Wat is Microsoft Excel en wat doet het?

Inhoudsopgave:

Wat is Microsoft Excel en wat doet het?
Wat is Microsoft Excel en wat doet het?
Anonim

Excel is een elektronisch spreadsheetprogramma dat wordt gebruikt voor het opslaan, organiseren en manipuleren van gegevens.

De informatie die we hebben opgesteld verwijst naar Microsoft Excel in het algemeen en is niet beperkt tot een specifieke versie van het programma.

Waarvoor wordt Excel gebruikt

Elektronische spreadsheetprogramma's waren oorspronkelijk gebaseerd op papieren spreadsheets die voor de boekhouding werden gebruikt. Als zodanig is de basislay-out van geautomatiseerde spreadsheets hetzelfde als de papieren. Gerelateerde gegevens worden opgeslagen in tabellen - dit zijn een verzameling kleine rechthoekige vakjes of cellen die zijn georganiseerd in rijen en kolommen.

Alle versies van Excel en andere spreadsheetprogramma's kunnen meerdere spreadsheetpagina's in één computerbestand opslaan. Het opgeslagen computerbestand wordt vaak een werkmap genoemd en elke pagina in de werkmap is een afzonderlijk werkblad.

Spreadsheetcellen en celverwijzingen

Image
Image

Als je naar het Excel-scherm kijkt - of een ander spreadsheetscherm - zie je een rechthoekige tabel of een raster van rijen en kolommen.

In nieuwere versies van Excel bevat elk werkblad ongeveer een miljoen rijen en meer dan 16.000 kolommen, wat een adresseringsschema vereist om bij te houden waar de gegevens zich bevinden.

De horizontale rijen worden aangeduid met cijfers (1, 2, 3) en de verticale kolommen met letters van het alfabet (A, B, C). Voor kolommen groter dan 26 worden kolommen aangeduid met twee of meer letters, zoals AA, AB, AC of AAA, AAB, enz.

Het snijpunt tussen een kolom en een rij is het kleine rechthoekige vakje dat een cel wordt genoemd. De cel is de basiseenheid voor het opslaan van gegevens in het werkblad, en omdat elk werkblad miljoenen van deze cellen bevat, wordt elk ervan geïdentificeerd door zijn celverwijzing.

Een celverwijzing is een combinatie van de kolomletter en het rijnummer, zoals A3, B6 en AA345. In deze celverwijzingen wordt de kolomletter altijd als eerste vermeld.

Gegevenstypen, formules en functies

Image
Image

De soorten gegevens die een cel kan bevatten zijn:

  • Cijfers
  • Tekst
  • Data en tijden
  • Booleaanse waarden
  • Formules

Formules worden gebruikt voor berekeningen - meestal met gegevens in andere cellen. Deze cellen kunnen zich echter op verschillende werkbladen of in verschillende werkmappen bevinden.

Het maken van een formule begint met het invoeren van het gelijkteken in de cel waar u het antwoord wilt weergeven. Formules kunnen ook celverwijzingen bevatten naar de locatie van gegevens en een of meer spreadsheetfuncties.

Functies in Excel en andere elektronische spreadsheets zijn ingebouwde formules die zijn ontworpen om het uitvoeren van een breed scala aan berekeningen te vereenvoudigen - van algemene bewerkingen zoals het invoeren van de datum of tijd tot meer complexe zoals het vinden van specifieke informatie in grote tabellen met gegevens.

Excel en financiële gegevens

Image
Image

Spreadsheets worden vaak gebruikt om financiële gegevens op te slaan. Formules en functies die voor dit type gegevens worden gebruikt, zijn onder meer:

  • Het uitvoeren van elementaire wiskundige bewerkingen zoals het optellen van kolommen of rijen getallen
  • Waarden vinden zoals winst of verlies
  • Afbetalingsplannen voor leningen of hypotheken berekenen
  • De gemiddelde, maximale, minimale en andere statistische waarden in een gespecificeerd gegevensbereik vinden
  • Wat-als-analyse uitvoeren op gegevens, waarbij variabelen één voor één worden gewijzigd om te zien hoe de wijziging van invloed is op andere gegevens, zoals kosten en winst

Andere toepassingen van Excel

Image
Image

Andere veelvoorkomende bewerkingen waarvoor Excel kan worden gebruikt, zijn onder meer:

  • Grafieken of grafieken van gegevens om gebruikers te helpen bij het identificeren van gegevenstrends
  • Gegevens opmaken om belangrijke gegevens gemakkelijk te vinden en te begrijpen
  • Gegevens en grafieken afdrukken voor gebruik in rapporten
  • Sorteren en filteren van gegevens om specifieke informatie te vinden
  • Werkbladgegevens en grafieken koppelen voor gebruik in andere programma's zoals Microsoft PowerPoint en Word
  • Gegevens importeren uit databaseprogramma's voor analyse

Spreadsheets waren de originele "killer-apps" voor personal computers vanwege hun vermogen om informatie te compileren en te begrijpen. Vroege spreadsheetprogramma's zoals VisiCalc en Lotus 1-2-3 waren grotendeels verantwoordelijk voor de groei in populariteit van computers zoals de Apple II en de IBM PC als zakelijke tool.

Excel- alternatieven

Image
Image

Andere huidige spreadsheetprogramma's die beschikbaar zijn voor gebruik zijn:

  • Google Spreadsheets: een gratis, webgebaseerd spreadsheetprogramma
  • Excel Online: een gratis, verkleinde, webgebaseerde versie van Excel
  • Open Office Calc: een gratis, downloadbaar spreadsheetprogramma.

Aanbevolen: