Bestandsgroottelimieten (online/cloudback-upservices)

Inhoudsopgave:

Bestandsgroottelimieten (online/cloudback-upservices)
Bestandsgroottelimieten (online/cloudback-upservices)
Anonim

Wanneer een online back-upservice zegt dat het "de bestandsgrootte beperkt" of een soort "bestandsgroottelimiet" heeft, betekent dit dat er geen back-up mag worden gemaakt van individuele bestanden boven een bepaalde grootte.

Stel bijvoorbeeld dat je een map hebt met de naam Video's van Emma die vol staat met MP4-bestanden van je kleine meid die je hebt gekopieerd van je digitale camera naar de harde schijf van je computer.

Als een van je belangrijkste en onvervangbare verzamelingen digitale dingen, wil je er zeker van zijn dat er een back-up van wordt gemaakt met al het andere waarvan je een back-up maakt naar je online back-upprovider. U hebt dan natuurlijk de map Video's van Emma geselecteerd waarvan u een back-up wilt maken.

Helaas, als de bestandsgroottelimiet met je cloudback-upplan wordt vermeld op 1 GB, wordt er geen back-up gemaakt van je drie echt grote video's van Emma, van 1,2 GB, 2 GB en 2,2 GB, zelfs niet als ze geselecteerd zijn.

Image
Image

Verwar limieten voor bestandsgrootte niet met de algemene limieten, of het ontbreken daarvan, in een online back-upplan. Een online back-upplan kan bijvoorbeeld een onbeperkte hoeveelheid totale back-upruimte toestaan, maar individuele bestanden beperken tot 2 GB. Het is die individuele bestandsdop waar we het hier over hebben.

Is het goed of slecht om een bestandsgroottelimiet te hebben in een cloudback-upplan?

Ik zou niet zeggen dat er iets goeds is aan een limiet voor de bestandsgrootte, vooral niet in een wereld waar bestanden steeds groter en groter worden.

Het enige potentiële voordeel is de mogelijkheid dat het afdwingen van dat soort limiet de cloudback-upservice wat geld bespaart, dat ze aan u doorgeven in de vorm van een goedkope service. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dat gebeurt.

Gelukkig doen de meeste online back-upproviders die de individuele bestandsgrootte beperken, dit alleen met echt grote bestanden, meestal bestanden van ten minste enkele gigabytes groot, zoals geripte films, grote ISO-bestanden of andere schijfkopieën, enz. Als je weet dat je nu geen back-up van bestanden hoeft te maken, en dat ook niet zal doen, dan is het kiezen van een cloudback-upservice met een maximale bestandsgrootte misschien niet zo'n groot probleem.

Sommige back-upservices in de cloud hebben ook beperkingen voor bestandstypes, iets wat je ook moet begrijpen, vooral als je een aantal homemovies, virtuele machines of schijfkopieën hebt waarvan je een back-up wilt maken.

Waarom hebben sommige online back-upservices een maximale bestandsgrootte?

Soms is de bestandsgroottelimiet van een cloudback-upservice een gevolg van slecht ontwikkelde software, wat betekent dat de software die de service aan u heeft geleverd die de back-up naar hun servers doet, gewoon geen echt grote bestanden aankan.

Meestal, zoals ik hierboven al zei, doet een online back-upplan dat een maximale grootte voor individuele bestanden afdwingt, dit om geld te besparen. Ik betwijfel echter ten zeerste of je daar op enigerlei wijze profijt van hebt.

Gelukkig komen limieten voor bestandsgrootte steeds minder vaak voor bij online back-upproviders. De allerbeste cloudback-upplannen beperken de bestandsgrootte niet en zijn minstens zo betaalbaar als degene die nog steeds een individuele limiet voor de bestandsgrootte afdwingen.

Voor meer discussie over dit onderwerp en meer over het soort beperkingen dat sommige providers hebben, zie onze Online Back-up FAQ.

Aanbevolen: