Hoe u van uw computer een wifi-hotspot maakt in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe u van uw computer een wifi-hotspot maakt in Windows 10
Hoe u van uw computer een wifi-hotspot maakt in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop netwerk pictogram > Open netwerk- en internetinstellingen > selecteer Mobiele hotspot.
  • Bevestig vervolgens de bekabelde verbinding > schakel in Mijn internetverbinding delen met andere apparaten.

Dit artikel legt uit hoe je van je computer een Wi-Fi-hotspot maakt in Windows 10. Als je maar één internetverbinding hebt, kun je die ene internetverbinding delen met andere apparaten in de buurt.

Een internetverbinding delen in Windows 10

Gebruik de tool voor het delen van netwerken in Windows 10 om de bekabelde of mobiele breedbandinternetverbinding van uw laptop draadloos te delen met andere apparaten.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram in het systeemvak rechtsonder in het scherm.
  2. Er wordt een menu geopend. Kies Open netwerk- en internetinstellingen.

    Image
    Image
  3. Er wordt een nieuw venster geopend waarin uw netwerkstatus wordt weergegeven. Zoek Mobiele hotspot in het menu aan de linkerkant van het venster.

    Image
    Image
  4. Het hoofdgedeelte van het venster zal verschuiven om uw mobiele hotspot-instellingen weer te geven. Bekijk eerst het vervolgkeuzemenu voor Mijn internetverbinding delen van. Zorg ervoor dat deze is ingesteld op uw bekabelde of tethered verbinding.

    Image
    Image
  5. Hieronder vindt u de huidige netwerknaam en het wachtwoord voor de Windows-hotspot. U kunt deze laten zoals ze zijn, of op Bewerken drukken om ze zelf in te stellen.
  6. Als u uw hotspot-instellingen wijzigt, voert u de nieuwe netwerknaam en het nieuwe wachtwoord in het pop-upvenster in en drukt u op Save.

    Image
    Image
  7. Bekijk de instellingen van je mobiele hotspot. Als je met alles tevreden bent, zet je de schakelaar gemarkeerd met Deel mijn internetverbinding met andere apparaten in de Aan positie.

    Image
    Image
  8. Je hotspot is nu beschikbaar voor je andere apparaten om verbinding mee te maken. Lokaliseer het net als elke andere Wi-Fi-verbinding via de lijst met beschikbare netwerken en maak verbinding met het wachtwoord dat u in de hotspot-instellingen hebt ingesteld.

  9. Vanaf nu kunt u uw mobiele hotspot in- en uitschakelen via het netwerkpictogram in het systeemvak. Selecteer het pictogram en het menu wordt geopend. Selecteer of deselecteer de tegel Mobiele hotspot onderaan om uw hotspot in of uit te schakelen.

    Image
    Image

Een verbinding delen in eerdere versies van Windows

Als je een oudere versie van Windows gebruikt of een Mac gebruikt, kun je deze omgekeerde tethering op andere manieren bewerkstelligen:

  • Gebruik Internet-verbinding delen wanneer u een laptop hebt die is aangesloten op een router of modem en u wilt de verbinding delen via uw Wi-Fi-adapter of een tweede Ethernet-poort
  • Gebruik Connectify, een gratis app die draadloos één wifi-verbinding deelt, zodat je geen tweede netwerkadapter nodig hebt. Het vereist Windows 7 of hoger.

Aanbevolen: