Wat is Microsoft Teams?

Inhoudsopgave:

Wat is Microsoft Teams?
Wat is Microsoft Teams?
Anonim

Microsoft Teams is het antwoord van Office op productiviteitschat-apps zoals Slack. Als het op de juiste manier wordt gebruikt, kan het een effectief coördinatie-instrument zijn voor zowel individuen als organisaties. Dit is wat het is en hoe je het moet gebruiken.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een productiviteits-, chat- en coördinatie-app die beschikbaar is als onderdeel van Microsoft 365, de online Office-suite met producten, en ook als een op zichzelf staand product. U hebt Microsoft 365 niet nodig om Teams te gebruiken, hoewel u voor sommige functies het moet downloaden.

Microsoft Teams is zowel beschikbaar als een zelfstandige applicatie die u kunt downloaden, en als een web-app waarop u zich kunt aanmelden met uw Microsoft-account en via een browser kunt gebruiken. Hiermee kunt u bestanden delen via OneDrive, chatten met leden van de groepen die u aanmaakt en anderszins uw inspanningen coördineren.

Eigenaren van kleine bedrijven willen misschien Microsoft Teams Essentials gebruiken, een enigszins uitgeklede versie van het platform. Functies omvatten 30 uur groepsgesprekken per maand, gedeelde agenda's, chat en het delen van bestanden voor lagere maandelijkse kosten dan het reguliere aanbod.

Hoe krijg ik Microsoft Teams?

Microsoft Teams is gratis verkrijgbaar bij Microsoft, of inbegrepen bij een Microsoft 365-abonnement. Je hebt een Microsoft-account nodig om je te registreren als onderdeel van Teams of om in te loggen. Als je een Xbox Live-account, een Hotmail-account of een Skype-account hebt, zal dit dienen als je Microsoft-account; uw Windows-wachtwoord niet.

Zodra u zich aanmeldt of downloadt, wordt u gevraagd een team te maken. U kunt een team maken door andere leden van MS Teams te zoeken of door mensen uit te nodigen om deel te nemen via hun e-mail. Wanneer u een team maakt, wordt u gevraagd het een naam te geven en privacyinstellingen in te stellen. Als dat eenmaal is ingesteld, vind je het team dat je hebt gemaakt aan de linkerkant van het scherm.

Welke tools zitten er in Microsoft Teams?

Wanneer u zich aanmeldt bij Teams, uiterst links, vindt u vier tabbladen: Activiteit, Chat, Teams en Bestanden.

Activiteit is gewoon een samenvatting van alle activiteit op de website sinds je voor het laatst bent ingelogd. Chat stelt je in staat om privé te chatten met een lid van het team. Met Teams kun je selecteren met welk team je werkt. Bestanden is een opslagplaats van bestanden die u met het team wilt delen en anders wilt opslaan.

Image
Image

Microsoft Teams heeft drie hoofdtabbladen onder Teams; de eerste is Conversation, een chattool waarmee je bestanden en berichten met anderen kunt delen. Dit omvat zowel productiviteitsgerelateerde items als lichtere stukjes zoals grappige GIF's. Dit werkt net als andere chathulpmiddelen zoals Skype of Facebook Messenger.

Op het tweede tabblad, Bestanden, kun je individuele bestanden uploaden en samen bewerken. Je kunt een breed scala aan bestanden uploaden, inclusief open source-indelingen, en er gesprekken over openen.

Het derde en meest onderscheidende kenmerk is Wiki. Hiermee kunt u een dynamisch document maken dat iedereen in het team kan bewerken. Ideaal voor stijlgidsen, regels voor vergaderingen, bijgewerkte rapporten en soortgelijke documenten.

Image
Image

Selecteer de Plus (+) en je kunt andere tabbladen toevoegen als je team ermee moet werken, zoals EverNote of YouTube. Hiermee kunt u een specifiek bestand als tabblad toevoegen. Als je bijvoorbeeld naar een YouTube-video moet kijken, kun je deze als een tabblad toevoegen en het team kan ernaar verwijzen zonder het op een apart browsertabblad te hoeven openen.

Je moet eerst de app installeren om de tabfunctie te gebruiken.

Teams is effectief voor kleine groepen die aan projecten werken. Of je nu een sociaal evenement organiseert of iets voor je werk, beschouw Teams als een productiviteits- en samenwerkingstool.

Aanbevolen: