Acer ChromeBox CX13 Review: een snelle mini-pc

Inhoudsopgave:

Acer ChromeBox CX13 Review: een snelle mini-pc
Acer ChromeBox CX13 Review: een snelle mini-pc
Anonim

Bottom Line

Acer's ChromeBox CX13 is een snelle kleine pc met een intelligent, compact ontwerp.

Acer Chromebox CXI3

Image
Image

We hebben de Acer ChromeBox CX13 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Acer's ChromeBox CX13 is een van de kleinere beschikbare desktopcomputers, maar hij maakt nog steeds indruk ondanks zijn kleiner formaat. Het komt in verschillende configuraties, met prijzen variërend van $ 280 tot $ 900. Voor deze review heb ik de Acer ChromeBox CX13-i38GKM2 getest, een mid-tier model dat voor ongeveer $500 wordt verkocht.

Ontwerp: past in je hand

De CX13 is ontworpen om in zijn omgeving te verdwijnen, wat ruimtebesparing bevordert en de nadruk legt op de meer tactiele randapparatuur. De matzwarte ChromeBox CX13 is minder dan zes centimeter lang en slechts ongeveer anderhalve centimeter dik. Hij is aan de boven- en onderkant afgerond en heeft aan één kant rubberen voetjes als je hem plat op een bureau wilt leggen. De ChromeBox heeft ventilatieopeningen langs twee van de randen en het apparaat blijft relatief koel.

Je krijgt een standaard in de verpakking, waarop je het apparaat verticaal kunt laten rusten. Als u de CX13 onder een bureau of achter uw monitor wilt monteren, is de ChromeBox CX13 ook VESA-compatibel en wordt zelfs geleverd met een montagekit.

Aan elke kant van de CX13 zitten de poorten: twee supersnelle USB-poorten, een hoofdtelefoonaansluiting en een microSD-kaartsleuf aan één kant; en aan de andere kant zitten een Ethernet, HDMI, USB-C, drie USB-poorten en de aansluiting voor de voeding. Omdat de poorten aan beide kanten zitten, voelt het alsof er overal draden komen als je de CX13 in de standaard plaatst of plat op je bureau legt. Als u echter de CX13 monteert, is dit niet zo'n probleem.

Image
Image

Display: UHD-video's en lichte gaming

De Acer ChromeBox CX13-i38GKM2 gebruikt een geïntegreerde grafische kaart, de Intel UHD Graphics 620, die een basisfrequentie van 300 Hz heeft. Voor video-uitgang heeft het een HDMI-poort, evenals Displayport via USB-C. U kunt dus desgewenst een tweede monitor aansluiten.

De geïntegreerde videokaart is krachtig genoeg om casual games te spelen en content in 4K te streamen, maar je kunt niets te veeleisends spelen. De CX13 scoorde redelijk goed in grafische benchmarktests. Op 3DMark Sling Shot Extreme scoorde de ChromeBox een 3, 143 (OpenGL ES 3.1) en 3, 258 (Vulkan). Op GFXBench scoorde het 24 FPS op Aztec Ruins.

De ChromeBox CX13 is VESA-compatibel en bevat zelfs een montagekit.

Prestaties: Een sportwagen op een parkeerplaats

De ChromeBox CX13-i38GKM2 voelt razendsnel aan omdat hij meer dan genoeg rekenkracht heeft voor een Chrome OS-machine. Het is alsof je met een sportwagen door een wijk rijdt. Het zal niets missen als u applicaties opent, op internet zoekt of video's bekijkt. Met een 8e generatie Intel Core i3-chip, 8 GB DDR4 RAM en 64 GB Intel Optane-opslag kan de ChromeBox lichtgewicht productiviteitstaken goed aan. Volgens de technische ondersteuning van Acer kunt u het RAM-geheugen upgraden naar maximaal 16 GB voor betere prestaties, maar de 8 GB zou voor de meeste gebruikers voldoende moeten zijn.

In benchmarktests scoort dit specifieke model niet zo goed als de hogere tier-configuraties met i5- of i7-chips, maar de i3-chip kreeg nog steeds respectabele punten. Op PCMark voor Android Work 2.0 scoorde de ChromeBox CX13 een 10, 947. Hij scoorde het hoogst in fotobewerking (22, 085 score), schrijven (14, 473 score) en surfen op het web (9, 684-score). Het scoorde echter lager bij gegevensmanipulatie (9, 030) en videobewerking (5, 624). Op Geekbench 5 scoorde de CX13 ook redelijk goed, met een single-core score van 872 en een multi-core score van 1, 635.

De CX13 is compatibel met de Linux Beta-functie… je kunt Linux-opdrachtregelprogramma's, code-editors en IDE's installeren om code te schrijven en apps te maken met je ChromeBox.

Productiviteit: Toetsenbord en muis inbegrepen

Naast een standaard en VESA-montage wordt de CX13 geleverd met een bedrade muis en toetsenbord. De meegeleverde randapparatuur is van behoorlijke kwaliteit en het zijn niet alleen goedkope extra's, zoals die prijzen die je op de bodem van een ontbijtgranendoos krijgt.

De muis is responsief, voelt goed in de hand en heeft textuur langs de zijkanten om een betere grip te bevorderen. Het compacte toetsenbord is speciaal ontworpen voor de ChromeBox, inclusief een zoektoets, en heeft geen caps lock of functietoetsen. Als je eenmaal gewend bent aan de verschillende Chrome-sneltoetsen, voelt het toetsenbord goed aan. De toetsen voelen veerkrachtig aan, maar zijn nog steeds gemakkelijk in te drukken, en het toetsenbord is slechts licht hellend voor optimaal typcomfort.

Bottom Line

In tegenstelling tot de Mac Mini heeft de CX13 geen ingebouwde luidsprekers. U kunt een monitor met ingebouwde luidsprekers gebruiken, een luidspreker of hoofdtelefoon aansluiten via de audio-uitgang, USB-luidsprekers aansluiten of Bluetooth-luidsprekers aansluiten. Als je wilt profiteren van Google Assistent, moet je een monitor of headset aansluiten met een degelijke audio-uitgang en een goede microfoon zodat de assistent je spraakopdrachten kan horen.

Netwerk: Wi-Fi, Bluetooth of Ethernet

Naast Bluetooth-compatibiliteit bevat de CX13 802.11AC Wi-Fi. Het heeft ook een Ethernet-poort voor het bekabelen van uw internetverbinding. De wifi is betrouwbaar en de ChromeBox vliegt direct van pagina naar pagina zodra je erop klikt.

Zoveel computers en laptops bevatten een of andere vorm van een assistent, of het nu Cortana, Siri of in dit geval Google Assistant is, wat een van de meest capabele opties is die momenteel beschikbaar zijn. Het kan slimme apparaten bedienen, uw agenda controleren, op internet zoeken, een document openen, uw favoriete muziek afspelen en nog veel meer.

Image
Image

Bottom Line

De ChromeBox CX13 draait op Chrome OS, dat onderhoudsarm, snel en webgericht is. Maar Chrome OS heeft zijn beperkingen en het is niet ideaal voor diegenen die een computer nodig hebben voor elke vorm van ontwikkeling. Aan de positieve kant is de CX13 compatibel met de Linux Beta-functie. Als u deze functie inschakelt, kunt u Linux-opdrachtregelprogramma's, code-editors en IDE's installeren om code te schrijven en apps te maken met uw ChromeBox.

Prijs: varieert sterk op basis van de configuratie

De Acer ChromeBox CX13-i38GKM2 wordt verkocht voor $ 500 in de winkel. De prijs is niet exorbitant, maar als je bedenkt hoeveel laptops je voor dezelfde prijs zou kunnen krijgen, voelt die stickerprijs van $ 500 een beetje hoog aan.

Als u kiest voor de configuratie met het laagste niveau, beta alt u iets meer dan de helft van die prijs, dus een model met een lager niveau kan een goede optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope pc. Maar als u kiest voor een CX13 van een lager niveau, houd er dan rekening mee dat u ook een zwakkere processor, minder opslagruimte en minder geheugen krijgt.

Acer ChromeBox CX13 vs. Mac Mini 2018

De Mac Mini (zicht op Amazon) is zeker een stap boven de ChromeBox CX13 qua kracht, maar de CX13 loopt niet ver achter. Het laagste niveau Mac Mini (2018) verkoopt voor ongeveer $ 800, en het heeft 8 GB RAM, 128 GB SSD-opslag en de Intel UHD Graphics 630 in plaats van de 620 zoals de ChromeBox. De Mac Mini heeft een betere (quad-core) processor dan de CX13-i38GKM2 en de Mac Mini van het hoogste niveau heeft een zes-coreprocessor (vergeleken met een quad-core in de CX13 van het hoogste niveau).

Image
Image

Een razendsnelle mini-pc die trouw zal zijn aan degenen die hun computer voornamelijk voor webgebaseerde functies gebruiken

De Acer ChromeBox CX13 is een intelligent ontworpen, minimalistische pc die Chrome OS-fans trouw zal dienen, en de Linux Beta-functie voegt nog meer functionaliteit toe.

Specs

  • Productnaam Chromebox CXI3
  • Product Merk Acer
  • SKU CX13-I38GKM2
  • Prijs $501.00
  • Gewicht 1,46 lbs.
  • Productafmetingen 5,9 x 5,8 x 1,6 inch.
  • Garantie Een jaar
  • Platform Chrome OS
  • Processor 3,4 gHZ Intel Core i3-8130U
  • Graphics Intel UHD Graphics 620
  • RAM 8GB DDR4
  • Opslag 64 GB Flash-geheugen Solid State (Intel Optane)
  • Netwerken 802. 11AC WiFi, Gigabit Ethernet LAN & Bluetooth 4. 2LE
  • Poorten 1 USB 3. 1 Type C Gen 1-poorten (tot 5 openingen), DisplayPort via USB-C, USB-opladen, 5 USB 3. 1 Gen 1-poorten (2 voor en 3 achter), 1 HDMI Uitpoort
  • Inbegrepen ChromeBox, bedraad toetsenbord, bekabelde muis, montagekit, standaard, handleidingen

Aanbevolen: