelen, zet u de instelling op Uit.

Nu je klaar bent om de gastheer te zijn, kun je als gast verbinding maken.

Als gast verbinding maken met een Google Home via audiotonen

Een gast kan verbinding maken via de gastmodus zonder verbinding te maken met het wifi-netwerk van de host. Die gast moet echter verbonden zijn met een of ander netwerk. Dit kan een gastnetwerk zijn bij de host thuis of een mobiele dataverbinding.

Dit is wat je gast moet doen:

  1. Open een Chromecast-compatibele app en tik op Cast.

    Apps die Chromecast toestaan, zijn onder meer Netflix, YouTube, Spotify, SoundCloud en veel apps voor tv-streamingservices.

  2. Select Nearby Device. U ontvangt een reeks prompts om verbinding te maken met de luidspreker van uw vriend. Dit omvat de luidspreker die onhoorbare tonen naar uw apparaat stuurt om de twee te verbinden en inhoud te streamen.
  3. Vraag je host om je een pincode te geven om je te machtigen om verbinding te maken als het niet lukt om verbinding te maken met de audiotonen.

Hoe de host een pincode vindt voor vrienden om lid te worden van de gastmodus op Google Home

Als een vriend niet automatisch verbinding kan maken via audiokoppeling, kan de host hem een pincode geven die hij handmatig invoert. Er zijn twee manieren waarop een host de pincode kan vinden:

  • Kijk op de apparaatkaart voor de pincode. Om de kaart te vinden, opent u de Google Home-app, tikt u op het tabblad Ontdekken en bekijkt u de kaart voor het apparaat waarvoor u een pincode nodig heeft. De pincode bevindt zich onder de apparaatnaam op de kaart.
  • Gebruik de Google Home app. Open de app en tik op het apparaat waarvoor je de pincode nodig hebt. Tik vervolgens op Instellingen voor dat apparaat. Tik op Gastmodus en u zou de pincode onder de Aan/Uit-schakelaar moeten zien.

Je vriend kan nu die pincode invoeren en verbinding maken met de gastmodus voor je Google Home.

Aanbevolen: